G4Media.ro

World Justice Project: România a scăzut cu două poziții în clasamentul mondial…

Sursa foto: Captură foto/ World Justice Program

World Justice Project: România a scăzut cu două poziții în clasamentul mondial anual privind statul de drept, ajungând pe locul 41 din 139 de state

România a scăzut cu două poziții în clasamentul mondial privind statul de drept, ajungând pe locul 41 din 139 de state, potrivit World Justice Project (WJP).

Astfel, din punctul de vedere al respectării statului de drept, România se situează astfel sub nivelul unor state precum Uruguay (25), Costa Rica (31), Chile (32), St. Vincent și Grenadine (38), Antigua și Barbuda (39) și St. Kitts și Nevis (40).

La nivelul Europei de Est, România s-a clasat sub Slovenia (29), Slovacia (33) și Polonia (36).

România a înregistrat scăderi la capitolele „Constrângeri asupra puterilor guvernamentale” (-0,01), „Absența Corupției” (-0,01), „Drepturi fundamentale” (-0,03) și „Justiție penală” (-0,01).

World Justice Project (WJP) Rule of Law Index® 2021 este cel mai recent raport dintr-o serie anuală de măsurare a statului de drept bazat pe experiențele și percepțiile publicului larg și ale practicienilor juridici și experților din țările din întreaga lume.

„World Justice Project este o organizație independentă, multidisciplinară, care lucrează pentru a crea cunoștințe, pentru a crește conștientizarea și stimula acțiunea pentru a promova statul de drept la nivel mondial. Un stat de drept eficient reduce corupția, combate sărăcia și bolile și protejează oamenii de nedreptățile mari și mici. Acesta stă la baza dezvoltării, a guvernării responsabile și a respectării drepturilor fundamentale și este fundamentul comunităților de justiție, oportunități și pace”, susține WJP.

Indicele WJP Rule of Law 2021 prezintă un portret al statului de drept în 139 de țări și jurisdicții, oferind scoruri și clasamente bazate pe opt factori: constrângeri asupra puterilor guvernamentale, absența corupției, guvernare deschisă, drepturi fundamentale, ordine și securitate, reglementare aplicării legii, justiție civilă și justiție penală.

Documentul poate fi consultat integral aici.

Sursa foto: Captură foto/ World Justice Program

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Clasament ca la Olimpiadă.

 2. În sfârșit un articol pertinent, care arata stadiu de vasalitate și slugărnicie imperealisto globalista, în care ne afundam pe zi ce trece

 3. lumee, cui mai arata Colin Powell tubuletuuuu pe lumea cealaltaaaaa, Corina Cretului cui ramaneeeee, statuuu de dreeeept

 4. Sper ca deseara la Ora 18:00 iese prezidentul Haos Werner Johannis si apoi la DIGI 24 apare premierul zombilitic, sa anunte mareata „realizare”: clasarea Romaniei dpdv al Statului de drept SUB Uruguay (25), Costa Rica (31), Chile (32), St. Vincent și Grenadine (38), Antigua și Barbuda (39) și St. Kitts și Nevis (40).
  Ba chiar SUB Slovenia (29), Slovacia (33) și Polonia (36)..
  Si ce le mai ducea „grija” in vara lui 2020 prezidentul Haos Werner Iohannis Poloniei si Ungariei, cand la Consiliul european au discutat CONDITIONAREA fondurilor europene de Statul de drept:
  19.07.20202: ”Se discută foarte intens despre condițiile de acordare ale acestor sume, așa-numitele condiții de guvernață a fondurilor. Unii doresc o abordare mai lejeră, alții își doresc un control foarte strict din partea Consiliului sau din partea Comisiei.
  Foarte multe state membre solicită o legătură strânsă cu respectarea statului de drept.
  Ca o notă, pentru România, din fericire(!!!) statul de drept NU e o problemă. În România tema statului de drept a fost REZOLVATA Pozitiv prin referendumul de anul trecut și prin schimbările politice care au fost făcute”, a spus președintele Haos Werner Iohannis.

  Bravo, Haos, esti Mare, Haos cel Mare!
  Asa o sa-ti spun, Haos cel Mare!!

 5. Marele Scenograf su SuperYesMan or sti?

 6. Păi priviți partea plină a paharului: am crescut în statul de stâng.

 7. După 1 an jumătate de HG-uri și hotărâri CNSU ce rescriu legile, cam ce credeați că se va întâmpla?

  Dacă astăzi CCR decide greșit și pe 4 noiembrie ÎCCJ decide și ea greșit – nici măcar bruma de stat de drept din România nu va mai exista.

  Domnia Legii (atâta cât era – adică nu prea multă) se va fi dus de tot în România.

 8. Putină lume știe că toate- HG-urile din starea de alertă au fost date jos in instanțe.

  adică majoritatea măsurilor au fost abuzive și ilegale.

  who cares? nobody!

  speriați poporul cu un dujman invizibil și apoi băgați dictatură și stoarceți banii cat puteti, cat timp proștii stau in casă paralizați de frică puteți fura miliarde – paradisul lui arahat, iohannis și cațu (usr au fost dați de la borcanul gras de miere, că au luat si ei la inceput)

  nu poti avea stat de drept cand guvernul terorizează populația plătind presei jde milioane de euro. Asta e șpagă crasă. La asta se aadaugă șpaga dată medicilor, salar dublu care-i face să le placă perioada asta: ei sunt eroi, au salar dublu. De ce ai vrea să treacă pandemia cand iti mai trebuie un an sa-ti iei apartament?