G4Media.ro

11 lucrări de Picasso, vândute la licitaţie cu peste 108 milioane de…

11 lucrări de Picasso, vândute la licitaţie cu peste 108 milioane de dolari în Las Vegas / Aparțineau grupului american MGM

Unsprezece lucrări ale lui Pablo Picasso, aparţinând grupului american MGM, între care şi un portret al muzei pictorului, Marie-Therese Walter, au fost vândute la licitaţie cu 108,87 milioane de dolari. Licitaţia a fost organizată de casa Sotheby’s, la hotelul Bellagio din Las Vegas, informează News.ro, care citează AFP.

Piesa principală a licitaţiei a fost celebrul tablou “Femme au beret”, unul dintre ultimele portrete realizate de artist muzei şi iubitei sale Marie-Therese Walter. Lucrarea, cu valoare estimată la 20-30 de milioane de dolari, a fost adjudecată cu 40,47 milioane de dolari. Picasso a pictat-o pe mama fiicei sale Maya în ianuarie 1938, când el avea deja o relaţie cu fotografa Dora Maar.

Alte două tablouri, “Homme et enfant” şi “Buste d’homme” s-au vândut cu 24,39 milioane de dolari, respectiv 9,45 milioane de dolari. În cazul “Buste d’homme” estimarea minimă era de 10 milioane de dolari.

Printre lucrările vândute la licitaţie s-au numărat şi obiecte de ceramică şi desene.

MGM Resorts a precizat că această licitaţie îi va permite să îmbunătăţească diversitatea colecţiei sale de artă.

Sursa foto: sothebys.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter