G4Media.ro

Zelenski s-a întâlnit cu premierul Danemarcei în regiunea Nikolaev

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski s-a întâlnit cu premierul Danemarcei în regiunea Nikolaev

Președintele Volodimir Zelenski a călătorit în regiunea Nikolaev din sudul Ucrainei pentru a se întâlni cu premierul danez Mette Frederiksen, relatează Sky News.

O înregistrare video postată online de biroul lui Zelenski îl arată pe acesta salutând-o pe Frederiksen cu o strângere de mână pe o stradă înzăpezită, înainte de a intra într-un spital pentru a se întâlni cu soldații răniți pe front.

„Este important ca războinicii noștri să poată fi supuși unei reabilitări nu doar fizice, ci și psihologice”, a scris Zelenski pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Sunt recunoscător tuturor lucrătorilor medicali care se preocupă de sănătatea apărătorilor noștri. Le doresc o recuperare rapidă!”

La începutul acestei luni, Ministerul Apărării din Danemarca a anunțat că țara va dona Ucrainei 19 sisteme de artilerie obuzier Caesar de fabricație franceză.

În postare, el a precizat că s-a întâlnit, de asemenea, cu oficiali regionali pentru a discuta despre impactul rachetelor rusești și al atacurilor cu drone.

„Am … trecut în revistă starea infrastructurii energetice a regiunii, mijloacele de protecție a acesteia și ritmul de recuperare”, a spus el.

„Am discutat despre situația operațională din sudul Ucrainei, despre consecințele atacurilor cu rachete și drone ale Rusiei”, a adăugat președintele ucrainean.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. „Prim ministra Danemarcei”?!
    Dumnzeule!!!

  2. „Prim ministra Danemarcei”?!
    Dumnezeule!!!

  3. Sa-l potoleasca cineva pe Zelensky si sa-i spuna sa nu mai viseze cai verzi pe pereti cu aderarea la UE. Hai, la lupta ca aveti treaba!

  4. In titlu: „prim-ministra Danemarcei”. In text: „premierul danez”. Propunerea mea e sa scrieti: „premiera daneza”. 🙂 Iertati-ma dar neglijenta editorilor G4 devine legendara…

  5. Prim ministra ? si au si semnat : redactia G4 media . Ma abtin sa adaug ceva , ca de …cel mai nasol e ca au zis si altii inainte . Probabil ca cineva nu a terminat generala