G4Media.ro

Zelenski: Rusia crede că poate scăpa de acuzaţiile de crime de război…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Zelenski: Rusia crede că poate scăpa de acuzaţiile de crime de război ameninţând cu un atac nuclear

Rusia crede că poate scăpa de acuzaţiile de crime de război ameninţând cu un atac nuclear, a susţinut vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

”Ei (ruşii – n.r.) nu cred că pot fi consideraţi responsabili pentru crime de război pentru că au puterea statului nuclear”, a declarat Zelenski pentru think-tankul britanic Chatham House.

”Aceasta este a 72-a zi a războiului complet şi deocamdată nu putem vedea niciun final şi nicio disponibilitate a părţii ruse de a-i pune capăt”, a adăugat şeful statului ucrainean.

La începutul lunii aprilie, grupul de reflecţie Chatham House a fost declarat ”indezirabil” în Rusia.

Rusia respinge acuzaţiile de crime de război comise de forţele sale în Ucraina şi a învinovăţit naţionaliştii şi ”neonaziştii” ucraineni pentru decesele din rândul civililor.

Recent, preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut Occidentului, într-o convorbire telefonică cu omologul său francez Emmanuel Macron, să exercite presiuni asupra Ucrainei pentru a opri ceea ce liderul de la Kremlin a numit ”atrocităţi”.

Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul ar putea contribui la încetarea ”crimelor de război şi a bombardării masive a oraşelor şi aşezărilor din Donbas”.

Rusia îşi numeşte agresiunea asupra Ucrainei drept ”operaţiune specială pentru denazificarea” ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia, acuzaţie considerată de Kiev şi Occident drept un pretext pentru invadarea Ucrainei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Disponibilitate pentru PACE are careva?

  • Crezi ca Hiiitler avea disponibilitate pentru pace cand a atacat Polonia?

  • Tu crezi că acum plouă la Cluj ? Sau că tătarii cuceriți de ruși sau de cazaci nu o să aibă Mc Don sau cacacola ?

  • Nu.
   Zeii războiului striga „Slava Ukrainii!”

  • Pe cine îi întrebați, p-aia care au pornit războiul? Dvs ce ziceți, așa, după mintea dvs, că păreți de o inteligență debordanta: au agresorii disponibilitate pentru pace?

  • Dacă ai vreo părere pertinentă, exprimă-te dragă draggy , așa să jignești pe cineva e ușor, să gândești cu mintea ta e mai greu …..Ești deja pregătit să ghicești viitorul ? Pot spera la PACE fără să am parte de comentariul tău ?

  • Pana Rusia nu este slăbită, nu este loc de pace! Mult noroc, Rusia trebuie sa dispară!

  • Întrebarea e corecta dar naște altă întrebare: Cui îi este adresată ?

  • Parerea pertinenta e exprimata, dle care va intrebati, ce sunt eu de vina ca dvs nu pricepeti ce cititi? Sperante pentru pace nu exista atat timp cat agresorii pe care dvs ii sustineti au inceput un razboi si nu vor sa-l incheie. Se va incheia cand vor renunta pentru ca nu au cum sa castige sau cand vor fi invinsi si alungati.

  • Intrebarea pertinenta e exprimata, sunt eu de vina ca dvs nu pricecepeti ce cititi? Nu putem spera la pace atat timp cat agresorul care a inceput razboiul il si continua.

 2. Sa vedem cum scăpați voi cu laboratoarele biologie, cu patogeni letali!

 3. oriunde nu locuieste poporul meu, sa se dea cu nucleara, ca ma doare in cur