G4Media.ro

Zelenski: Averile Rusiei, oficialilor ruşi, oligarhilor care s-au îmbogăţit în timp ce…

sursa foto: Telegram/ SPRAVDI

Zelenski: Averile Rusiei, oficialilor ruşi, oligarhilor care s-au îmbogăţit în timp ce statul lor devenea terorist ar trebui folosite pentru reconstrucţia Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, miercuri, într-un discurs, că reconstrucţia completă a Ucrainei va reprezenta o dovadă a înfrângerii complete a “statului terorist”. El a menţionat că bunurile ruşilor care au susţinut agresiunea şi s-au îmbogăţit ar trebui să fie folosite pentru reconstrucţia Ucrainei, transmite News.ro.

“Tocmai am participat la o întâlnire cu un format special de sprijin pentru Ucraina – financiar. Acest eveniment are loc la Washington şi reuneşte miniştrii de finanţe ai democraţiilor puternice – partenerii noştri, Comisia Europeană, şefii instituţiilor financiare internaţionale: FMI, Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Tema este în primul rând refacerea. Reconstrucţia ţării noastre după ostilităţi. Le-am mulţumit partenerilor pentru că ne-au ajutat să menţinem stabilitatea Ucrainei, stabilitatea noastră financiară. Şi i-am îndemnat să fie mai activi pentru ca Ucraina să poată fi mai activă în reconstrucţie, în readucerea normale pentru ucraineni”, a spus Zelenski.

“Nu vor fi ruine în Ucraina. Acesta este scopul nostru. Şi aceasta va fi o dovadă destul de concretă a înfrângerii complete a statului terorist. Mai ales că lumea ştie soluţia – în ceea ce priveşte averile Rusiei, oficialilor ruşi, oligarhilor care s-au îmbogăţit în timp ce statul lor devenea terorist… Toate aceste bunuri ar trebui folosite pentru a compensa pierderile celor cărora Rusia le-a adus durere şi suferinţă. Bunurile ruseşti trebuie să meargă către reconstrucţie după agresiune. Războiul ar trebui să fie cel mai costisitor exact pentru agresor. Şi facem totul pentru asta”, a menţionat el.

Zelenski a precizat că s-a întâlnit la Kiev cu o delegaţie a senatului SUA. “Le sunt recunoscător partenerilor care ne susţin. M-am întâlnit astăzi la Kiev cu delegaţia Senatului SUA – o delegaţie bipartizană. I-am informat despre ceea ce se întâmplă acum pe câmpul de luptă şi despre capacităţile noastre. Ca întotdeauna, am demonstrat că relaţiile noastre cu America în furnizarea de arme, în sprijinul financiar sunt complet curate, complet transparente. Partenerii au o viziune completă pentru fiecare cent şi pentru fiecare armă. Şi este important ca nicio manipulare artificială să nu ne strice încrederea. Desigur, am fost încântat să aud de la oaspeţii noştri din Statele Unite cuvinte foarte pozitive despre Ucraina şi despre ceea ce reuşim împreună în apărarea împotriva terorii”, a spus liderul ucrainean.

Volodimir Zelenski a subliniat că ţara sa va câştiga războiul declanşat de Rusia. “Astăzi, ţara noastră sărbătoreşte în mod tradiţional Ziua angajaţilor din industria spaţială. Industria care a asigurat întotdeauna gloria Ucrainei. Şi sunt sigur că o va asigura pe viitor! Sunt recunoscător tuturor celor care au menţinut acest potenţial al nostru. Nivelul nostru actual de integrare în relaţiile internaţionale, nivelul nostru de forţă – atât ca stat, cât şi ca societate – pe care îl merită Ucraina, nivelul poporului nostru – toate acestea vor permite Ucrainei să participe la dezvoltarea spaţiului cosmic pe picior de egalitate cu statele avansate, şi businessul nostru – pe picior de egalitate cu companiile avansate. Dar mai întâi – vom câştiga! În special, datorită rachetelor ucrainene”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Lăsați reconstrucția si treceți la ofensiva, ca altfel reconstrucția Ucrainei o vor face rusii, cum fac deja la Mariupol.