G4Media.ro

Zelenski consideră că Macron încearcă „în van” să dialogheze cu Putin: „Nu…

Zelenski consideră că Macron încearcă „în van” să dialogheze cu Putin: „Nu are nevoie să facă concesii diplomatice Rusiei acum

Emmanuel Macron încearcă „în van” să dialogheze cu omologul său Vladimir Putin, consideră preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, apreciind că „nu este corect” ca preşedintele francez să fie pregătit, potrivit lui, „să facă concesii diplomatice” Rusiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Nu trebuie căutată o cale de ieşire pentru Rusia, iar Macron o face în van”, şi-a exprimat regretul Volodimir Zelenski într-un interviu acordat joi seară postului de televiziune italian RAI 1, potrivit imaginilor difuzate vineri pe canalul său de Telegram.

„Ştiu că voia să obţină rezultate în medierea între Rusia şi Ucraina, dar nu a avut”, a spus el.

„Până când Rusia nu va dori ea însăşi şi nu va înţelege că este nevoie ca războiul să se încheie, ea nu va căuta nicio cale de ieşire”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Emmanuel Macron a afirmat luni că, pentru a pune capăt războiului purtat în Ucraina de armata rusă, pacea va trebui să fie construită fără „a umili” Rusia.

Însă din punctul de vedere al lui Zelenski, „Macron nu are nevoie să facă concesii diplomatice (Rusiei) acum”.

El a considerat acest demers „nu foarte corect”, pentru că i-ar permite lui Putin „să evite umilirea”, într-un moment în care ruşii încearcă în continuare să preia controlul sudului şi estului Ucrainei.

Preşedintele ucrainean a estimat de altfel că „timpul de a sta la aceeaşi masă cu Rusia s-a terminat”. „Nu mai este posibil”, a subliniat Zelenski.

„Preşedintele Republicii nu a discutat nimic cu Vladimir Putin fără acordul preşedintelui Zelenski. El a spus mereu că ţine de ucraineni să decidă termenii negocierii lor cu ruşii”, a precizat vineri Palatul Elysée.

După mai multe sesiuni de convorbiri între Kiev şi Moscova în luna martie, discuţiile au încetat, poziţiile celor două părţi fiind prea îndepărtate.

„Astăzi, dialogul (cu Moscova – n.r.) trebuie să fie pragmatic”, a adăugat el.

Volodimir Zelenski a spus încă o dată că doreşte să se întâlnească cu Vladimir Putin, „dar numai cu el, fără niciun mediator”. „Şi cu abordare de dialog, nu cu ultimatumuri”, a precizat el.

Foto: Emmanuel Macron / Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Are și zelenski dreptate o data. Macron e un prostanac

 2. Se pare ca Elenski nu vrea pacea, si oricum regiunile pro ruse vor fi anexate. Overall sanctiunile sunt pistol cu apa, la fel ca cele 7 tancuri trimise de nemtzi si alte praştii.

 3. Ucraina percepe taxele de tranzit al gazului rusesc, de la… rusi. Gaz care este livrat UE. De ce nu opreste tranzitul de gaze, in timp ce nu inceteaza sa ceara UE sa nu mai cumpere gaz rusesc.
  Gaz: Rusia (vanzator) => Ucraina (incasator de taxe rusesti) => UE (cumparator final)

  Ori este razboi, asa cum declara Zelensy, ori este razboi economic.

 4. Macrou e un fel de Rares Bogdan care face gargara si parrrrtzuri.

 5. Până de curând Greta Thunberg făcea instrucție cu liderii occidentali, acum comicul devenit eroul lumii o face. Și atunci și ca și acum aceștia tin capul plecat în să-i de-a scatoalcă (diplomatică) mârlanului.

  • Pai ce, esti nesatisfacut de scatoalca pe care i-a administrat-o putinel?
   Sefu tau stie?

 6. E amuzant cum dau uni sfaturi altora. După ce i-a refuzat vizita președintelui german, acum îi dă sfaturi președintelui francez. Ucraineanul crede că politica externă se face la dorințele și sfaturile lui. Nu știe că politica externă e cinică. Acum este „rentabil” să susții Ucraina, dar aroganțele nu vor fi uitate și vor avea prețul lor. O să vedeți cât de cinici și pragmatici vor fi toți liderii europeni după terminarea războiului.

 7. Macron = Petain

 8. Bă băiete tu tot n-ai priceput: Ucraina nu-i singura țară suverană din lume iar Franța nu-i fieful tău. De fapt țara ta nici nu e deloc suverană, tu doar ți-ai transformat neamul în carne de tun pentru alții care au început s-o zică și deschis. Dar țarile occidentale n-au de gând să facă asta cu cetățenii lor așa că obișnuiește-te cu ideea că altfel până la urmă se vor sătura de tine de tot.

 9. Zelenski , a refuzat vizita Președintelui German , pe motiv că nu i-a trimis ajutor militar . Acuma îl critică pe Președintele Macron ., să nu promită concesii de pace , Rusiei . S-a văzut ajutat de NATO și crede că Rusia va vi învinsă ? Putin nu se va lăsa . Ceea ce face America , ne pune pe noi europenii să riscăm contaminarea radioactivă , căci mai devreme sau mai târziu , Putin va recurge la aplicarea unor bombe mai mici , în pofida SUA.

 10. Zelenski , a refuzat vizita Președintelui German , pe motiv că nu i-a trimis ajutor militar . Acuma îl critică pe Președintele Macron ., să nu promită concesii de pace , Rusiei . S-a văzut ajutat de NATO și crede că Rusia va vi învinsă ? Putin nu se va lăsa . Ceea ce face America , ne pune pe noi europenii să riscăm contaminarea radioactivă , căci mai devreme sau mai târziu , Putin va recurge la aplicarea unor bombe mai mici , în pofida SUA. Nu am mai spus asta găozarlor . Țineți și cântați și voi cum vă dictează americanii . Sunteți niște ratați ordinari !