G4Media.ro

Vladimir Putin afișează din nou „valiza nucleară” – presă

Sursa foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin afișează din nou „valiza nucleară” – presă

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a luat cu el „valiza nucleară” joi, la Volgograd, în sud-vestul ţării, unde a participat la ceremoniile ocazionate de împlinirea a 80 de ani de la victoria armatei sovietice asupra forţelor naziste în bătălia de la Stalingrad, relatează publicaţia britanică The Mirror şi agenţia ucraineană de presă Unian, citate de Agerpres.

Cei doi agenţi de securitate care l-au însoţit la ceremonia depunerii de flori la monumentul consacrat soldaţilor sovietici căzuţi în cursul bătăliei de la Stalingrad au fost văzuţi şi fotografiaţi cu două valize negre în mâini. Se presupune că unul ducea aşa-numita „valiză nucleară”, iar cel de-al doilea, valiza cu un presupus scut pliabil pentru intervenţie în cazul unui posibil atac armat împotriva preşedintelui rus.

La Volgograd, Putin a fost văzut în limuzina sa blindată Aurus, într-un convoi format din 25 de vehicule, inclusiv o ambulanţă, şi sub o pază strictă.

Lunetişti au fost postaţi pentru a-l proteja pe preşedinte, iar guvernatorul local Andrei Bocearov a fost forţat să intre în carantină timp de nouă zile înainte de a se apropia de Putin.

Sursa foto: Kremlin.ru

Localnicii au primit ordin să îşi ia liber de la serviciu pentru fi ţinuţi departe de străzi, cu excepţia câtorva rezidenţi aleşi – care au trebuit de asemenea să treacă prin mai multe zile de carantină şi cărora li s-a interzis să se apropie de Putin.

Politicianul de opoziţie Boris Vişnevski l-a acuzat pe Putin că a folosit ceremoniile prilejuite de această dată istorică pentru a ţine un „discurs propagandistic” legat de războiul său din Ucraina, care a dus deja la moartea a mii de cetăţeni ruşi, potrivit The Mirror.

Potrivit lui Vişinevski, mesajul lui Putin a fost că „operaţiunea militară specială (formularea pe care o foloseşte pentru războiul declanşat de el împotriva Ucrainei – n.r.) ar trebui să fie asimilată Marelui Război pentru Apărarea Patriei (Al Doilea Război Mondial – n.r)” şi că „Occidentul a fost mereu împotriva noastră, inamicul nostru, nu un aliat”. „Or, aceasta este o falsificare a istoriei”, a spus el.

Au existat relatări că autorităţile locale au curăţat oraşul înainte de vizita lui Putin, câinii fără stăpân au fost îndepărtaţi de pe străzi, iar casele dărăpănate au fost dărâmate, pentru ca preşedintele rus să nu vadă sărăcia în care trăiesc oamenii aici, conform tabloidului britanic.

Preşedintele rus a ameninţat în mod repetat că ar putea recurge la arma nucleară în cursul războiului pe care l-a declanşat împotriva Ucrainei, notează Unian.

Chiar şi în discursul de joi, liderul rus a afirmat că răspunsul Rusiei la livrările de tancuri moderne occidentale Ucrainei „nu se va limita la utilizarea de blindate”, făcând aluzie şi la puterea nucleară a ţării, cu care Moscova şi liderii săi s-au lăudat în mai multe rânduri, mai ales după ce conflictul din Ucraina s-a prelungit, comenta joi EFE.

În acelaşi timp, Putin a declarat în diferite ocazii, ultima oară la sfârşitul anului trecut, că Rusia ‘în niciun caz’ nu va fi prima care va recurge la armele nucleare, întrucât doctrina sa militară stipulează un astfel de atac doar sub formă de ripostă la un atac similar.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Ce propaganda ieftina, gata, ne-ai convins……numai putem de frica…..🥱

 2. Usurel tataie Putin pe panta aia! Nu vrem sa-ti scapi valiza pe jos, ca se poate intampla o nefacuta…

 3. Așa, și? Și bideu are la fel tiriplici care-i cară valiza, ce e nou în asta? SLAVĂ PĂCII !

  • Păi, dacă-i dăm lui bideu să-și care singur valiza (aia cu butonul roșu mai mare ca al lui Kim- citat Trump) cade cu ea la fel ca cu bicicleta (cacofonie voită)? SLAVĂ PĂCII !

 4. E o cutie goală, nu poate sa care mai mult de un kil de cartofi.

 5. E borseta cu Ob-uri!

 6. Valiza cu dildauri, vine Kadirov si Priculici Prigojin b…ulangiul sa i le indese lui Putin adanc in cavitatea a..nala.

  • Păi parcă nu p-acolo se practică, mai hacana , mai pe la vestici e voie, chiar legal și necesar, părinte 1 , 2 , 3 tot ce vrei !

  • Nu, la rusi astea se fac pe ascuns, la vedere invadeaza alta tari, ciordesc parti din tarile respective, crime de razboi, n..aZistii la vedere grupul Wagner, grupul Rusich, ieri alataieri n..aZistul declarat Alexey Michakov care d..ecapiteaza caini de vii si se filmeaza profanand c..adavre in Ucraina, declara ca vrea sa extermine toti ucrainienii, adica sa de-ucrainizeze pe aia care defapt sunt rusi, deci el extermina rusi, n..aZisti nu poate pt ca aia ar insemna sa isi traga un glonte in cap, IQ de un milion, cam asta e Rusia.

  • Ceaifaisan, gresit putin a zis ca cu cit ocidentul da mai multe arme cu atit vor fi mai multe victime,si pe ocident ii doare in cur ca in ucraina mor mii de oameni,daca nu sar da armament ucrainei sar duce sa negocieze pacea,asa ca sa mai moara mii de oa.eni pina se vor termina resursele de bani pentru ucraina si asa vor ajunge la pace

  • Nu știu ce scrii tu p-aci, eu știu că amerlocii au 1/3 din Siria (țară bogată, cultură și istorie veche), ce caută ei p-acolo, de ce le fură resursele? Sau sunt verii ți frații lor? Trăiesc mulți amerloci p-acolo nativi? P-arcă aveam și noi unul mare voluntar, nu făcea mai puțin din ce bâznești tu, era ceva pe recorder, nu pe Redacted ? Sau adevărul umblă cu capul spart și datorită unora ca tine? SLAVĂ PĂCII !

  • @ Intreb… Ce cauta Americanii in Siria ? Pe mujici desigur Care evident sunt acolo sa apere mamitica rusie care este atacata in Siria Sa dea Dumnezeu sa nu se ajunga acolo dar daca mujicii la betie lanseaza o arma nucleara va fi sfarsitul rusiei Probabil ca asa cum s-a dovedit cu alte arme rusesti de inalta tehnologie nu va functiona doar va contamina o regiune. Pe locul fostei rusii devenita desrt nuclear se vor ridica noi state Siberi (o parte din actuala Siberie o alta parte fiind a Chinei); Caucazia; Federatia Baltica in jur de Leningrad. Polonia, Moldova, Tarile Baltice, Finlanda isi vor recupera teritoriile furate de mujici. Proiectul e gata Se astepta greseala cracanatului de a utiliza primul arma nucleara Abia atunci va fi pace

 7. Darth Sinister
  Daca mori tu nu trebuie bah sa moara toata planeta, in mm

 8. O lume crretina, crretina, crretina! De cand a inceput acest conflict numai nucleare aveti in cap, Elodiilor!

 9. Cracanel a lut-o pe drumul final a lui Ceausescu Sfarsitul e prvizibil