G4Media.ro

Zelenski, „dispus să discute” cu Putin, dar „fără ultimatumuri”: Ucraina trebuie să…

Zelenski, „dispus să discute” cu Putin, dar „fără ultimatumuri”: Ucraina trebuie să câştige războiul şi să nu accepte nicio „ieşire” pentru Moscova / „Rusia este mai puternică, dar omenirea este alături de noi”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat ”dispus să discute” cu omologul său rus Vladimir Putin, ”dar fără ultimatumuri”, şi respinge orice acord care să ”salveze faţa” acestuia sau să ofere ”o ieşire pentru Rusia” din situaţia în care aceasta a intrat prin agresiunea împotriva Ucrainei, conform unor extrase dintr-un interviu acordat de Zelenski postului italian RAI, relatează joi agenţia EFE, citată de Agerpres.

Ucrainenii trebuie să câştige războiul cu Rusia pentru că ”nu au dreptul să-l piardă după zecile de mii de morţi” în urma invaziei ruse, a indicat Zelenski. ”Pentru noi, victoria înseamnă să ne recuperăm lucrurile, pentru ei înseamnă să fure ceva. Nu suntem pe picior de egalitate, Rusia este mai puternică, dar omenirea este alături de noi şi simţim că, puţin câte puţin, noi câştigăm”, consideră preşedintele ucrainean.

Aşadar, a continuat el, armata rusă trebuie să plece cât mai repede din Ucraina şi să răspundă pentru ce a făcut. ”Ştiu că Putin dorea un rezultat, dar nu l-a obţinut. Să ni se propună ceva pentru a salva faţa preşedintelui rus nu este corect. Ucraina nu va salva faţa cuiva plătind” cu propriile sale teritorii, a spus Zelenski, care a respins ideea că s-ar putea căuta ”o ieşire pentru Rusia” sau că Ucraina ar putea ”recunoaşte independenţa Crimeii”.

Cât despre negocierile cu Rusia, el a susţinut că acestea sunt dificile pentru că ”în fiecare zi ruşii ocupă localităţi, mulţi oameni şi-au părăsit casele, au fost asasinaţi de ruşi” şi cetăţenii ucraineni suferă ”torturi şi asasinate”, ceea ce ”complică mult lucrurile”.

Negocierile ruso-ucrainene continuă prin teleconferinţă, dar fără să înregistreze progrese. După reuniunea de la Istanbul din 29 martie nu a mai avut loc nicio întâlnire faţă în faţă între cele două delegaţii. În timp ce Ucraina acuză Rusia că trupele sale au comis atrocităţi în teritoriile ocupate, Rusia acuză Ucraina că a revenit asupra unor propuneri formulate la Istanbul şi consideră că aceste schimbări de poziţie sunt rezultatul unor influenţe ale Washingtonului asupra Kievului.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. un adevarat Erou mondial! Mujicii au fost devoalati ca fiind niste uciiiiigasi, talhari, si viiiiiolatori o arm.a.ta de cyorditori de 2 ruble o rusine globala si niste criiiiiiiiiminali de razboi ordinari!

 2. Un adevarat Erou mondial! A cerut arme nu un taxi!

 3. Mise pare mi-e sau pun anume la-bagiu null bagăni mentală? :)))))

 4. E dispus sa discute capitularea lui Putin adica :)) Lasa Zele dai inainte cu razbelul faceti alti copii pe urma.

  • Iar ai ieșit din hruba bai trompeta? Cine omoara femei și copii? Cine a pornit războiul? Cine? Mata?sau putin? Ce vrei sa facă Ucraina? Sa se lase f***ti?

 5. Putin nu poate câștiga.
  Poporul rus nu are nimic de câștigat.
  Rusia deja a pierdut războiul și șansa de a fi acceptată în lumea civilizată.