G4Media.ro

Zelenski i-a mulțumit Robertei Metsola pentru vizita în Kiev, numind-o ”gest de…

sursa foto: Twitter/ Roberta Metsola

Zelenski i-a mulțumit Robertei Metsola pentru vizita în Kiev, numind-o ”gest de eroism”, dar a transmis că Europa ”nu are dreptul să reacționeze în liniște” la situația din Mariupol

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat vineri recunoştinţa faţă de preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pentru că s-a deplasat la Kiev, calificând drept eroică această vizită, informează AFP. Totuși, Zelenski a transmis și că Europa ”nu are dreptul să reacționeze în liniște” la situația din Mariupol, oraș distrus aproape complet de atacurile sălbatice ale rușilor.

Metsola, aleasă preşedintă a Parlamentului European pe 18 ianuarie, este primul lider al unei instituţii europene care vizitează capitala Ucrainei de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie.

„Vreau să vă mulţumesc personal Roberta şi echipei dumneavoastră, într-un moment atât de important pentru ţara noastră (…) astăzi când ucrainenii cred în fapte şi măsuri concrete, că daţi dovadă de eroism, căci astăzi este un gest de eroism să veniţi în Ucraina”, a declarat preşedintele Zelenski, îmbrăcat într-un tricou kaki, în timp ce saluta delegaţia europeană, potrivit unei înregistrări video postate de preşedinţia ucraineană.

Liderul de la Kiev i-a mulţumit doamnei Metsola pentru sprijinul acordat Ucrainei de Parlamentul European.

„Apreciem foarte mult toate aceste demersuri. Şi cum vedem totul de acum încolo prin prisma prieten/neprieten, (…) deoarece zona gri nu mai există pentru noi în diplomaţie (…) ne bucurăm că sunteţi de partea luminii şi a binelui în ceea ce priveşte Ucraina”, a adăugat preşedintele Zelenski.

„Aţi venit şi este un semnal foarte important. Vă suntem recunoscători şi nu vom uita”, a mai spus preşedintele ucrainean.

Înaintea vizitei efectuate de Roberta Metsola, s-au mai deplasat la Kiev, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu Ucraina, premierii polonez, ceh şi sloven, pe 15 martie.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Twitter/ Roberta Metsola

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter