G4Media.ro

Violeta Alexandru: Ministerul Muncii trebuie să evacueze sediul în mai puțin de…

Violeta Alexandru: Ministerul Muncii trebuie să evacueze sediul în mai puțin de 60 de zile / La Casa de Pensii, calculul și modul de lucru s-au oprit undeva la anii 60

Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, joi, la conferința de presă de preluare a mandatului, că Ministerul Muncii se află în situația în care trebuie să evacueze sediul în care funcționează în mai puțin de 60 de zile. Ea a mai spus că va opri concursurile pentru diferite posturi aflate în derulare și că sunt probleme cu softurile din structurile ministerului, precizând că, la Casa de Pensii, calculul și modul de lucru s-au oprit undeva la anii 60.

„Sunt în plin proces de auditare internă, urmând să propun premierului și un proces de auditare externă, pentru că sunt foarte îngrijorată de anumite aspecte”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul a precizat, de asemenea, că Ministerul Muncii trebuie să evacueze sediul în mai puțin de 60 de zile, în virtutea unei cereri de la Ministerul de Interne. Violeta Alexandru a precizat că a cerut informații cu privire la licitația care a fost făcută și că, având anumite suspiciuni, ia în considerare anularea acesteia, astfel că instituția ar putea ajunge în situația de a nu avea opțiune de funcționare de la începutul anului viitor.

Violeta Alexandru a spus că procedura de licitație nu este încheiată și că a fost depusă ofertă de o singură entitate, care nu respectă cerințele.

Ea a explicat că nu mai este timp pentru organizarea unei noi licitații și ministerul este în situația de a nu avea unde să funcționeze.

Ministrul a spus că se informează asupra disponibilului spațiilor RA-APPS, pentru a găsi o soluție care să nu presupună plata unei chirii către o entitate privată.

Violeta Alexandru a precizat că Ministerul de Interne, care este proprietarul clădirii, are un program de investiții cu fonduri europene, care nu se pot realiza cu oamenii în birouri.

„Softurile ministerului au nenumărate probleme. La AJOFM sunt două aplicații pentru care s-au plătit milioane de euro, prima e în cercetare, a doua e mult mai slabă. La Casa de Pensii, informațiile sunt și ele precare, calculul și modul de lucru s-au oprit undeva la anii 60. (…) Pe scurt, greu acces la informații, nu pun la îndoială buna credință, cât mă îngrijorează situația infrastructurii din minister”, a declarat Violeta Alexandru.

Ea a anunțat că a cerut situația concursurilor în derulare, pentru a opri procedura.

Violeta Alexandru a mai declarat că sunt proiecte în pregătire, între care cel privind renunțarea la supraimpozitarea contractelor part time.

Ministerul Muncii funcționează într-un sediu din strada Demetru I. Dobrescu 2-4.

La preluarea mandatului de ministru de către Violeta Alexandru participă premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan.

Foto: Agerpres / Radu Tuță

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Votați Viorica Dăncilă!
  Votați bunăstarea și echilibrul!

  • ’’Votați Viorica Dăncilă!
   Votați bunăstarea și echilibrul’’ pentrut membri PSD și afiliați lor nu ii lăsați sa decada in disgrație și uitare .HAI PSD cât mai jos

 2. Pai da, sunt numai gunoaie in statul PSD, toata lumea stie asta.

  Sper sa si faca ceva, macar sa dea afara slugile de partid din minister.

 3. Cand eu va spuneam ce mizerie e la casele de pensii, nu ma credeati!

 4. Dna. asta chiar e competenta. Are un discurs foarte coerent si bine structurat. Spre deosebire de baiatul pus de PNL la Dezvoltare dna. asta e la 100 de nivele deasupra.

  Sa nu uitam totusi ca dna. asta a foat intervievata si recrutata de Dacian Ciolos. Apropo de cine dintre politicieni stie sa-si recruteze oameni competenti la fel ca intr-o corporatie. 🙂

 5. Violeta Alexandru e unul dintre puținii oameni din pnl în care am încredere. Dacă pnl-ul ar fi început să se reformeze încă din 2015, acum ar fi avut mai mulți omaneni onești și competenți pe care să-i pună funcții de conducere. Din păcate în acest partid încremenit în anii 90, Violeta Alexandru și Ciprian Ciucu sunt excepții.

 6. Da, așa este, am zărit și eu cu coada ochiului prin geamul ghișeului cum se lucra cu abace, iar undeva mai în spate la un birou era o grămadă mare de cartele pentru centrul de calcul Felix de la … muzeul tehnicii de calcul !

  • Nu, astea nu se văd, dar se văd miile de rafturi de dosare legate cu sfoară ÎN ERA COMPUTERELOR!!!
   De ce nu putem lucra cu copii electronice?
   De ce nu putem trimite „dosare ” prin email și suntem nevoiți să ingrosam cozile?
   De ce încă nu s-au scanat actele vechi?

   Vezi că are femeia dreptate?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.