G4Media.ro

Zelenski: „Putin l-a ucis pe Prigojin – cel puțin noi avem astfel…

sursa foto: Colaj G4Media

Zelenski: „Putin l-a ucis pe Prigojin – cel puțin noi avem astfel de informații”

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, afirmă că Ucraina deține „informații” potrivit cărora Kremlinul este responsabil pentru moartea fondatorului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin. Zelenski l-a menționat public pe președintele rus Vladimir Putin în acest context, scrie BBC.

„Putin este spulberat – ca persoană, ca politician. El l-a ucis pe Prigojin – cel puțin avem astfel de informații”, a declarat președintele Ucrainei în cadrul unui summit, la Kiev.

Președintele Zelenski a precizat că, pentru Ucraina, moartea lui Prigojin echivalează cu „un terorist mai puțin”.

„Moralul rușilor a scăzut pentru că se ascundeau în spatele wagnerienilor” care erau aruncați „în față” în asalturile împotriva soldaților ucraineni. „Cred că au pierdut această protecție, ascunzându-se în spatele vieții mercenarilor, a wagnerienilor. Este cu siguranță un plus pentru noi”, a subliniat el.

Președintele Ucrainei nu a precizat pe baza căror date s-a ajuns la concluzia că Putin ar putea fi implicat în moartea fondatorului Wagner.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în data de 25 august, răspunzând la o întrebare a BBC, a calificat drept „minciună absolută” declarațiile reprezentanților țărilor occidentale care susțin că Prigojin ar fi putut fi ucis „la instrucțiunile Kremlinului”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu