G4Media.ro

Vizită în Egipt a unei delegații ruse, condusă de emisarul special pentru…

Abdel Fattah al-Sissi Presedintele Egiptului Sursa Facebook

Vizită în Egipt a unei delegații ruse, condusă de emisarul special pentru Orientul Mijlociu al preşedintelui rus Vladimir Putin

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a primit duminică o delegaţie rusă condusă de emisarul special pentru Orientul Mijlociu al preşedintelui rus Vladimir Putin, care este vizat începând de vineri de un mandat de arestare emis de Curtea Penală Internaţională (CPI) care îl acuză de crime de război, relatează Agerpres.

Mihail Bogdanov, de asemenea viceministru al Afacerilor Externe, este însoţit în special de vicepremierul rus Denis Manturov, se arată într-un comunicat al preşedinţiei egiptene.

Cele două părţi „şi-au reafirmat angajamentul reciproc de a-şi consolida relaţiile”, în special în domeniile economic şi industrial, referindu-se în special la Dabaa, prima centrala nucleară din Egipt pe care Rosatom-ul rus o construieşte de câteva luni.

Dependente de cereale sau arme ruse, majoritatea capitalelor arabe nu au adoptat până acum o poziţie faţă de conflictul din Ucraina, dornice să menajeze Moscova fără să se detaşeze de Statele Unite, care şi-au asumat cauza Kievului.

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grâu – cereale în principal din Rusia şi Ucraina – este în mod deosebit înclinat să-şi păstreze relaţiile cu Moscova.

La 9 martie, preşedinţii Sissi şi Putin au discutat la telefon cu privire la crearea unei „comisii interguvernamentale bilaterale la Cairo”, potrivit Kremlinului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...