G4Media.ro

144 de infectări noi cu varianta britanică a coronavirusului și 6 cu…

144 de infectări noi cu varianta britanică a coronavirusului și 6 cu cea braziliană au fost confirmate în România. Trei dintre persoanele care au contractat tulpina braziliană au decedat în ultima săptămână

144 de infectări noi cu varianta britanică a coronavirusului și 6 cu cea braziliană au fost confirmate în România, astfel că numărul total de cazuri cu variantele care determină îngrijorare a ajuns la 1.128. Trei dintre persoanele care au contractat tulpina braziliană au decedat în ultima săptămână, potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Până la data de 2 mai au fost confirmate 1.114 de cazuri de infectare cu tulpina britanică (B.1.1.7) a coronavirusului, față de 970 în urmă cu o săptămână și 9 cazuri cu tulpina braziliană (P.1), cu șase mai multe decât în săptămâna precedentă. Numărul infectărilor cu tulpina sud-africană (B.1.351) a rămas la 5.

În total, au fost realizate 1.690 de secvențieri, rata de confirmare fiind de 67%.

Dintre cele 1.128 de cazuri cu variantele care determină îngrijorare, 30 de persoane au decedat până acum, dintre care trei, care erau infectate cu tulpina braziliană, au murit în ultima săptămână. Celelalte 27 de decese au fost la persoane infectate cu tulpina britanică.

La unul dintre cazurile confirmate cu linia genetică B.1.1.7, având județ de infectare Suceava, la unul dintre cazurile confirmate cu linia genetică B.1.351, având județ de infectare Ilfov, și la unul dintre cazurile confirmate cu linia genetică P.1, infectat în București, a fost depistată mutația E484K.

„Mutația E484K nu reprezintă ea însăși o nouă variantă, ci este o mutație care a fost identificată inițial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351) și, mai recent, la cea britanică (B.1.1.7). Mutația se află în proteina spike și pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului și, posibil, asupra eficacității vaccinale, în sensul scăderii acesteia”, precizează INSP.

Citește și

Focar de COVID la cetățeni din India care lucrează în Popești-Leordeni: 35 de cazuri pozitive, dintre care 3 cu tulpina britanică și 7 cu o variantă indiană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.