G4Media.ro

Vrancea: Marian Oprișan susține că un aparat Real Time PCR, achiziționat pentru…

Vrancea: Marian Oprișan susține că un aparat Real Time PCR, achiziționat pentru Spitalul Județean de Urgență, stă ascuns într-o magazie

La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” din Focşani s-ar afla un echipament de tipul Real Time PCR, pentru diagnosticarea Coronavirusului, care a stat ascuns într-o magazie. Afirmația îi aparține președintelui Consiliului Județean Vrancea, social democratului Marian Oprișan. Într-un comunicat de presă, el a explicat că aparatul a fost achiziționat din fondurile Consiliului Județean și că stabilise, împreună cu directorul Spitalului, Costel Mândrilă, să fie instalat în Laboratorul BK din cadrul Secţiei de Pneumologie.

„Deşi echipamentele cu o valoare de 594.984 lei puteau fi montate, ele au fost ascunse într-o magazie, să se pună praful pe ele. Înainte de a fi internat abuziv, cu poliţia, de inconştienţii de la PNL, stabilisem cu directorul spitalului, Costel Mândrilă, ca acest echipament să fie instalat în Laboratorul BK din cadrul Secţiei de Pneumologie şi să fie deservit de echipa de specialişti acreditată RENAR. Iată, însă, că noi, cei care am plătit pentru achiziţionarea echipamentului, nici nu am fost informaţi în legătură cu faptul că acesta a ajuns, pentru a face măcar documentele necesare de recepţie”, a declarat Oprişan, într-un comunicat de presă.

Liderul administrației județene Vrancea a mai explicat că existau spaţii şi circuitele necesare pentru punerea în funcţiune a aparatului, precum şi personalul medical necesar: „Deşi existau spaţiile, circuitele şi personalul medical necesar punerii în funcţiune a aparatului de testare, liberalii care conduc spitalul refuză să dispună instalarea echipamentului, pentru a se trece imediat la testarea personalului medical şi a contacţilor acestora. Atrag atenţia că aparatura a fost achiziţionată în timp de criză, pentru criză, din banii vrâncenilor, şi nu admit ca aceasta să fie dosită într-o magazie a spitalului din interese politice”.

Marian Oprișan i-a solicitat ministrului Sănătăţii „să ordone instalarea de urgenţă a aparatului”, deoarece gradul de ocupare a paturilor disponibile în SJU Focşani pentru tratarea pacienţilor COVID-19 este de circa 97%, dintre care 60% cadre medicale ale SJU Focşani.

Prefectura Județului Vrancea a precizat, pentru Agerpres, că refuză să intre în jocul politic lansat de Oprișan.

„Instituţia Prefectului Judeţului Vrancea a refuzat să intre în jocul politic de joasă speţă practicat de unele partide. Misiunea noastră este şi va fi legată doar de apărarea cetăţenilor, nu de câştigarea capitalului politic. Comunicatul partidului respectiv, în contextual actual şi al faptelor reale, ce pot fi verificate, nu poate fi categorisit decât ca penibil”, a transmis Biroul de presă al Prefecturii.

La finele lunii martie, CJ Vrancea a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, alocarea sumei de 11 milioane de lei către SJU Focşani pentru achiziţia de echipamente şi materiale de protecţie necesare luptei împotriva epidemiei de COVID-19, printre care şi un aparat Real Time PCR, cu kiturile necesare pentru testarea populaţiei.

Sursa Foto: Stareapresei (Marian Oprișan și Costel Mândrilă)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Daca o fi fost donat de vreo maicuta de potentat local, n-ar fi fost pacat sa fie folosit pe amaresteni?

  2. Pe deutsche welle Merkel vorbeste cu un robot umanoid.

  3. Liberalii care conduc spitalul îi muşcă de cur pe pesediştii Marian Oprişan.

  4. mi-e greu sa cred ca minte , desi e PSD-ist , PNLeule lasa campania si fa-ti treaba!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.