G4Media.ro

Ziarul rusesc independent Novaya Gazeta, al cărui redactor-șef a primit Premiul Nobel…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Leonid Ryzhik

Ziarul rusesc independent Novaya Gazeta, al cărui redactor-șef a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2021, anunță că își suspendă activitatea până la sfârșitul războiului, din cauza legislației ruse privind libertatea de exprimare

Novaya Gazeta, ziarul rusesc independent al cărui redactor-șef, Dmitri Muratov, a fost distins anul trecut cu Premiul Nobel pentru Pace, a transmis că își va suspenda activitatea până la „sfârșitul operațiunii speciale din Ucraina”, relatează The Guardian.

Această decizie vine după ce ziarul a primit un al doilea avertisment oficial din partea autorității ruse de supraveghere a comunicațiilor de stat, Roskomnadzor.

Roskomnadzor a declarat că Novaya Gazeta nu a reușit să marcheze o organizație neguvernamentală menționată într-unul dintre articolele sale ca „agent străin”, în conformitate cu legislația rusă.

Săptămâna trecută, marți, pe 22 martie, Muratov a anunțat că a luat decizia de a-și dona  Premiul Nobel pentru Pace către refugiații ucraineni, se arată pe site-ul redacției pe care o conduce.

„Novaia Gazeta și cu mine am decis să donăm medalia Premiului Nobel pentru Pace 2021 Fondului ucrainean pentru refugiați. Sunt deja peste 10 milioane (de refugiați – n.r.). Vă rugăm să răspundeți caselor de licitații care au scos la licitație acest premiu faimos în lume”, a afirmat Muratov.

De asemenea, Novaia Gazeta prezintă o serie de măsuri care ar trebui luate în prezent pentru a combate mai eficient criza refugiaților și războiul din Ucraina.

Ce trebuie făcut imediat:

 • opriți focul
 • faceți schimb de prizonieri
 • returnați trupurile celor decedați
 • furnizați coridoare umanitare și asistență
 • primiți refugiați

Ce putem face:

 • să împărțim cu refugiații pașnici, copiii răniți și bolnavi care au nevoie de tratament urgent, ceea ce vă este drag și are un preț pentru alții”, se mai arată pe site-ul publicației Novaia Gazeta.

Sursa foto: Wikimedia Commons / Leonid Ryzhik

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Intrebare: cum e legislația ucraineana privind libertatea presei comparativ cu cea rusa?

  • Răspuns: Rusia a început să dea afară presa străină începând cu 2014, fiindcă e o dictatură. Ucraina a început cenzura doar acum, pe timp de război, în scop defensiv. Ești sclav rus.

  • Cauta singur si scrie aici concluziile si sursele. Si nu mai baga fitile aiurea, ca mirosi a trol rus

  • Nu cred ca Ucraina sta mult mai bine decat Rusia in privinta coruptiei si a inlaturarii opozitiei. Parere personala