G4Media.ro

Virusolog german, despre pericolul reprezentat de stadioanele pline de la Euro 2020:…

Virusolog german, despre pericolul reprezentat de stadioanele pline de la Euro 2020: Ne jucăm cu riscul

Profesorul german de virusologie Ortwin Adams consideră că stadioanele pline de la Campionatul European de Fotbal transmit un mesaj greşit societăţii, avertizând asupra riscului de infectare cu noul coronavirus, transmite vineri DPA.

„Ne jucăm cu riscul, în special în ceea ce priveşte două grupuri de persoane: pacienţii care ajung la terapie intensivă cu diagnosticul COVID-19 şi cei care trebuie să aibă grijă de ei”, a declarat el vineri pentru ziarul Rheinische Post.

În ultimă instanţă, conform virusologului, toată societatea este afectată.

Ortwin Adams se aşteaptă să fie nevoie de monitorizarea atentă a numărului de infecţii cu noul coronavirus pentru mai mulţi ani, în cazul declanşării unor noi valuri epidemice.

„Va continua timp de câţiva ani. Sperăm că intensitatea va fi mai mică şi vor fi necesare mai puţine eforturi în ceea ce priveşte măsurile”, a răspuns Adams la întrebarea cu privire la perioada de timp în care populaţia şi autorităţile trebuie să rămână vigilente în faţa ameninţării pandemice.

La semifinalele şi finala campionatului de pe stadionul Wembley, din Londra, este permis accesul pentru 60.000 de spectatori. În contextul în care numărul infectărilor a crescut din nou, recent, în Marea Britanie, din cauza variantei Delta, această decizie este controversată.

La Sankt Petersburg, unde are loc vineri sfertul de finală dintre Spania şi Elveţia, numărul infectărilor a crescut de asemenea în ultima perioadă, mai notează DPA.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

  1. O da, e ceva de groaza. 😉

  2. Oare toate declaratiile astea au legatura cu faptul ca nemtii nu mai joaca la euro?

  3. Daca ne luam dupa toti epidemiologii si virusologii, nu mai traim. Eutanasia e cea mai sigura vaccinare.

  4. Stai liniștit că iese și Albionul dacă pune am bombele eram milionar cu 100 lei

  5. Mhuieeeie Germania și klauss rausz werner

  6. La la la la la la la la la la la steaua forțe ale steaua forțe ale forța steaua ale ale ale

  7. La la la la la la la la la la la steaua forțe ale steaua forțe ale forța steaua ale ale ale dă vă nplm de nordici că nu aveți treabă cu fotbalul

  8. In Ungaria nu s a întâmplat nimic? Au fost peste 65000 de spectatori la Ungaria -Germania. Sau sabotam Anglia ca au avut curajul sa iasa din UE?

    • S-a constatat ceva dupa ultimul meci de la Bucuresti?