G4Media.ro

Virgil Păunescu, centrul OncoGen: Noi dezvoltăm un vaccin anti-Covid foarte ușor de…

sursa foto: OncoGen

Virgil Păunescu, centrul OncoGen: Noi dezvoltăm un vaccin anti-Covid foarte ușor de administrat și care ar putea oferi imunitate chiar pe viață, însă nicio autoritate din România nu este interesată măcar să ne întrebe despre ce-i vorba / 2 milioane de euro, necesari pentru prima fază de testare

Prof.univ.dr. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și coordonatorul Centrului OncoGen din Timișoara, a declarat, marți, pentru G4Media.ro, că instituția dezvoltă un vaccin anti-Covid foarte ușor de administrat și care ar putea oferi imunitate chiar pe viață, însă nicio autoritate din România nu este interesată măcar să întrebe despre ce este vorba.

Virgil Păunescu a precizat că o garanție că ceea ce fac cercetătorii de la Timișoara este serios și de luat în seamă este faptul că Institutul Cantacuzino, care are cei mai buni specialiști din România în domeniul vaccinurilor, a semnat un acord de colaborare cu OncoGen.

Virgil Păunescu a relatat pentru G4Media.ro cum a pornit ideea realizării unui astfel de vaccin la Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen din Timișoara.

Acesta a precizat că, la începutul anului, când a debutat pandemia, secretarul de stat pentru Cercetare din cadrul ministerului Educației, Dragoș Ciuparu, a convocat o întâlnire cu reprezentanții a circa 20 de centre de cercetare din România.

„Secretarul de stat Ciuparu a fost foarte pe fază. A zis că a început o pandemie care va afecta grav sănătatea și economia și că România nu poate să stea să aștepte, ca de atâtea ori, să primească de toate de la alții. Ca membri ai Uniunii Europene, hai să participăm și noi cu ceva. Poate cineva să facă teste în 3 luni? În 6 luni? Nimeni. Poate vineva să încerce să facă un vaccin? Nimeni. Și tot așa. Ne-a spus că poate ne-a luat prin surprindere și într-o săptămână, două, să îi trimitem ce poate face și România, care în ultimii zece ani a beneficiat de atâția bani în cercetare, cum poate participa ca membru UE la combaterea acestei pandemii”, a relatat Păunescu discuția respectivă.

Centrul OncoGen a transmis faptul că poate încerca să realizeze un vaccin:

„Am spus că nu este un vaccin tradițional, nu se bazează pe anticorpi. Noi lucrăm de 3-4 ani la un vaccin personalizat în cancer, care dă un răspuns celular, nu un răspuns cu anticorpi. Ne-am gândit să facem vaccinul mai ușor de acceptat, adică sub formă de picături sau spray intranazal. În plus, se poate produce în țară. Niște picături putem face și noi. Mai mult, rezistă în frigider sau la temperatura camerei. Nu are nevoie de lanț de frig, de doctori. Noi am trimis această propunere”

Propunerea nu a fost însoțită și de o solicitare a unei sume, pentru că era dificil de estimat de la început.

Alte centre au depus proiecte cum ar fi secvențierea virusurilor sau legate de urmărirea și monitorizarea epidemiei. Însă pentru toate ministerul a avut suma de 5 milioane de euro. Pentru proiectul de realizare a unui vaccin, suma era de 3,5 milioane de lei, adică în jur de 720 de mii de euro și se cerea o asociere.

OncoGen s-a asociat cu Institutul Cantacuzino și a obținut finanțarea de 700 de mii de euro, care este pentru doi ani – 200 de mii în 2020 și restul în 2021.

Însă doar pentru a trece de prima fază de testare suma minimă necesară este de 2 milioane de euro, a explicat Virgil Păunescu, ceea ce este cu mult sub ceea ce s-a investit în străinătate pentru dezvoltarea vaccinurilor anti-covid și care se bazează pe anticorpi. Detaliat, costurile sunt următoarele: 500 de mii de euro pentru experimentul pe animale, care nu se poate face în România și pentru care este nevoie de șoareci modificați genetic, la care se adaugă în jur de un milion de euro pentru minim o mie de doze de vaccin (pentru că este un lot mic, se produce pe comandă, iar seriile mici costă foarte mult, a explicat Păunescu), plus 500 de mii de euro pentru studiul clinic pe 40 de voluntari.

„Cu aproximativ 2 milioane de euro am fi trecut de faza întâi, care ne spune dacă vaccinul este toxit sau nu și știm că nu este toxic, pentru că eu l-am testat pe mine, dar trebuie dovedit pe animale. Verifică dacă sunt toxice componentele vaccinului și știm că nu sunt, dacă dezvoltă imunitate prin celule ale sistemului imunitar care distrug alte celule, infectate viral. Și cu faza a doua s-ar fi limitat la 5 milioane de euro, care înseamnă că vaccinul este eficient pe oameni”, a explicat Virgil Păunescu.

Coordonatul OncoGen a amintit că, atunci când a început dezvoltarea vaccinului, centrul a spus că l-ar putea realiza până la finalul anului, dar a primit înjurături. „Și uitați că acum, la sfârșitul anului, sunt vreo zece vaccinuri gata”, a adăugat Păunescu.

Acesta a susținut că vaccinul propus de OncoGen este inovator pentru că nu se bazează pe anticorpi, care pot oferi imunitate pentru cel mult un an:

„Primele trei luni de cercetări au fost tensionate, pentru că nu eram convinși că suntem pe calea cea bună. Abia la sfârșitul lunii iulie au început să apară articole foarte bine documentate, care arătau că nu anticorpii sunt esențiali, ci limfocitele T, adică exact ce căutam noi. Studiile făcute pe Sars-Cov-1, care a apărut acum 17 ani, pe pacienții care au supraviețuit, arată că imunitatea cu anticorpi durează 1-2 ani, însă imunitatea prin celulele T este prezentă și acum, după 17 ani, și probabil este pe viață. Acesta este noutatea și un lucru pe care nimeni nu l-a făcut. 99% din vaccinuri urmează calea tradițională”

Păunescu a susținut că, prin dezvoltarea acestui vaccin, România ar putea deveni o putere mondială în domeniul biotehnologiei.

„Însă nu avem cu cine discuta. Problema nu este la factorul politic. S-au primit 1,5 miliarde de euro de la UE, iar noi le cerem 5 milioane. Răspunsul e foarte simplu: problema este la cei cu care se sfătuiește factorul politic. Nu înțeleg ce facem noi aici. Dar dacă cei mai pricepuți în vaccinuri din România, Institutul Catancuzino, a acceptat să colaboreze cu noi, înseamnă că ne dau dreptate. Și atunci de ce nu se finanțează? Institutul Cantacuzino și-a pus tot prestigiul la bătaie. Problema este la cine consiliază factorul politic. Nici măcar nu ne-au dat un telefon ca să ne întrebe ce-i cu povestea asta. Singurii, cei de la Canatacuzino au stat de vorbă cu noi și au semnat”, a mai spus Virgil Păunescu.

Acesta a spus că dezvoltarea vaccinului este în continuare de actualitate, pentru că vaccinurile pe bază de anticorpi vor fi eficiente un an, după care trebuie repetată vaccinarea.

„Noi vorbim despre un vaccin care dă cel puțin 17 ani de imunitate, dar probabil pentru toată viața. De ce România nu vrea să facă vaccin și vrea să cumpere? Noi am putea să luăm la rând vaccinurile și să le facem aici cu noua tehnologie, să devenim o putere mondială în vaccinologie. O astfel de ocazie ți se oferă o dată la o sută de ani. Acum o sută de ani a fost Cantacuzino. Pot să dea la Institutul Catancuzino banii. Toată lumea plânge după Institutul Catancuzino, iar acum când se ivește ocazia să îi ajutăm, le întoarcem spatele. Încercăm să obținem sprijin din stânga, din dreapta, din țară, din străinătate, ca să obținem cele 2 milioane pentru prima fază, dar nu ne lăsăm. Și peste un an va fi la fel, tot va trebui un vaccin mai bun”, a susținut Virgil Păunescu.

sursa foto: OncoGen

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

62 comentarii

 1. Pai cum sa investească….executia contează, nu preventia: aceleași mesaje obsesive, spălați-va pe mâini și purtați masti, care își pierd din valoare din cauza repetării lor pana la refuz

 2. Asta e din aceeasi categorie cu cei de la ARCA. Sarlatani profesionisti care vand ulei de sarpe

 3. Oncogen asta a mai promis in trecut o serie de lucruri, tot felul de vaccinuri, dar nu a fost in stare sa realizeze nimic. Un fel de ARCA, doar vor bani dar nu-si duc niciodata proiectele la capat.

  • Intrebarea este de ce ii promoveaza G4media pe acesti sarlatani. De ce nu amintesc in articol lista cu nerealizarile Oncogen, care e foarte lunga ?

 4. Sincer cred că dacă chiar era ceva de treaba asta, acest institut/centru ar fi încercat de mult să-și vândă soluția miraculoasă în altă parte. Noi ar trebui să ne focusăm probabil pe alte chestii…chestii complementare sau de nișă la ce fac/produc deja cei mari. Iar un vaccin în acest moment nu e nici de nișă nici complementar la ce fac cei mari. E ca și cum noi acum am încerca să zburăm pe stația spațială cu altă soluție tehnică prin crearea de la zero a următorului vehicul spațial…imposibil de realizat, dar în schimb putem cerceta și furniza în domenii complementare care să întâlnească nevoile celor care deja au astfel de vehicule…noi mai bine investim în apă și săpun. Să-i lăsăm pe alții cu vaccinurile….:)))

 5. Vaccinuri, motoare cu apa, OZNuri, stiloul cu rezervor, caloriferul si apa calda, pe toate le-am inventat noi si nimeni nu ne baga in seama, of offf…

 6. Poate ca e asa, poate ca nu. Problema e ca acest domn a distrus credibilitatea institutului pe care-l conduce cand a anuntat ca poate realiza un vaccin in trei luni, in vreme ce firme si guverne cu bugete de miliarde estimau minim un an (lucru care s-a si confirmat). E o mare diferenta intre un concept, care poate fi realizat in trei luni, si un produs final. Daca ar publica niste studii credibile, e greu de crezut ca nu s-ar gasi cineva care sa riste doua milioane pentru a da lovitura. Americanii erau dispusi sa cumpere cu totul institulul german doar ca sa puna mana pe vaccin mai repede. Dar in astfel de cazuri credibilitatea e totul.

 7. Iar vine asta cu miloaga, ma?

  Un savant cu renume mondial si nimeni nu-l baga-n seama, ba. Tragic! tragic!

 8. Asta e daca nu intelegi mecanismele capitalismului. Competenta si buna reputatie atrag capitalul usor , ceilalti care se bazeaza pe gargara si nepotism asteapta sa le dea cineva de la stat din banii fraierilor.

 9. Ce a realizat acest „mare om de stiinta” pana acum? Care sunt articolele si cartile publicate in reviste si edituri internationale de prestigiu? Pana acum nu se stie decat ca a scapat de un dosar de coruptie DNA. Ca membru PNL, Virgil Paunescu ar putea primi 2 milioane de euro ca sa dezvolte un vaccin, probabil la fel de real ca altele vreo 3 vaccinuri promise cu alte ocazii.

 10. Domnul Vergica Galuscan, numele adevarat al domnului Virgil Păunescu, a mai susținut in trecut că a produs sau e pe cale să producă urmatoarele:
  1. Vaccinul impotriva alergiei la ambrozie-septembrie 2017, nu l-a vazut nimeni;
  2. Vaccinul impotriva cancerului, nici mai mult, nici mai puțin, 2 variante, termen 2019;
  3. 5 milioane doze vaccin impotriva gripei porcine, nu le-a văzut nici dreak;
  4.Tratament leucemie acută in faza avansată
  In mai 2020 a susținut că a creat vaccinul impotriva SARS COV 2 pe care și l-ar fi injectat personal. Mai 2020.
  A obținut niste euroi de la Ministerul Educației pe care, probabil, i-a păpat cu spor.
  A trecut prin PNTCD, Generația 20k, PDL si. PNL.
  Domnul Paunescu-Galuscan a mai susținut că i-au furat chinezii aparentul vaccinului anticoronavirus.
  Personajul acesta, comic daca n-ar fi tragic prin sperantele pe care le induce unor oameni disperați, se promoveaza la greu in mass-media.

 11. Rusine, PNL! Guvernul PNL format din 100% analfabeti si analfabeti functionali a avut 40 de milioane de euro sa mituiasca media pentru a insulta poporul roman prin publicitatea cu spalatul pe maini dar nu a avut 2 milioane de euro pentru cercetarea condusa de un profesor reputat validat de zecile de articole publicate in jurnale internationale care pot fi gasite la o simpla cautare pe google scholar!!!

  • Au dăruit € 40 de milioane televiziunilor și mass mediei, iar ei folosesc banii romanilor (sunt din taxe pe care toti le platim) să promoveze analfabeți și prostituate/ escorte prin emisiunile lor. Spală pe creier și programează mental turmele mioritice promovând mizeriile societății.
   Google o recunoaște pe irelevanta & analfabeta Bianca Drăgușanu, spălătoare de bani murdari prin afacerile ei, ca fiind mare vedeta cu chenar premium în partea dreapta la google search, dar când caut Virgil Păunescu, nu văd nimic ieșit din comun.
   Probabil a greșit în trecut domnul ăsta, dar oricum este de 1 milion de ori mai valoros decât toate “vedetele” false promovate de mass-media din România. Rușine!

  • Legat de cercetarile lui Virgil Paunescu: de obicei, cand se face cercetare la noi, unul singur munceste si inca 5 semneaza studiul. Oncogen a promis multe de-a lungul timpului si nu a realizat nimic. Este normal sa fim sceptici cand auzim atata laudarosenie fara substanta.

  • Da, Mihai si cu pedeapsa cu insulina pe viata. Executiile continua….

 12. Nu pot decat sa remarc cat de ciudate sunt toate aceste comentarii care au urmat articolului.

 13. Vergica Galuscan (numele real al ipochimenului) reloaded! A mai vanturat subiectul asta si in primavara, omul e inepuizabil. Pentru improspatarea memoriei, Galuscan e cel cu vaccinul anti-alergie la ambrozie, o alta traznaie care a produs agitatie cu ceva timp in urma.
  Daca o sa cautati in dictionar cuvantul „impostor” o sa gasiti poza lui Vergica imediat sub definitie. Ah, si daca vreti sa aflati mai multe despre vaccinurile lui, cautati tot in dictionar la „snake oil”…

 14. Comentariul la ce zice acest domn poate fi doar unul: Ha, ha, ha.
  Totusi e modest, nu vrea decat 2 milioane de euro.

 15. Publicitate în presa străină. Sunt investitori străini care au finanțat proiecte care sunt pe bune din categoria „smoke-and-mirrors”. Până la urmă de ce să nu merite și V.P. din Romania un asemenea investitor? Indiferent ce tentative utopice a avut acest domn în trecut, poate că a zecea oara livrează într-adevăr ceea ce promite. Văd că au primit deja o finanțare de ~ 800,000 euro?
  https://www.novinite.com/articles/205080/Romanian+Scientists+Ready+With+COVID-19+Vaccine

 16. O finantare de 2 milioane, din care 1 milion cheltuieli cu salarii si deplasari. Babaeti, spionajul economic functioneaza peste tot in lume. Pai voi credeti ca daca cineva de la noi ar fi in stare sa produca asa ceva nu s-ar fi trezit vreun stat/gigant farmaceutic ca sa-i cumpere pe astia cu tot cu pamantul de sub picioare?
  Iar vad postaci din astia care se umecteaza cand cred ca ce destepti si frumosi sunt romanii, dar cotropitorii de afara ne fura granele si viteaua din batatura. Btw…tunelurile alea din Bucegi tot inchise sunt?

  • In poza sunt peptide, in jeluirile omului nostru din ianuarie-februarie sunt peptide. Nu crede nici dracu ca peptidele sunt bune la ceva.

   Pe de alta parte, duamna Cremer de la Cantacuxino a primit leafa sa mai scoata un rand de suc de orz natural. Deci puteau sa ii dea si astuia.

 17. Asta face coruptia endemica,aduce troieni de neancredere.Pe langa mentalitatea din comunism(ai ba esti tu mai breaz sau inventia insusita abuziv de sefi sau inventia apanajul strainilor)coruptia ingroapa orice speranta ca in Romania se poate naste un brand,care sa se bazeze pe brevete de inventie si care sa capete valoare internationala.Un tirbison daca facem sa se vanda cu succes pe toate pietele lumii,macar atat si ar fi un succes nemaipomenit.Aici,in privinta vaccinului,este vorba tot de o inventie pana la urma.Dar nu putem sa spunem ca este imposibil,dupa cum nu putem sa credem orbeste nici intr-un om care a avut probleme penale.Cimeva si e greu de gasit acel cineva in tara,ar trebui sa se aplece asupra acestui proiect si sa se pronunte.Specialisti avem,dar in acest marasm de neancredere,nu au credibilitate.Si atunci ideile care zac in reteta acelui vaccin,care poate sunt viabile,se naruie pentru Romania si vor fi vandute,pe lucru de nimic, strainatate.Asa s-a intamplat cu mai toate inventiile autentice romanesti.Randuiala,bate-o vina nu putem sa o punem la punct de loc.In acest domeniu se vede cel mai bine legatura cauzala dintre coruptie si dezvoltarea economica sustenabila,bazata pe capital autohton..
  P.S.De multe ori,o ideie,care revolutioneaza un domeniu,apare de unde nu te astepti.Trebuie sa ne obisnuim cu gandul ca foarte multi dintre noi pot inventa cu adevarat si ca trebuie sa le dam atentia cuvenita,pentru ca inventiile ne-au facut viata mai usoara.Ele sunt samburele progresului.

  • Nea Intrusule, fii atent cum treb sa procedezi in viata matale, ca sa nu mai fii luat de prostut, ca acuma : inainte de a scrie vehement cuvinte de lauda si dragoste pentru vreun personaj , citeste si invata lectia care-i are in titlu numele, afla-i CV-ul adevarat, inclusiv cariera profesionala reala, nu acea pe care si-o flutura el cu strigate de lauda….si abia apoi incepi si da-ti pareri intai, asculta si pe-ale altora, fiindca pot fi mai destepti decat matale, dupa aia…vino si da sfaturi ! Iti zisei de ce : ca sa nu devii stupid…ca acuma !

 18. Donald Trump si Intaiul Ginere al planetei au dat bani la vreo 20 de vaccinuri. Un numar mai mic de proiecte au fost platite fara dovada eficientei, ba de Anglia, ba de Germania. Ori il certam si pe Trump ca nu recunoaste performanta, ori ne calmam mameloanele.

  Cine stie, o fi facut omul ceva, dar daca nu stie sa scrie cererea si s-o trimita, daca nu are suficienta autopupare in ur in anii precedenti (caci ce altceva are Moderna?), nu i se vor da bani. Vad ca la capitolul autopupare in ur a inceput sa lucreze.

  • Am auzit azi la Radio ca Rusia a scos un al doilea vaccin si nu pot sa nu ma intreb de ce, daca tot il aveau pe primul. Doar n-o fi pt ca primul s-a dovedit total ineficient, nu? :-))))

  • Rusia are doua vaccinuri, ca si celelate tari in forma de tara. Tu ai doar un spaclu, sa culegi mortii de pe peretii sectiei ATI. Daca pui cerere sa pleci la munca la abator pe Anglea, o sa beneficiezi de Sod de orz natural la intoarcere. Stai linistit, nu ti-l fura soldatul sovietic, ala e disperat dupa ceas.

  • Da, Rusia are 2 vaccinuri si niciuna nu e bun. Hahaha…
   Si decat emigrant rus la munca in Belarus, Kazachstan si Kirgistan, mai bine in Anglia la ce-o fi: ferma, abator, sofer de tir, hotel, spital si chiar Oxford. Ah da, tu nu spui niciodata de aspectele bune ale romanilor sau occidentului. Ai primit ordin doar sa pui rahatul in ventilator. Noroc ca ai o sursa enorma de alimentare cu rahat in Rusia pt ca da, Rusia e plina de rahat.

 19. Totusi, am o mare curiozitate: ce anume si-a injectat el însuși la început de mai 2020 pe post de vaccin anticoronavirus?

  • Secventa de peptide care ar imita invelisul protector al covid. E un urechist care are impresia că e doctor-medic doar pentru ca are doctorat.
   In practica, e periculos sa bagi peptide aiurea in mușchi, pentru ca pot genera reacție anafilactica samd. Dar el nu stie…

 20. Hm, nu stiu de ce, dar tare mi se pare mie omul asta un mascarici. Daca e o asa mare descoperire si inovatie vaccinul asta al lui, de ce nu s-au imbulzit marile companii internationale sa il cumpere? Na, alea au si bani, au si linii de productie, au de toate! Si, da, am citit si eu din urma despre personajul asta care a cam dat din gura fara sa se vada vreodata „marile realizari” cu adevarat.

  • Cum crezi ca a ales numele paunescu ( probabil voia si adrian dar cei de la ev. populatiei l-au protejat pe marele mucilagiu ) ?

 21. Hm, nu stiu de ce, dar tare mi se pare mie omul asta un mascarici. Daca e o asa mare descoperire si inovatie vaccinul asta al lui, de ce nu s-au imbulzit marile companii internationale sa il cumpere? Na, alea au si bani, au si linii de productie, au de toate! Si, da, am citit si eu din urma despre personajul asta care a cam dat din gura fara sa se vada vreodata „marile realizari” cu adevarat. *

 22. Hm, nu stiu de ce, dar tare mi se pare mie omul asta un mascarici. Daca e o asa mare descoperire si inovatie vaccinul asta al lui, de ce nu s-au imbulzit marile companii internationale sa il cumpere? Na, alea au si bani, au si linii de productie, au de toate! Si, da, am citit si eu din urma despre personajul asta care a cam dat din gura fara sa se vada vreodata „marile realizari” cu adevarat. **

 23. Eu as investi intr-un vaccin contra prostiei 🙂

 24. Cine guverneaza acum? Auuuuuud….???

  PNL da, adica Ciuma Galbena.

 25. Ce comentarii strălucite, de sudiști ciudoși și frustrați gen Mircea Badea, care râdea de unul singur ca un prost, când a auzit de acest vaccin.

  Omu a explicat clar cum stă treaba. Dacă era o escrocherie, nu se băga Institutul Cantacuzino.

  Stați cam prost cu secțiunea gândire. Vă ghidați după emoții și moștenirea ancestrală mioritică : să moară capra vecinului.

 26. Ce comentarii strălucite, de sudiști ciudoși și frustrați gen Mircea Badea, care râdea de unul singur ca un prost, când a auzit de acest vaccin.

  Omu a explicat clar cum stă treaba. Dacă era o escrocherie, nu se băga Institutul Cantacuzino.

  Stați cam prost cu secțiunea gândire. Vă ghidați după emoții și moștenirea ancestrală mioritică : să moară capra vecinului

  • A garantat institutul Cantacuzino????? E clar il cumpara americanii cu un miliard. Institutul Cantacuzino putea garanta ceva prin 1975 cand era functional. E cel putin naivitate sa crezi balivernele astea,daca nu spunea ca el deja s-a vaccinat poate lumea il credea sanatos la cap cel putin.

 27. @ Probabil că institutul ar trebui sau ar putea să încerce un vaccin ce se prepară cu plasma fiecărei persoane vaccinate sau pe bază de aerosoli, ?

  • Prietene, daca nu esti specialist pe subiect de ce te bagi? Mai rau te faci de ras cu nestiinta ta. E ca si cum ai veni si mi-ai spune: „Dar daca planetara nu se monteaza in cutia de viteze ci in caseta de directie?”

 28. Dl. Prof Dragos Ciuparu si spune exact ce ar fi spus, nu minte nici macar in privinta modificari celulare posibil de produs prin niste picaturi.

 29. Voi, restul nu contati. Decizia a fost luata deja. MApN coordoneaza prin avidul
  Iohannis: Valeriu Gheorghiţă – coordonator al campaniei de vaccinare la nivel naţional anti-COVID-19
  acum 5 ore
  79 vizualizari

  Urmareste

  Modifică dimensiunea fontului:
  Play

  Valeriu Gheorghiţă este coordonator al campaniei de vaccinare la nivel naţional anti-COVID-19, a afirmat, marţi, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis. Imagine: Administrația Prezidențială, redactare video: Marilena Gheorghiță, montaj: Traian Arsenescu.

 30. Adio, Vladimir Dumitrascu, sper sa ramai acolo unde esti, sa nu te intorci ever in Romania.

 31. De ce ne supara ca cineva vrea sa faca ceva?
  Ce sint 2 mil. euro pe linga cei luati mita de politicieni sau dati pe contracte la firmele lor de casa?
  Exista-n tara asta autoritati care pot investiga folosirea banului public.
  Si dnul Paunescu si Institutul Cantacuzino pot fi controlati pe ce cheltuiesc banii.
  Si incurajati. La fel ca toti oamenii din tara asta care vor sa faca ceva.
  Bravo G4 Media.

 32. Când văd multele comentarii la articol îmi dau seama că mai există ceva bun in Romania. Nu știu dacă mai există în presa din România ceva bun când însăși g4media publică aberații pe o temă de vaccin ale cuiva.
  Dacă tot am ajuns sa comentez așa ceva va mai rog sa mai ne spuneți într-un articol viitor cate premii Nobel a luat și va lua Romania prin laserul de la Magurele. Sau cate dosare penale ar trebui făcute pentru jaful de acolo.
  Către noi culmi ale socialismului !

 33. Nu mă pricep deloc la subiect, motiv pentru care l-am căutat pe V. Păunescu pe Google Scholar. Ei bine, nu este totuși un neica nimeni, are 3 publicații cu mai multe versiuni, cu alți coautori, în materie de microbiologie celulară, în Wiley Open Library, în revista Journal of Cellular and Molecular Medicine. Deci semnificativ mai mult decât ”savantul de renume mondial” cu care ne-am pricopsit pe vremuri.În plus am mai găsit știrea de mai jos din în luna Mai .
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/vaccinul-romanesc-anti-covid-a-trezit-interesul-britanicilor-ambasadorul-andrew-noble-l-a-sunat-pe-virgil-paunescu-seful-oncogen-1306448
  Nu știu ce viitor are produsul, cred că e bine să așteptăm ca meseriașii să-și spună cuvântul și să nu terfelim pe cineva numai pentru că avem unde.

 34. @ Ce bă nu ați văzut vaccinuri pe bază de aerosoli , ?

 35. Ma deranjează doar că nu exista poziții oficiale romanesti.

 36. Nu pot sa cred ca un om ca dimintivul Ionut 64 poate sa fie analfabet functional,cred ca nu este si a citit comentariul meu cu greata pe diagonala!Sau il deranjeaza unele adevaruri din el si atunci a scos din context ce i-a trebuit ca sa loveasca cu sete in acele judecati,care in primul rand pun in discutie problema mentalitatii noastre fata de creatiile tehnico-stiintifice si numai in subsidiar persoana din acest articol,pe care nu am laudat-o cu „vehementa”(sic),ci am pus-o sub indoiala carteziana.Mai departe nu mai scriu,fiindca nu se merita,ceilalti comentatori,luati impreuna,pro si contra,confirma ceea ce am explicat eu.
  P.S.Apropo de ironoia cu sudistii.Ar fi bine ca nordistii sa mearga la vot si sa lase comoditatea.In 2016,dintre ei au fost cei mai multi care s-au lasat pacaliti de Dragnea.

 37. Dar datii omului 2 mil ca daca la final nu e buna doftoria la covid,poate trateaza bataturile sau micoza unghiei si va luati inapoi vreo 2-3 mii de euro.

 38. Scandalul sângelui artificial, pentru care nu mai era finanțare prin proiectul câștigat (ca s-au plimbat băieții) si au plans la tv sa faca rost de bani suplimentari? Au pus lăbuța pe inca câteva milioane si s-a fâsâit „marea descoperire”.
  In continuare nu avem sange, donat sau fabricat, in Romania.

  Nu-i același autor, dar stilul e asemănător.

  • Da, nici noi, dar nici altii nu au sange artificial. Asta dupa ce banii s-au dat intr-un mod preferential, fara nici o competitie. Poate doar de imagine si mediatizare.

 39. Nu sant o persoana educata in microbiologie, dar singurul fapt ca dulPaunescu a fost consilier Prezidential al lui Base pentru mine este un farsor!

 40. Merita studiat daca e posibil si incercat. Frunza Elenei Udrea a costat tot atat.