G4Media.ro

12 șefi de Curți de Apel condamnă presupuse ”presiuni” ale ministrului Justiției…

12 șefi de Curți de Apel condamnă presupuse ”presiuni” ale ministrului Justiției / Președintele Curții de Apel Timișoara, care ar fi fost vizat de presiuni, a declarat că nu se simte amenințat

12 președinți de Curți de Apel din țară au publicat o scrisoare deschisă în care ”condamnă ferm presiunile inadminisbile pe care Ministrul Justiției, Stelian Ion, le face pentru ca hotărâri judecătorești definitive să nu fie puse în executare și își exprimă solidaritatea deplină cu președintele Curții de Apel Timișoara, față de răspunsul revoltător transmis acestuia”, potrivit scrisorii deschise publicate pe site-ul Curții de Apel Cluj.

Ministrul Justiției amenință pur și simplu cu răspunderea penală un președinte al curții de apel dintr-o țară membră a Uniunii Europene pentru că a îndrăznit să informeze ordonatorul principal de credite despre obligațiile ce îi revin în temeiul unor hotărâri judecătorești executorii de drept”, se arată în scrisoarea celor 12 șefi de instanțe.

Citește scrisoarea deschisă a șefilor de instanțe în întregime aici. 

Președinții curților de apel se referă la circulara semnată de secretarul de stat din Ministerul Justiției, Alex Dumitriu, cunoscut mai degrabă ca fost avocat al fraților Micula și participant la emisiunea ”Vara Ispitelor”. Acesta i-a trimis președintelui Curții de Apel Timișoara, Mircea Crețu, o adresă în care spune că ministerul nu are fonduri pentru plata drepturilor salariale câștigate în instanță de grefieri și îi atrage atenția că nerespectarea articolelor 4 alineatele 2 și 3 din legea 500/2002 privind finanțele publice ”se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”. Președintelui Curții de Apel Timișoara a declarat însă că nu se simte amenințat de Ministerul Justiției.

Vezi adresa semnată de secretarul de stat din MJ Alex Dumitriu aici.

Este de precizat, în context, și faptul că cei 12 șefi de curți de apel care au semnat scrisoarea deschisă împotriva ministrului Justiției Stelian Ion sunt numiți de Secția de judecători a CSM, dominată de fosta șefă a Consiliului, Lia Savonea.

Printre semnatari se numără Dana Gârbovan, șefa CA Cluj, nominalizată pentru portofoliul Justiției în Guvernul Dăncilă, Andreea Ciucă, șefa CA Mureș, o judecătoare arestată pe vremea lui Năstase de fostul PNA pentru acuzații de corupție, dar achitată, și Marius Epure, șeful CA Constanța, un judecător care a l-a achitat pe Radu Mazăre în ultimul proces de corupție, deși acesta primise la fond 6 ani și 6 luni de detenție efectivă.

Pe de altă parte, președintele Curții de Apel Timișoara a transmis presei că nu s-a simțit amenințat de adresa Ministerului Justiției, în contextul în care secretarul de stat din MJ Alex Dumitriu i-a transmis că riscă închisoarea dacă emite acte administrative privind drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești, dar pentru care nu au fost alocate fonduri în bugetul pe 2021.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la știrile TVR.

Foto: Dana Gîrbovan / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Lichelele societatii .

 2. Independentii din justitie, aripa psd, se simt amenintati. Foarte bine, asa si trebuie.

 3. Acesta este manifestul IMBUIBATILOR DIN JUSTITIE? De ce nu protesteaza cand sunt arestati oameni pe nedrept sau cand sunt facuti scapati proxenetii, criminalii si violatorii? Dar de magistrati corupti ati mai auzit? La asa conducatori de curti de apel, lacomi si fara scrupule, aveti o justitie pe masura. Aveti ce meritati.

 4. Daca le e frica de Stelica , sunt niste fatalai si niste amețite!
  Ce sa ameninte frate, papagalul asta?

 5. S-au reactivat pesedistii din justiție. Dacă cel vizat susține ca nu e adevărat, ce vrea Dana Garboveanu și compania.? Stelian Ion hai ca se poate te susținem!

 6. Gârbovan este o fiinta malefica in trup de femeie, toata lumea o stie din orasul ei natal Jibou / Salaj.
  A facut mult rau oamenilor din cauza xa a fost mereu marioneta psdului , deaia si ascensiunea asta mare in justitie !

 7. implicarea politica a amgistratilor ar trebui sanctionata cu excluderea !

 8. Astia au doar mana de luat, baga mana adanc in buzunarul nostru, luna de luna!

  Traiasca injustitia statului mafiot roman! Injustitia mafiota!

 9. Așa ceva! N-au zis prea înalții nimic de garsoniera lui Stelică!? Nu le-a subliniat nimeni din Kiseleff sa bage și o aluzie la Mazăre, Constantinescu & Strutinski? Slăbuț d-na Gârbovan, slăbuț! Doar așa niște sigure „posibile presiuni” nu prea au succes. Măcar strigați o „Demisia!”, ceva….

 10. HOP SI EXCELENTA SA, GARBOVAN….
  BILE ALBE LA VAARAN

 11. Cum era de asteptat s-a suit in caruta si Dana Garbovaran. Este acea tanti propusa de PSD sa devina Ministrul al Justitiei dar cand a nu a fost acceptata propunerea prin grija CSM a putut sa se intoarca la locul de munca printr-o smecherie tipic pesedista. In Romania s-a creat o cloaca media de catre infractori si toate putorile. Cum incerci ceva cum apar Gadea, Badea, Ciuvica, Ciutacu, Manastire, Cristache, Patraru, plus toata vuvuzele de presa gen stiripesurse, dcnews, luju.ro, Latrina 3 si Cocina TV. D-asta nu progresam pentru ca unii au pus mana pe functii, au bani si influenta si nu vor sa avem o tara prospera sa nu mai migreze romanii 7 milioane in afara.

 12. PE astia II FACE populatia generala MILIONARI IN EURO DIN PENSII SPECIALE.

  CE A PRIMIT SOCIETATEA IN SCHIMB ? „LEGALIZAREA” FURACIUNILOR.

 13. Numai lepre printre semnatari. Scarbovina isi daduse demisia, ce mai cauta acolo? A lins unde a scuipat!

 14. avocatul fratilor micula ? ADICA aia CARE NE-AU SPOLIAT DE APROAPE UN MILIARD DE EURO, JUMATATE EI, JUMATATE CREDITUL FACUT SA LE PLATIM?
  ADICA avocatul A FOST RASPLATIT ? ADICA COMPLICII fratilor micula SUNT cei CARE ALCATUIESC ASA ZISUL stat roman ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.