G4Media.ro

Președintele Curții de Apel Timișoara, care ar fi fost amenințat de ministrul…

Președintele Curții de Apel Timișoara, care ar fi fost amenințat de ministrul Justiției: Nu m-a avertizat niciodată, cu atât mai puțin m-ar fi amenințat/ Pretinsa amenințare a fost anunțată tendențios și cu rea-credință de un grefier al Tribunalului Timiș, lider de sindicat

Președintele Curții de Apel Timișoara, judecătorul Mircea Crețu, a transmis, într-un răspuns pentru impactpress.ro, că nu există niciun conflict cu ministrul Justiției și că nu s-a simțit amenințat de acesta, în contextul în care Stelian Ion i-ar fi transmis că riscă închisoarea dacă emite acte administrative privind drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești, dar pentru care nu au fost alocate fonduri în bugetul pe 2021, potrivit clujust.ro.

 • “Mie mi se pare flatant sa fiu aparat de mai multe persoane fata de <opresiunea> ministrului Justitiei, care, in realitate, nu m-a avertizat, niciodata, si, cu atat mai putin, m-ar fi amenintat. Relatia Curtii de Apel Timisoara cu Ministerul Justitiei, cu CSM, cu toate institutiile din sistemul judiciar se bazeaza pe buna-credinta si respect reciproc, pe folosirea dialogului sub forma de politete institutionala. In opinia mea, a mentiona limitele de pedeapsa ale unei infractiuni, nu inseamna, nici pe departe, lansarea vreunei amenintari. Pretinsa amenintare a ministrului Justitiei a fost anuntata tendentios si cu rea-credinta de un grefier al Tribunalului Timis, care este lider de sindicat. Si-a motivat esecul majorarii salariilor grefierilor cu 45 la suta, cum a cerut la protestul din iarna, insa ar fi trebuit sa stie ca o asemenea majorare este ilegala, in conditiile in care Legea 153/2017 privind salarizarea unitara, la articolul 45, prevede posibilitatea acordarii unui spor maxim de 30 la suta”, a declarat judecătorul Mircea Crețu, președintele Curții de Apel Timișoara, citat de impactpress.ro. Citește articolul integral pe impactpress.ro

Context

Reacția președintelui Curții de Apel Timișoara vine după ce judecătoarea Adriana Stoicescu, fostul preşedinte al Tribunalului Timiş, i-a transmis un mesaj ministrului Justiţiei, Stelian Ion, cerându-i să plece de la conducerea instituţiei. „Plecaţi acasă, domnule Stelian Ion, pseudoministrul injustiţiei! Judecătorii nu sunt preşul dumneavoastră!”, a afirmat Stoicescu.

 • „Cu riscul de a-mi petrece restul carierei de magistrat în cercetări disciplinare, cu riscul de a fi sancţionată, îmi asum! Plecaţi acasă, domnule Stelian Ion, pseudoministrul injustiţiei! Judecătorii nu sunt preşul dumneavoastră! Să vă fie ruşine, dar nu cred că ştiţi ce înseamnă asta! Nimeni nu a ameninţat public un preşedinte de Curte. Şi v-aţi gândit că e timpul, nu? Aveţi în sânge secretarul de partid care îşi cheamă “slugile” la raport, nu? Orice minut cu dumneavoastră în fruntea justiţiei este un pas spre dezastru! Plecaţi!”, a scris Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, i-ar fi transmis preşedintelui Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Mircea Creţu, că riscă închisoarea dacă emite acte administrative privind drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătoreşti pentru care nu au fost alocate fonduri în bugetul pe 2021, potrivit clujust.ro. Adresa a fost făcută publică de Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Zici „lider de sindicat” sau „sindicat” şi tragi apa.

 2. Observaţi cum o parte din judecători îl atacă pe Stelian Ion, înseamnă că e bun.

  • chiar se inventeaza motive sa fie atacat

  • Stelian Ion este atacat pt ca vrea sa afecteze gastile si interesele sindicale din justitie? Lupta hulpavilor pentru bani si privilegii? Dar cine sunt cei care ataca? Sindicalistii tip Radoi? Personaje cu vizibile probleme psihice precum jud.Stoicescu sau eternele PSDiste Ciuca Andreea si Dana Garbovan? De ce nu sar aceste sindicate si cand aud ca scapa de inchisoare criminalii si violatorii? Sar dpar pentru banuti si alte interese. Rusine acestor imbuibati!

 3. Pensia medie în justitie = 19923 lei, pensia medie = 2500 de lei de 12ori mai mare. Doamna Stoicesu, grefierule lider desindicat unde sunteți? Unde este dreptatea după 40 de ani de munca 1500 de lei, iar ei 20 000 de lei pe luna?. Iar pesedistii se ascund când vorbim de asta. În rest, ocupa toate spatiile!

 4. Ceva este teribil de gresit cu acesti grefieri. Toata lumea o stie, dar nu se initiaza nimic. Cunosc grefieri care se dau mai importanti decat judecatorii, care primeste spaga pe pretinse promisiuni de ajutor. Nu stiu daca cu adevarat a si ajutat la ceva, dar nu asta este semnificativ in aceasta fapta.

 5. Pana si grefierii se implica in diversiunile din justitie.

 6. PsS. Va rog sa ma scuzați, pensia medie este 1500 de lei cu stagiul complet. Liderii de sindicat din justiție ar fi decent măcar sa tacă, dar ei se agita. Oare dece? Ministrul Stelian Ion creste în ochii mei, dacă este criticat de doamnele Stoicesu, Garboveanu, Baltag, Afrasinei, care au susținut modificarea legilor justiției cum a dorit PSD. Stelian Ion, hai ca se poate, te susținem!

  • @ Cormiz – Chiar voiam sa te corectez… Era chiar ireal sa fie 2500 de lei pensia medie. N-am cautat in statistici sa vad exact, dar cred ca e mai aproape de realitatea pensia medie de 1500 de lei.

 7. Nu inteleg , de ce cei care au castigat in instante , si au hotarari definitive , nu actioneaza prin institutia executorului judecatoresc punerea in aplicare a hotararilor definitive , respectiv primul pas este blocarea conturilor ministerului de justitie , dupa care executarea silita , si punerea in practica a hotararilor judecatoresti definitive .
  Si eu cand eram in Romanica , am avut castig de cauza intr-un litigiu cu o minunata institutie , si tot asa refuzau sa indeplineasca hotararea judecatoreasca , invocand acelasi motiv , si am apelat la executorul judecatoresc , care le-a blocat conturile , si a trecut la executarea silita , pana cand mi-am recuperat drepturile si intreaga suma .

 8. Cum sar ei judecatorii cand ii vorba de banii care le intra in jeb! Dar nu-i aud pe niciunul dand explicatii cand criminalii scapa si nu fac inchisoare … Oricum atacul asteia a fost premeditat, la discreditare, semne ca aparatul de propaganda a lui Dragnea se repune in functiune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.