G4Media.ro

Zelenski: Scopul Rusiei este să distrugă pas cu pas întregul Donbas/ Ei…

Zelenski: Scopul Rusiei este să distrugă pas cu pas întregul Donbas/ Ei urmăresc să transforme orice oraş în Mariupol. Complet ruinat

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că scopul ocupanţilor ruşi este să distrugă întregul Donbas şi să transforme orice oraş în Mariupol, adică complet ruinat. ”Subliniem în mod repetat accelerarea livrărilor de arme către Ucraina”, afirmă Zelenski, precizând că paritatea pe câmpul de luptă este importantă, transmite News.ro.

Zelenski a vorbit în ultimul mesaj video postat pe reţelele de socializare despre situaţia frontului.

„Ocupanţii au lovit la Nikolaiv, şapte rachete. Din fericire, nimeni nu a fost ucis. Cinci persoane au fost rănite. Au existat lovituri şi în regiunea Harkov. Există victime. Au existat lovituri la graniţele regiunilor Cernihiv şi Sumî”, a transmis Zelenski.

Acesta afirmă că în Donbas sunt bombardamente masive.

”Scopul ocupanţilor în această direcţie rămâne acelaşi – vor să distrugă pas cu pas întregul Donbas (…) ei urmăresc să transforme orice oraş în Mariupol. Complet ruinat. De aceea, subliniem în mod repetat accelerarea livrărilor de arme către Ucraina. Este nevoie de paritate pe câmpul de luptă cât mai curând posibil pentru a opri această armată diabolică şi a o muta dincolo de graniţele Ucrainei”, a mai afirmat Zelenski.

Acesta s-a declarat recunoscător Statelor Unite pentru ajutorul acordat în investigarea crimelor de război din Ucraina.

”Echipa noastră comună de investigaţie trebuie să fie cât mai puternică, astfel încât niciunul dintre criminalii ruşi să nu evite pedeapsa. Iar aceasta va fi una dintre cele mai mari contribuţii la protecţia legii şi a ordinii internaţionale din vremea noastră. Aşa cum 1 septembrie 1939 şi 22 iunie 1941 s-au încheiat cu procesele de la Nürnberg, 24 februarie 2022 trebuie să se încheie cu un tribunal corect. Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru tot răul pe care l-a adus în Ucraina”, a mai declarat Zelenski.

Photo by Alexander NEMENOV / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Da, evident, Rusia s-a dus în Ucraina să comită genocid fiindcă Ucraina vrea să fie liberă. Deviza Rusiei e „ori sclavul nostru, ori mort”.

  • Libera la mare. Ucraina a pierdut dar vede numai cine vrea.

  • Numai rușii cred că Ucraina a pierdut, fiindcă sunt mințiți de stat.

  • @Vladimir:
   Atâta vreme cat rușii au o forța de foc de 10-20 de ori mai mare decât ucrainenii (cf. ucrainenilor), oricine își da seama ca Ucraina nu are nici o șansa pe linia Donbas-ului.

  • poate avea si de 100 de ori conteaza cat de buna e si cum o folosesti. daca armele mele bat la distanta mai mare ca ale tale, poti sa ai 1000 de ori putere de foc, va fi facuta bucati. daca asa judeci tu, doar la modul asta…..e clar de ce ucraina e inca bine mersi in picioare.

   furacule, tu vezi-ti de stapanii tai de sclav. daca 80% din ucraina libera e semn de pierdere….ok…mai sapa.

 2. evident, rusia vrea sa faca egal cu 0, zona in care majoritari sunt rusi …

 3. In acest moment Donbas este distrus de ambele parti . Regiunea va deveni nelocuibila nimeni nu se va mai intoarce sa reconstruiasca teritoriul numit Donbas .A reconstrui ceva ce miine poate deveni iarasi pamint arid nu este posibil .Orisicare activitate de refacere va fi imposibila de realizat .