G4Media.ro

Primele semnalări ale încălcării legislației electorale, chiar de la începutul campaniei pentru…

Primele semnalări ale încălcării legislației electorale, chiar de la începutul campaniei pentru alegerile europarlamentare

La nici 24 de ore de la debutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare apar primele imagini care arată încălcări ale prevederilor legale pentru panotajul electoral.

Sursa: Facebook

„În prima seară de campanie electorală, membrii și voluntarii USR-PLUS s-au organizat și au pus afișe în toată România, pe toate panourile legale. Câte unul singur. (…) Echipa de campanie comună USR-PLUS a dat instrucțiuni stricte: un singur afiș, așa e legea. O respectăm. Doar noi”, a scris candidatul Alianței 2020 USR-PLUS Cristian Ghinea.

El postează și o fotografie cu un panou pe care sunt lipite mai multe afișe ale PSD și ALDE, deși legea prevede că pe fiecare panou un competitor electoral poate lipi doar un afiș.

UPDATE: Și deputatul USR Cătălin Drulă acuză celelalte partide că au încălcat atât regula potrivit căreia fiecare competitor poate lipi un singur afiș pe panou, dar și că au început această acțiune încă de vineri, cu câteva ore înaintea debutului oficial al campaniei.

„Ca șef de campanie știu câtă muncă intră să faci lucrurile organizat și cinstit. Cât voluntariat și pasiune din partea unor oameni care la noi chiar cred în ce fac și care trag pentru România. Pe de altă parte avem acești borfași care distribuie pliante false cu calomnii, se șterg pe pantofi cu legea și lipesc afișe fără număr. Atâta știu, atâta pot. Ei cu hoția, noi cu România”, a scris Drulă pe contul său de Facebook.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a început oficial astăzi, la ora 0.00. Până ieri, la miezul nopții, toate bannerele au trebuit să dispară, pentru că, în timpul campaniei, sunt permise numai afișele de maximum 0,5 pe 0,3 metri, care vor fi montate doar în locurile stabilite de primării (detalii aici).

Sursa: Facebook

Azi-noapte, militanții partidelor au lipit afișe în toate orașele țării.

Sursa: Facebook
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. In tara asta nimeni altcineva nu mai respecta legea!

  2. Romanii nu respecta legea, de aceea vor PSD la putere, sa fie hoti ca ei.

    N-ati inteles pana acum ca romanii sunt o mizerie de popor?

    De ce merg lucrurile prost in Romania? Din cauza poporului sub orice critica, care nici macar nu voteaza.

    • Din pacate ai dreptate, marea majoritate gandesc exact ca un psd ist infractor, singura problema e ca se ocupa cu gainarii in asteptarea „potului” cel mare

      Desi multa vreme am crezut ca e carma, ghinionul, ceasul rau de vina ca suntem unde suntem mi-am dat seama apoi ca suntem exact la locul unde meritam, nu e o intamplare

  3. Madmax,ai dreptate!….nu este-o imtamplare.Popor de hoti,behaitor,si interesul celor care s-au perindat la putete,a fost sa tzina poporul in ignorantza sa poata sa fie cat mai usor manipulat.Perioada comunista ,pe foarte multi i-a indibutivit de tot.

  4. Sa vedeti fraudari pe fatza ale voturilor.Nemernicii nu se dau la oparte nici de la crima,darmite de la alte infractiuni.

  5. Konrad adenauer e cumva fundația aia apropiata de Siegfried Mureșan și PNL?

    • Nuui. E aia apropiată de Livache și Codrin Ștefănescu. Ce zici, e bine ?

    • E aia care a ajutat opoziția sa nu moara sugrumată de mafia PSD. E aia care face analize obiective ale situației politice și care încearcă sa convingă occidentul ca, deși sunt mulți imbecili in tara asta, nu toți sunt așa.

  6. Când ai cinismul că ideologie de partid, te mai întrebi de ce nu se respectă legea? Dar de ce nu i-au confiscat toată averea lui Năstase? Iliescu de ce e în libertate? Cred că o afacere bună pe viitor sunt penitenciare private

  7. Partidele isi respecta traditia nu legea.

  8. Mie mi se pare chiar sugestiv. „Fără hoție ajingem departe” stă alături de „potretul” lui Tăriceanu. Mișto. Foarte „la obiect”.

  9. Adevarata realitate de care le e frica la toti e ca romanii sa fi dat in lehamite si sa nu merga la vot de sa nu poata sa le iasa nici numaratoarea la vot asa cum le calculeaza ei pe sontaje si pe logica elementara care ar putea fi inghitita.
    Asta ar fi unul din cele doua planuri cele mai proaste pentru ei pentru ca toate manarerile nu se va mai aplica si va iesi o degringolada in care unii o sa primeasca ce nu vor iar altii nu vor primi ce li s-a promis si sa vezi tu dupaia scandaluri ca doar nu toti sunt pusi la curent iar la esaloanele inferioare nu stie nimeni de cum sta treaba asa ca nici sa tina sub control povestea nu se va putea de o sa se bata ca orbii de oftica.

    Iar aialalta varianta la fel de proasta e sa ii fi enervat pe romani si sa mearga in extrema ailalta si sa merga la vot in numar atat de masiv ca sa nu fie capacitatea fizica sa fie manipulat votul si sa le dea puterea celor care nu au fost implicati in poveste iar planul asta e la fel de realist ca primul ca logica ar fi ca ar aduna toate partile suparate chiar si pe aia care vor doar se se razbune daca nu au nici o alegere.

    Problema la povestea asta e ca s-a mers atat de departe incat singurele rezultate vor fi la extreme asa ca sunt previzibile efectele si toate sunt proaste pentru toti cei inplicati in jocul asta care tine de doi ani.
    ACUMA SERIOS INCA NU ATI INVATAT CA CALEA DE MIJLOC E SINGURA SOLUTIE VIABILA LA O POVESTE CONFLICTUALA CA TOATA LUMEA SA CONVIETUIASCA FERICITI iar daca se merge la extreme povestea se termina doar in doua moduri si niciodata fericit decat pentru o parte?

    Acuma serios trebuia sa le dati macar o victorie finala reala lui Iohannis si PNL ca sa salveze si ei ceva pentru ca astfel i-ati scos din schema si li s-a pierdut utiliatea si ati pierdut calea de mijloc…..E GREU CU LOGICA?

  10. Ne cramponam in cateva afise sau benere… Oricum poporul va alege asa cum deja si-a propus. Problema e in alta parte… acolo unde poporul alege intr-un fel si softistii hackeristi schimba rezultatul alegerilor ca pe vremea cand a fost reales Basina (Base… dupa ce mananci fasole) sau dupa un referendum un un chior cu privirea sasie a invalidat rezultatul majoritatii dand voie si legiferand dictatura antidemocratica facand pe plac vestului satanist. Aceasta-i marea problema… in Romania se poarta fraudarea.