G4Media.ro

Zelenski salută victoria „semnificativă” a forțelor ucrainene împotriva rușilor care ocupau Insula…

Sursa foto: Фотонак / Wikimedia Commons

Zelenski salută victoria „semnificativă” a forțelor ucrainene împotriva rușilor care ocupau Insula Șerpilor: „Pas cu pas, îi vom alunga din marea noastră”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat victoria armatei ucrainene împotriva forțelor ruse care ocupau Insula Șerpilor,  asupra forțelor rusești care ocupă Insula Șerpilor, o insulă strategică din Marea Neagră în largul coastei sudice, în apropierea orașului Odesa, relatează The Guardian.

El a declarat că Insula Șerpilor este „liberă” după ce forțele rusești s-au retras din acest post strategic.

Insula Șerpilor este un punct strategic și schimbă semnificativ situația din Marea Neagră. Nu garantează încă siguranța, nu garantează încă faptul că inamicul nu se va întoarce, dar deja limitează semnificativ acțiunile ocupanților.

„Pas cu pas, îi vom alunga din marea noastră, din pământul nostru și din cerul nostru”, a afirmat Zelenski.

Insula Șerpilor a devenit celebră când Rusia a capturat-o pentru prima dată în februarie. Un soldat ucrainean de pe insulă i-a spus unei nave de război rusești care ataca să se ducă „du-te dracului” (Russian ship, go f*** yourself), gest care a devenit unul dintre cele mai populare sloganuri ucrainene de rezistență de la începutul invaziei până în prezent.

Sursa foto: Фотонак / Wikimedia Commons

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Este foarte trist ce se întâmplă! Zeci de postaci
  ce luau lumina de la zaharova si altceva de le Javrrov au ramas fără alocatii si subvenții si probabil si fara luminain beciuri. Rușine Zelenski!

 2. in curant UE le va cere sa accepte LGBT propaganda in scoli

  atunci sa vezi cum se blocheaza treaba

 3. Mai bine s-ar interesa si de romanica ca aici camorra a luat cu totul marea casa a trantorilor …

 4. Printre „efectele neplacute” ale razboiului in Ucraina se va numara ascensiunea juntanilor. Iar juntanii stiu un singur lucru: luatul cu japca. Juntani = Jepcari. Coruptia va fi urmatorul flagel pentru Ucraina, cel putin la fel de nociv ca razboiul. Si va fi un flagel si pentru UE, daca ii ia sub aripa lor.

 5. Retragerea a decurs conform planului dinainte stabilit: pe Insula Serpilor deznazificarea s-a finalizat cu succes, deci armata rusa nu mai avea ce face acolo.

 6. Deci Putin se căsătorește cu Lukașenko?

 7. MUSRIE…a-ți distrus și ultima speranță de mai bine pentru români…în 10 ani vor mai fi maxim 5 milioane de locuitori….