G4Media.ro

Viktor Orban: Ungaria trebuie să rămână membră UE pentru a-și asigura în…

Viktor Orban: Ungaria trebuie să rămână membră UE pentru a-și asigura în continuare accesul pe piața unică

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că Ungaria trebuie să rămână membră a Uniunii Europene (UE) pentru a-şi asigura accesul în continuare pe piaţa unică a blocului comunitar, relatează Reuters.

Ungaria va fi printre ultimele care vor părăsi blocul, în cazul în care acesta se va dezintegra, a adăugat Orban.

Premierul conservator naţionalist susține că pentru ţara sa – care este beneficiar net al fondurilor UE – principalul motiv al rămânerii în Uniune nu îl reprezintă banii care vin de la Bruxelles.

„Dacă ne uităm la întregul an, primim mai mulţi bani de la Bruxelles decât plătim. Dar dacă scădem suma pe care o repatriază în fiecare an companiile occidentale, balanţa este negativă”, a precizat Orban la postul public de radio.

„UE este importantă pentru noi pentru că îi furnizează Ungariei o piaţă. Trebuie să susţinem UE şi să rămânem în ea. Din acest motiv, indiferent de fisurile care vor apărea, noi ne vom afla printre puţinii care vor rămâne în Uniune, dacă va lua sfârşit vreodată”, a subliniat premierul maghiar.

Viktor Orban, pe care îl aşteaptă anul viitor un scrutin ce se anunţă intens contestat, a reuşit să atragă investiţii majore în industria automobilelor şi producătoare, ce au susţinut creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă, contribuind la o crearea unei imagini bune pentru guvernul său sub aspectul managementului economic.

El a menţionat că anul acesta creşterea economică va trece probabil de 5,5%. Viktor Orban le va prezenta deputaţilor proiectele guvernamentale în cadrul şedinţei inaugurale a sesiunii de toamnă a legislativului, luni.

Pe de altă parte, Ungaria, precum şi Polonia se află în dispută cu Bruxellesul în aspecte care merg de la libertatea presei la drepturile comunităţii LGBT, iar în luna iulie a acestui an Comisia Europeană a lansat o procedură legală împotriva lor în legătură cu o serie de măsuri adoptate la Budapesta şi Varşovia şi despre care UE susţine că discriminează comunitatea LGBT, aminteşte Reuters.

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Balanța comerțului exterior ungar este excedentară, pe serii de ani, în relația cu UE. Exportă în UE în mod regulat 79-80 % din tot exportul ungar, și importă din UE 74-75 % din toate importurile sale. Fabricile de automobile străine au un aport hotărâtor în structura exportului. Orban se face că uită că aceste fabrici au fost ademenite să vină în Ungaria ( în locul altor țări, ca Romnia de ex. ) nu numai prin situația logistică favorabilă țării, ci și prin taxe foarte favorabile acordate lor. S-ar pune și întrebarea, de ca Ungaria nu a fost de acord cu implementarea sistemului de taxe unitare la care să fie supusi giganții supranaționali, cu scopul reducerii evaziunii fiscale transfrontaliere.

 2. Ungaria nu va accepta să fie trișata de UE așa cum a fost alte țări. LGBT vrea să conducă lumea și să infecteze toate națiunile lumii cu spurcăciunea lor. Ce-i interesant că ei au pretenții să fie toleranți lumea cu nebunia lor, dar ei își impune legile lor și drepturi în defavoarea majorități. Bravo lui Victor Orban. Știe ce le trebuie!

 3. Da’ ce s-o fi intemplat?si Polonia ne incredinteaza ca nu va fi niciodata un „Polexit”

  • Probabil s-au discutat discutii in spatele usilor inchise. Putem doar presupune, nu stim. Probabil au apasat prea tare pedala asta, ca ei pot si vor sa iasa din Uniune, daca Uniunea nu accepta/face concesii. Probabil, zic si eu. Imi este greu sa cred ca tarile din vest accepta pe termen ling sa iei cu o mana si cu aialalta sa le mazgalesti peretii. 🙂

  • Nu vor exit fiindca ar plati penalizari si ar restitui parte din banii primiti. Atat Ungaria, cat si Polonia forteaza excluderea.

 4. Câtă mizerie!
  Doar atât pot spune!
  Stricații aceștia LGBTQ…vor să îmi impună mizeria lor!
  Stricații aceștia se victimizează într-un mod oribil!