G4Media.ro

20 de jurnaliști străini care se pregăteau, joi, să relateze de la…

20 de jurnaliști străini care se pregăteau, joi, să relateze de la un protest din Minsk au fost reținuți de polițiști

Poliţia din Belarus a reţinut aproximativ 20 de jurnalişti care se pregăteau să relateze joi de la un protest în centrul capitalei Minsk. Jurnliștilor li s-au confiscat telefoanele şi actele de identitate, relatează Reuters.

Ulterior, Ministerul de Interne a anunţat că jurnaliştii au fost conduşi la o secţie de poliţie pentru ca ofiţerii să le verifice valabilitatea acreditărilor care le permit să lucreze ca jurnalişti.

Ministerul a transmis că toţi cei cu acreditare oficială vor fi eliberaţi, negând că jurnaliştii ar fi supuși măsurii arestului.

Protestele în Belarus continuă, după alegerile prezidenţiale din 9 august. Opozanţii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko susţin că alegerile au fost fraudate.

Jurnaliştii reținuți de poliție intenţionau să relateze de la o demonstraţie în care sute de protestatari anti-guvernamentali au manifestat joi seara de-a lungul unui străzi din centrul capitalei Minsk.

Sursa Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Disperarea, este primul indiciu al înfrângerii.. Tic-tac, tic-tac puțin cate putin!!!

    • E megadisperare sa alungi 20 de indezirabiii!

      Cam atatia alunga Merkeloaia la saptamana cand se intelesese cu Bombonel sa expulzeze in Romania toti apatrizii nascuti in Romania.

      Cam atatia romanache alunga Sarkozi intr-o zi, cand le dadea democrasi, liberte de muvmen, 300 de euro si un sut in fund, in aplauzele guvernului Boc.

  2. Deja, Belarusul este sub deplin control rusesc; Lukaşenko a tranzacţionat statul ştiindu-se în incapacitate de a rezista presiunii populare, iar, de aici încolo, doar Rusia decide cât va mai rămâne Lukaşenko la conducerea ţării. De altfel, rolul lui de conducător este doar de faţadă. pur formal. Lukaşenko a ajuns o marionetă umilă, acţionată nici măcar prin telefon, ci prin viul grai şi prezenţa fizică nemijlocită a funcţionarilor ruşi. Precauţiile Rusiei nu mai sunt motivate decât de interesul de a nu-şi antagoniza radical opinia publică.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.