G4Media.ro

Zece imobile deținute de Vlad Plahotniuc au fost sechestrate, prin decizia Judecătoriei…

Zece imobile deținute de Vlad Plahotniuc au fost sechestrate, prin decizia Judecătoriei Chișinău

Zece imobile deținute de fostul lider democrat moldovean, Vlad Plahotniuc au fost puse sub sechestru, prin decizia Judecătoriei municipiului Chișinău, transmite publicația agora.md.

Mai precis, e vorba despre 6 apartamente și 4 încăperi nelocative, estimate la o valoare de aproximativ 33 de milioane de lei.

Procurorii au înaintat Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, șase demersuri privind aplicarea sechestrului pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc.

Celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția), precum și 4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), în valoare de 7,7 milioane de EURO au fost respinse.

Potrivit Procuraturii Generale, lista de proprietăți a fost identificată de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care a stabilit că, deși toate sunt înregistrate pe persoane terțe, beneficiar efectiv al acestora este cetățeanul Vladimir Plahotniuc.

Procuratura va contesta hotărârea instanței de judecată și va insista pe sechestrarea tuturor bunurilor mobile și imobile, ale cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Plahotniuc.

Ex-președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a fost dat în căutare internațională și interstatală în octombrie 2019.

Acesta este cercetat în Republica Moldova într-un dosar de spălare de bani, dar figurează în dosare penale și în alte țări. În iunie 2019, când a pierdut puterea, Plahotniuc a fugit din Moldova prin regiunea separatistă transnistreană.

Ulterior, în spațiul public au apărut informații despre faptul că acesta s-ar fi „stabilit” inițial la Londra, apoi în Miami (SUA), dar, la sfârșitul lunii octombrie, a fost la Iași (România), plimbându-se prin zona spitalului Parhon din Copou.

Iar săptămâna aceasta, presa română a scris că Plahotniuc ar urma să cumpere, în scurt timp, un important post de televiziune din România.

 

Sursa Foto: Radio Europa Liberă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Superb. Pana si Moldova pune sechestru pe averile nenorocitilor. In Romania coruptii si infractorii sunt bine mersi , au in continuare afaceri profitabile cu statul si nu au niciun sechestru. Se aude ? Sebastian Ghita… Dan Voiculescu.

  2. Asta justitie adevarata, nu ceea ce avem noi in romania! In romania avem o cardasie intre politic si justitie: va lasam sa furati tara asta, iar nou ne faceti salarii de nababi, pensii speciale, pensii mai mari decat salariu, iesiri la pensie la 45 de ani, chirii imense decontate de statul roman, desi isi permit si au proprietati, dar pe numele rudelor!

    Asta e fratilor justitia romana! Daca avem justitie in ultimii 30 de ani, acum eram departe ca tara! Acum ne imprumutam pe 30 de ani pt pensii si salarii, amanetand viitorul copiiilor nostri!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.