G4Media.ro

Zeci de cursuri de apă din județul Vaslui au secat din cauza…

Sursa foto: Pixabay

Zeci de cursuri de apă din județul Vaslui au secat din cauza secetei / Prefectul județului: ”Situația este foarte alarmantă”

Zeci de cursuri de apă din județul Vaslui au secat din cauza secetei prelungite din ultimii ani, relatează Agenția de presă Rador.

Lista râurilor secate integral sau parțial, întocmită de Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, arată dezastrul în care județul se află din punct de vedere hidrologic.

„Pe teritoriul județului Vaslui înregistrăm 30 de cursuri de apă secate, 26%, iar 4 sunt doar pe o porțiune numai. Situația este foarte alarmantă. Sperăm ca zilele viitoare să ne aducă precipitații, pentru că altfel o să fie foarte greu”, susține prefectul Daniel Onofrei.

Zeci de mii de hectare agricole sunt calamitate de secetă, iar oamenii din satele județului Vaslui spun ca nu vor avea recolte în acest an.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. pai da, daca nu avem sufieciente chelnerite angajate, de unde apa …

    si foarte importanta sa VOTAM USL in continuare ca sa continue defrisarile

  2. Cu PADURILE cum sta judetul Vaslui ? Câtă suprafata impadurita din 2016 a ramas in picioare ? Sau după fumul lemnelor vine seceta ?

  3. de asta aruncați tone de apă pe străzi?? ca e secetă??? nu știu care e logica voastră la bălțile astea care le formați pe străzi dar asta nu dă de înțeles ca e secetă, din câte văd vă permiteți din plimb să plimbați o mașină la deal și la vale să inunde străzile astea….da neah…întra la pierderi, nu?