G4Media.ro

Ziua Națională a Franței: Pentru prima dată de la sfârșitul celui de-al…

sursa foto: Pixabay.com

Ziua Națională a Franței: Pentru prima dată de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, parada militară va fi înlocuită de o ceremonie dedicată personalului civil și militar care s-a mobilizat în timpul pandemiei de COVID -19

Data de 14 iulie marchează ziua națională a Franței. Într-o declarație emisă pe 24 Iunie, Ambasadorul Franței în România, Michele Ramis- a evidențiat caracterul excepțional al serbării naționale, care are loc marți.

“Virusul este încă prezent și indicatorii din Romania au semnalat o revenire a pandemiei de coronavirus, de când carantina a luat sfârșit. Anumite măsuri restrictive vor rămâne, mai ales cele care vizează adunările. Acest lucru va afecta, în premieră, sărbătoarea franceză de pe 14 iulie, care, așadar, va lua o formă simbolică anul acesta”

Pentru primă dată de la sfârșit celui de-al Doilea Război Mondial, parada militară va fi înlocuită de o ceremonie dedicată personalului civil și militar, ca semn de recunoștința pentru sacrifciile lor, în urma cărora mulți și-au pierdut viața, ca victime ale Covid-19.

Serviciul Medical Francez al Armatei., foarte activ în timpul pandemiei, va fi omagiat. Pe lângă acest omagiu, contribuția numeroaselor corpuri militare va fi evidențiată. Printre altele: construcția spitalului militar din Mulhouse în mai puțin de 48 de ore, transportul persoanelor infectate prin forțe aeriene, transportul echipamentului medical spre Franța Metropolitană și teritorii franceze pe mare de către forța marină.

A doua parte a ceremoniei va aduce, apoi, un omagiu personalului medical civil care a fost linia-întâi pe timpul pandemiei. Mai mult, Guvernul Francez îi va omagia și pe cei care au muncit din umbră: Casieri, asistente, curățători, poștași care au continuat să muncească pe timpul carantinei, iar în ciuda fricilor și a riscurilor au fost invitați să participe la ceremonie.

Ministrul Apărării a menționat ca ziua Națională a Franței va fi una de “recunoaștere” pentru personalul medical, dar și pentru “Prietenii/ Partenerii europeni care au primit pacienți francezi în spitalele lor, precum Germania, Austria, Luxemburg si Elveția”. De aceea, aceste 4 țări vor fi invitați speciali la ceremonie, reprezentați de Ministerul Sănătății.
Acest format special este în concordanță cu numeroasele inițiative din Franța, luate din martie, pentru personalul medical.

În fiecare seară din timpul carantinei, oameni din toată Franța s-au ieșit simultan la ferestrele sau balcoanele lor pentru a aplauda munca celor din domeniul sănătății. Anumite restaurante, închise, au decis să pregătească mâncare gratuită pentru personalul medical. Câțiva frizeri s-au mutat în spitale pentru a oferi tunsori gratuite celor care luptă cu covid-19, “eroii” Franței.

Notă: Antoine Dewaest lucrează ca stagiar pentru G4Media, consolidând înțelegerea societății române. Studiază la Sciences Po Rennes în Franța

Surse
Ministerul de război Franța, declarație oficială, 13/07/2020
Le Parisien, 14 Juillet et Covid-19 : le programme d’un défilé inédit place de la Concorde, 11/07/2020
Marianne, Coronavirus : pour ce 14 juillet, les Parisiens invités à rester devant leur télévision, 13/07/2020
Les Echos, Covid-19 : à quoi va ressembler la fête du 14 juillet ?, 13/07/2020

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Grupul francez Rossman intoxica si otraveste populatia Sucevei in fiecare noapte prin oxizii de azot, oxizii de carbon, FURANII si DIOXINELE pe care le arunca in atmosfera prin cosurile de fum si de gaze ale fabricii de hartie AMBRO din Suceava.
    Asta in ciuda legii mirosurilor, recent promulgata de parlament.
    RUSINE FRANTA! RUSINE MACRON!
    FRANTA SA AIBA PARTE NUMAI DE AERUL SI ZGOMOTUL PE CARE IL FAVE FIRMA EI IN SUCEAVA