G4Media.ro

Volodimir Zelenski a sosit la Berlin pentru discuţii cu cancelarul Olaf Scholz

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski (Володимир Зеленський)

Volodimir Zelenski a sosit la Berlin pentru discuţii cu cancelarul Olaf Scholz

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit luni seară la Berlin, unde se va întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz şi va participa la o conferinţă privind reconstrucţia ţării sale, a anunţat el pe X, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Cancelarul Scholz şi cu mine vom discuta despre continuarea ajutorului pentru apărare, extinderea sistemului de apărare aeriană al Ucrainei şi producţia comună de arme”, a scris Volodimir Zelenski pe reţeaua socială.

Germania a autorizat recent Ucraina să folosească armele germane pentru a lovi ţinte în Rusia, ceea ce până acum a ezitat să facă, la fel ca alte ţări occidentale, de teama unei escaladări.

După invazia rusă din februarie 2022, Germania şi-a abandonat poziţia tradiţional pacifistă pentru a deveni al doilea furnizor de ajutoare militare Ucrainei în termeni absoluţi, după Statele Unite.

În plus, Zelenski urmează să participe marţi şi miercuri, la Berlin, la o Conferinţă pentru reconstrucţia Ucrainei, care reuneşte reprezentanţi ai guvernelor şi ai sectorului privat, printre care zece prim-miniştri. „Soluţiile urgente pentru sectorul energetic al Ucrainei vor fi prima noastră prioritate”, a afirmat preşedintele ucrainean.

„De asemenea, mă voi întâlni preşedintele federal Frank-Walter Steinmeier şi cu preşedinta Bundestagului Bärbel Bas şi voi vizita o bază militară unde se antrenează soldaţii noştri”, a adăugat el.

Preşedintele Zelenski urmează să meargă sâmbătă şi duminică în Elveţia pentru a participa la o „Conferinţă la nivel înalt privind pacea în Ucraina”, care reuneşte peste 90 de ţări şi organizaţii, dar nu şi Rusia sau China.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...