G4Media.ro

Vrancea: PSD propune ca prefect un fost deputat declarat incompatibil de ANI.…

Foto: G4Media

Vrancea: PSD propune ca prefect un fost deputat declarat incompatibil de ANI. Firmele lui Victor Roman, abonate la asfaltări din bani publici

Victor Roman, fost deputat PSD de Vrancea găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate, abonat al asfaltărilor din județ, a fost nominalizat de Organizația PSD Vrancea pentru funcția de prefect, potrivit declarațiilor sale pentru G4Media.

Joi dimineață a avut loc o ședință informală a primarilor și consilierilor județeni ai PSD Vrancea pentru stabilirea unei propuneri la prefectură. Acest post a revenit în portofoliul PSD în urma negocierilor de la vârful coaliției guvernamentale PSD-PNL-UDMR. Tensiunile din interiorul PSD Vrancea și-au spus cuvântul și în privința nominalizării unei persoane pentru funcția de prefect. Până la urmă, în adunarea aleșilor locali din această dimineață (la care au participat și parlamentari PSD), s-a ajuns la varianta Victor Roman, om de afaceri, fost deputat și președinte al PSD Adjud.

Surse din PSD au declarat pentru G4Media că Roman este o variantă de compromis între grupările din organizația PSD Vrancea, acesta fiind în relații bune cu majoritatea primarilor și cu actualii parlamentari PSD Vrancea, precum și cu fostul președinte al organizației județene, Marian Oprișan. Victor Roman ar putea fi candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea la alegerile locale din 2024.

Cine este Victor Roman

Controversat om de afaceri și politician local, Victor Roman este președintele PSD Adjud și fost deținător al mai multor firme abonate la lucrări din bani publici.

Victor Roman s-a retras oficial din firmele SC Sotirex SRL Bacău și SC Roman Impex SRL când a devenit parlamentar, dar firmele au continuat să câştige sume mari din contractele cu statul. În 2014, firmele au avut numai puţin de 20 de contracte cu diverse primării din Vrancea şi alte județe, din care au încasat 16 milioane de euro. În paralel, firmele au primit, de la Consiliul Judeţean, o lucrare de reparare a drumurilor de peste 80.000 de euro, prin încredinţare directă. În anul 2013, firma Roman Impex Prest a câştigat, din lucrări publice, peste 4,5 milioane de euro. Şi în 2012, firmele fondate de Roman au câștigat contracte de asfaltare de 25,7 milioane lei, adică aproape 6 milioane euro.

Foto: G4Media

Dovedit incompatibil de ANI, dar reabilitat

Agenția Națională de Integritate a constatat, la 12 decembrie 2013, faptul că deputatul Victor Roman a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, întrucât, în perioada 20 septembrie 2012 – 21 mai 2013, a deținut atât funcția de deputat, cât și funcția de administrator – Președinte al Consiliului de Administrație la S.C. AGROSERVICE ADJUD S.A., încălcând astfel dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 49, lit. a) și b) din Legea nr. 96/2006 și dispozițiile art. 198, alin. (1) din Regulamentul Camerei Deputaţilor – Hotărârea nr. 8/1994.

În 2016, Curtea Supremă a confirmat incompatibilitatea constatată de ANI.

“Agenția Națională de Integritate a solicitat Camerei Deputaților aplicarea sancțiunii disciplinare de revocare din funcție a deputatului ROMAN VICTOR precum şi constatarea interdicției exercitării unei funcții sau demnități publice pe o perioadă de trei ani. Astfel, în temeiul prevederilor art. 25, alin. (2), respectiv ale art. 26, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 176/2010, Agenția a comunicat Camerei Deputaților raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului ROMAN VICTOR, rămas definitiv și irevocabil prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 1785/07.06.2016. La data de 07 iunie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul Agenției Naționale de Integritate împotriva sentinței nr. 120/20.05.2014 a Curții de Apel Galați, cu consecința respingerii acțiunii formulate de ROMAN VICTOR, menținând ca legal și temeinic raportul de evaluare emis de A.N.I. cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia”, se arată într-un comunicat remis în 2016 de ANI.

În plan politic, Victor Roman a fost consilier județean PSD timp de două mandate (2004-2012) și deputat PSD din 2012 până aproape de finalizarea mandatului, întrerupt de decizia definitivă a magistraților, de incompatibilitate. Potrivit CV-ului său publicat, Roman a absolvit în 1979 Liceul de construcţii (secţia auto) – diplomă de bacalaureat, în 2004 – Universitatea “George Bacovia”, Bacău – diplomă de licenţă și în 2009 – Universitatea “George Bacovia”, Bacău – masterand management financiar.

Roman spune că e reabilitat de justiție

„Vreau o coagulare totală a clasei politice, mandatul fiind politic, să nu mai fie certuri între partide, cei care au anumite polițe de plătit să se abțină, să muncească în egală măsură și liberalii și social democrații pentru bunăstarea județului Vrancea”, a declarat Roman pentru G4Media.

În ceea ce privește incompatibilitatea și afacerile, Roman a declarat că ”am ieșit demult din afacerile mele, nu mai am decât acțiuni la unele firme, ceea ce legea îmi permite. Sunt reabilitat judecătorește, iar desemnarea mea ca prefect a fost făcută și în baza experienței pe care o am ca fost consilier județean două mandate și ca fost parlamentar în Parlamentul României”.

Cum a ajuns prefectura Vrancea la PSD

Inițial, funcția de prefect trebuia să revină organizației PNL Vrancea, însă problemele din ultima perioadă (actualul prefect PNL i-a facilitat deputatului Ion Ștefan în întâlnire cu șefii Poliției vrâncene în interes personal) au făcut ca funcția să ajungă la PSD. „S-a negociat peste capul nostru, alte 9 județe, printre care și Vrancea, unele cu rezultate remarcabile la alegeri, sunt în aceeași situație”, au precizat surse din cadrul PNL Vrancea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Pesedistii manelisto-cocalaro-manelisti ne conduc tara, isi maresc veniturile si asa mari, iar pros.timea votanta PeeSeeDee, PeeNeeLee, Haur( Apropo, hauristilor, unde e spitalul construit promis de Haur din banii primiti de la guvern, unde sunt donatiile facute de Simion pe care le-a promis la alegeri? De unde sunt masinile scumpe cu care se plimba prostitorii neamului?!) saraceste in continuu. Ramaneti idi.oti ca asa va vor partidele!!!

  • să-l propună pe Hitler

   că ei oricum, nu au o gândire diferită – ca principiu – că e corupt cineva, sau nu

   pentru ei, e totuna. DOVADA: tema din articol, dar si actele lor, 30 de ani

   (ba, dacă s-ar putea, atunci dintre unul cinstit și un altul corupt, la psd primează coruptul)

 2. Negustoril de Buzau numeste orice!
  Pe un condamnat la finctia de Prefect, pe un profesor obosit ca sef la un Fond de frecat menta, pe o fosta Directoare din finante ca ajutor de Ministru Mason samd.
  Negustor sa fii si nu intelegi decat cascaval pentru oamenii nostri!
  Clar ca dupa acapararea aparatului ,Ciuca al nost va fi trimis la Minister!

 3. Ahaaa….. acum m-am lămurit cine era ‘marele om de afaceri ‘…… ăsta care a stat ca o căpușă ani de zile pe bugetul Focsaniului……🤢🤢🤢🤢 lepre roșii.

 4. Ps: felicitări lui nenea Oancea pentru poza pe care a gasit-o cu godacul , când se urca în mastodontul cumpărat din salariu de bugetar 👏👏👏👏👏

 5. Alt mason analfabet care nu știe sa scrie.
  Rector Prof. univ. Dr. Neculai Lupu i-a dat licenta si lucrarea de master în economie acestui analfabet care nu știa unde este universitatea George Bacovia, după ce i-a construit o vila la Măgura.

 6. Alt mason analfabet care nu știe sa scrie.
  Rector a Prof. univ. Dr. Neculai Lupu i-a dat licenta in economie și lucrarea de master la Universitatea George Bacovia după ce Victor Roman i-a construit vila la Măgura. Analfabetul nici măcar nu știe unde este universitatea, dar semnează Ec. Victor Roman.