G4Media.ro

YouTube interzice dezinformarea referitoare la vaccinurile pentru noul coronavirus

sursa foto: Pexels

YouTube interzice dezinformarea referitoare la vaccinurile pentru noul coronavirus

YouTube a anunţat miercuri că va elimina video-urile care conţin dezinformări legate de vaccinurile pentru Covid-19, extinzând regulile existente referitoare la teoriile false şi conspiraţiile legate de pandemie, transmite Reuters, citată de News.ro.

Platforma de video-uri a arătat că va interzice orice fel de conţinut privind vaccinurile pentru Covid-19 care contrazic consensul autorităţilor locale din domeniul sănătăţii sau al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Potrivit unei postări pe blog, YouTube va elimina şi afirmaţiile că vaccinul va omorî oameni sau că va provoca infertilitate, sau că vor fi implantate microcipuri în oamenii care vor fi vaccinaţi.

Un purtător de cuvânt al YouTube a spus că discuţiile legate de ”îngrijorări cu caracter general” referitoare la vaccin vor rămâne pe platformă.

YouTube a informat că deja elimină conţinut care contestă existenţa sau transmiterea Covid-19, promovează metode de tratament nedovedite medical, care descurajează oamenii să solicite ajutor medical sau care contestă în mod explicit recomandările autorităţilor din domeniul sănătăţii privind auto-izolarea sau distanţarea socială.

În postarea sa de pe blog, YouTube a spus că de la începutul lunii februarie a eliminat peste 200.000 de videoclipuri legate de informaţii periculoase sau înşelătoare referitoare la Covid-19.

sursa: News.ro

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Adica cenzura. Nazistii si comunistii au avut acelasi fel de scuze pentru ce au facut.
  Cand nu poti castiga increderea oamenilor, le bagi pumnul in gura.
  Ce este, a mai fost si ce a fost se pare ca va mai fi. We never learn.

  • De ce te deranjeaza? La tine in Rusia nu se practica cenzura?

  • Tocmai, că e mai mult decât „pumnul în gură” – și mai ales diferit. Totul se desfășoară altfel, de cum au făcut-o cei enumerați de tine – naziștii si comuniștii. Naziștii au folosit (preponderent) forța iar comuniștii preponderent minciuna. Pe când aici, totul se bazează pe date. Am spune, chiar reale.
   Terorismul, de pildă, a devenit motiv de supraveghere în mod similar, dar asta e o temă separată.
   Acum, cu sars-cov-2, lucrurile se schimbă global; pe toată planeta – nu doar la noi, iar negaționiștii „au pierdut” din prima clipă. Din momentul zero, de când s-au apucat (pretutindeni, nu doar la noi) să nege, să demonstreze..
   M-aș fi bucurat însă, ca ei să fi câștigat, iar noi să NU mai trăim această „normalitate nouă” – care, se pare că nu doar c-ar da semne să revină înapoi, ba mai mult: se consolidează; și se întărește nu doar pe alocuri ci și global dar mai nou – iată, corporatist. (Care, ei – corporațiile au câștigat mai mult din această criză – decât noi, africanii..)

 2. Libertatea de exprimare este mai toxica decat cenzura. Din aceste motive apare comunismul si dictatura.

 3. Presa „progresista” și gigantii propagării informației blochează de asemenea și dezvăluirile despre afacerile familiei biden în Ucraina. https://www.theguardian.com/technology/2020/oct/14/facebook-twitter-new-york-post-hunter-biden
  Nici g4media nu pomenește nimic despre computerul „pierdut”.
  Nu la fel a procedat când era vorba de dragnea
  https://www.g4media.ro/un-nou-episod-din-teleormanleaks-publicat-de-rise-project-fotografii-care-arata-ca-petre-pitis-si-liviu-dragnea-au-fost-in-acelasi-timp-in-brazilia-in-iulie-2014.html
  Nasol e ca atitudinea asta vădit partizana și încercările de cenzurare (căci asta este, cenzura!) a opiniilor care contrazic „experții” ( în general denumiți astfel generic) nu fac decât sa sporească neîncrederea în presa și apetitul pentru fakenews. Combaterea fake news-urilor se face cu argumente nu băgând-le sub preș.