G4Media.ro

11 ani închisoare pentru o crimă conjugală / Un ieșean de 71…

11 ani închisoare pentru o crimă conjugală / Un ieșean de 71 de ani și-a omorât concubina și a dormit cinci zile lângă cadavru / E obligat să plătească înmormântarea și cureaua de 100 de lei cu care a luat viața concubinei

Judecătorii Tribunalului Iași au acordat o pedeapsă de închisoare de 11 ani și 4 luni închisoare unui bărbat de 71 de ani care și-a ucis concubina, deranjat că l-a înghiontit în timpul somnului, scrie Ziarul de Iași. Sentința poate fi încă atacată cu apel.

Cei doi locuiau împreună de 10 ani și, pe 1 martie, după ce au băut amândoi un litru de țuică, bărbatul a ucis-o pe femeie în timpul nopții.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal, în cursul nopţii, bărbatul a vrut să meargă la baie. Pentru a se da jos din pat, a trecut peste concubina sa. C.D. l-a înghiontit, ceea ce l-a scos din sărite. A scos cureaua de la pantalonii puşi pe scaun şi şi-a lovit de zeci de ori iubita cu catarama, îndeosebi peste faţă. Practic, faţa femeii a fost sfărâmată, aceasta asfixiindu-se cu propriul sânge. Autopsia avea să identifice 14 răni în zona feţei, patru în zona toraco-abdominală şi 8 la nivelul membrelor, inclusiv o fractură de braţ şi altele costale.

Constantin Mineaţă a povestit despre fapta sa de abia în 7 martie.

Conform legii, obiectele folosite la comiterea unei infracţiuni sunt confiscate, cum însă cureaua nu a mai putut fi găsită, s-a dispus confiscarea de la ucigaş a sumei de 100 de lei, reprezentând preţul acesteia.

Din cuprinsul unor rapoarte interne ale Inspectoratului Poliţiei Judeţene, consultate de Ziarul de Iași, rezultă că în perioada 2011-2019 împotriva ieșeanului fuseseră făcute mai multe plângeri la 112 sau sesizări penale cu privire la un scandal într-un bar, în timpul căruia fusese înarmat cu o toporişcă, ameninţarea şi agresarea unui chiriaş cu un cuţit, lipsire de libertate, viol, tentativă de viol, fără ca acestea să se concretizeze într-o condamnare.

Doar în cazul a două sesizări se ajunsese la întocmirea unui dosar penal. Într-o situaţie se dispusese clasarea cauzei, iar în cealaltă, neînceperea urmăririi penale, aplicându-se o simplă amendă, transformată în 2005 într-o lună de închisoare.

sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Timp de zece ani a fost reclamat pentru diverse, inclusiv lipsire de libertate și viol, dar n-a ajuns să fie condamnat penal. Poliția și judecătorii sunt complici.

  • A fost acuzat, nu înseamnă ca a fost și dovedit. Poate nu au fost probe…..complicat de înțeles pentru justițiarii de pe site uri.

  • Era de datoria poliției să le caute. De-aia le plătim salariul, să investigheze. La acuzația de viol se pot preleva probe. Pentru ce există poliție, ca să înregistreze doar faptele penale la care polițaii au fost martori?

 2. Sa nu uitati sa le dati si pensii speciale cat mai babane si cat mai devreme…si politistilor si procurorilor ce au anchetat plangerile din anii anteriori. Si ca sa nu se planga avocatul infractorilor platiti de la bugetul statului dati si judecatorilor!

 3. In Romania dreptatea si justitia nu sunt acelasi lucru.

 4. Atat mai valoreaza viata unui roman in 2021?

  11 ani de inchisoare sau 6, daca se comporta bine si e „liberat” anticipat.

 5. încă un familist tradițional

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.