G4Media.ro

Focar de COVID la cetățeni din India care lucrează în Popești-Leordeni: 35…

Focar de COVID la cetățeni din India care lucrează în Popești-Leordeni: 35 de cazuri pozitive, dintre care 3 cu tulpina britanică și 7 cu o variantă indiană

35 de cetățeni din India care lucrează la două firme din orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov au fost depistați cu COVID, dintre care 3 cu tulpina britanică și 7 cu o variantă indiană, anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

Potrivit INSP, varianta indiană depistată nu este cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India.

Dintre cele 35 de persoane care au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, în prezent se află internate 19 persoane, dintre care 18 la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București și una la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Celelalte 16 persoane se află, în continuare, în izolare în localitatea Popești-Leordeni.

Comunicatul INSP:

În data de 01.05.2021, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a informat Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) despre un focar de infecție cu SARS-CoV-2 depistat la 9 cetățeni din Republica India, angajați ai unei firme cu sediul în Popești-Leordeni, ce au intrat în țară prin Punctul de Control/Trecere de Frontieră Aeroport Otopeni în data de 20.04.2021, prezentând teste RT-PCR negative.

Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajați au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testați preventiv înainte de a intra în comunitate. În data de 26.04.2021 au fost depistați cu SARSCoV-2 în urma efectuării unor teste antigen rapide.

De asemenea, tot DSP Ilfov a informat că alți 26 de cetățeni străini din Republica India, angajați ai unei alte firme care își desfășoară activitatea în localitatea Popești-Leordeni, au fost depistați cu SARS-CoV-2 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 – 20.04.2021.

Dintre cele 35 de persoane care au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, în prezent se află internate 19 persoane, dintre care 18 persoane la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București și 1 persoană la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se află, în continuare, în izolare în localitatea Popești-Leordeni.

În data de 30.04.2021, pacienților internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR și a secvențierii, iar în după-amiaza zilei de 03/05/2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secvențiere pentru varianta britanică la 3 pacienți, precum și pentru o variantă indiană, alta față de cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India, la alți 7 pacienți.

Alți 5 pacienți au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezintă o varianta ce determină îngrijorare. În 3 cazuri probele au o încărcătură virală mică neconcludentă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Sa il duceti si pe Barbu Gh acolo sa guste si el niste Covid. Apoi sa posteze pe facebook un filmulet „induiosator” cum recomanda el vaccinarea.

 2. Iar cenzurați, în grijania mamii voastre de borîți!
  DAR BANI ȘTIȚI SĂ CERȘIȚI!!!

  • La vena te-ai mai cautat? Sa nu iti crape :))) Macar e bine ca avem de cine sa radem printre stiri :)))

 3. https://www.google.ro/amp/s/www.cancan.ro/ei-sunt-patronii-noului-focar-de-covid-19-din-bucuresti-anchetatorii-ii-cerceteaza-pentru-infectarea-a-34-de-muncitori-indieni-20266957/amp
  Robertino Georgescu și Daniel Ionel Drăgulin sunt patronii cercetați pentru infectarea indienilor de pe santier, sponsori de seama la PS4 Daniel Baluta si PS3 Robert Negoita.
  Alooo DNA chiar nu vedeti cum ne fura si apoi ne omoara astia ???