G4Media.ro

Vizită fără precedent la Kiev: ministrul de Externe al Arabiei Saudite a…

Sursa foto: Pixabay

Vizită fără precedent la Kiev: ministrul de Externe al Arabiei Saudite a anunțat un ajutor umanitar de 400 milioane dolari

Arabia Saudită a anunțat duminică un ajutor umanitar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, transmite Kyiv Independent. Ministrul de externe al țării, prințul Faisal bin Farhan Al Saud, s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski și cu înalți oficiali ucraineni pe 26 februarie la Kiev, în prima vizită la acest nivel de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări în 1993.

Potrivit șefului biroului prezidențial ucrainean, Andriy Yermak, Arabia Saudită va oferi Ucrainei 100 de milioane de dolari sub formă de ajutor umanitar și 300 de milioane de dolari în produse petroliere.

În timpul briefingului de presă, Al Saud a adăugat, de asemenea, că Arabia Saudită ar putea juca un rol de mediator pentru eliberarea prizonierilor de război ucraineni din Rusia.

În septembrie 2022, militari ucraineni de top și voluntari străini capturați de Rusia în timpul bătăliei de la Mariupol au fost eliberați în Arabia Saudită în cadrul unei operațiuni ultrasecrete.

„Vom continua să cooperăm cu prietenii noștri ucraineni pentru a rezolva problema războiului, deoarece aceasta nu afectează doar Ucraina, ci întreaga lume”, a declarat Al Saud.

Arabia Saudită a votat în favoarea unei rezoluții ONU care cere Rusiei să înceteze „ostilitățile din Ucraina și solicită retragerea forțelor sale”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...