G4Media.ro

Viktor Orbán, un nou derapaj rasist, virulent anti-UE și pro-Rusia, la începutul…

sursa foto: Viktor Orban / Facebook

Viktor Orbán, un nou derapaj rasist, virulent anti-UE și pro-Rusia, la începutul noului sezon politic în Ungaria: Fidesz va guverna până în 2060, se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei, iar Ucraina ar pierde o jumătate din teritoriu (Europa Liberă)

Viktor Orbán vrea un Guvern Fidesz până în 2060, se va opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei și va lua noi măsuri de ”sprijinire a familiei”, anunță premierul ungar într-o vizită în Kötcsé, conform Europa Liberă ai cărei jurnaliști din Ungaria au vorbi cu mai mulți participanți la eveniment. Discursul a fost susținut de premierul Orban într-un mic sat din apropiere de Lacul Balaton și a marcat începutul unui nou sezon politic la Budapesta. De asemenea, războiul ar putea dura până în 2030, iar Ucraina ar pierde o treime sau jumătate din teritoriu, a mai transmis Orban citat de Europa Liberă.

Viktor Orbán a ținut un discurs despre mai multe teme de interes pentru retorica sa, la Kötcsé, în 10 septembrie. Kötcsé este un mic sat din județul Somogy, în apropiere de Lacul Balaton, considerat o destinație de vacanță preferată de mulți politicieni din Ungaria.

Întâlnirea, care marchează începutul sezonului politic de toamnă pentru Fidesz, este în principiu închisă pentru public, dar jurnaliștii Europa Liberă au reușit să facă rost de informații referitoare la retorica liderului Fidesz din 10 septembrie.

Ucraina

Războiul din Ucraina a fost, bineînțeles, unul dintre subiectele principale ale discursului lui Orban. Potrivit premierului, acest război ar putea dura până în 2030, iar Ucraina ar putea pierde o treime sau jumătate din teritoriul său. Potrivit premierului, războiul a fost local, dar Occidentul a intervenit, făcându-l global, iar acum Europa ”își trage în picior” cu sancțiunile pe care le impune.

Criza energetică provocată de sancțiuni ar putea bloca până la 40% din industria europeană în această iarnă, a mai prezis Orbán. Se așteaptă ca liderii europeni să poarte discuții în toamnă cu privire la prelungirea pachetului de sancțiuni pentru încă șase luni, iar premierul a declarat că ar trebui depuse eforturi pentru a preveni acest lucru. Premierul este conștient că este aproape singurul dintre liderii statelor membre care adoptă această poziție, dar, referindu-se la alegerile din Italia din septembrie, a mai spus că ”sperăm că până atunci se va forma un guvern în Italia care să ne sprijine în acest sens”.

Orbán a declarat că adoptarea sancțiunilor arată că Europa nu are un lider care să recunoască interesele continentului și să acționeze în consecință, și care să-i convingă pe ceilalți să facă același lucru.

Conform Europa Liberă, premierul a reiterat linia de gândire pe care a exprimat-o deja la Băile Tusnad, în România, potrivit căreia zona euro și chiar Uniunea Europeană însăși s-ar putea destrăma până în 2030.

El a mai spus că, până în 2040, imigranții musulmani vor fi majoritari în orașele franceze și că acest lucru s-ar putea întâmpla și în alte orașe și capitale ale UE. În acest caz, însă, va trebui ”să ne reevaluăm relațiile cu aceste capitale, deoarece este discutabil cât de europeană poate fi numită o țară în care naționalitățile europene indigene sunt reduse la o minoritate de câteva municipalități”.

Pe de altă parte, cei patru de la Visegrád vor fi un centru puternic de putere până atunci, a mai spus Viktor Orban. Premierul a recunoscut că această cooperare este ”în criză din cauza războiului”, dar o depășire a crizei este posibilă, mai ales că guvernele liberale de la Bratislava și Praga ”se clatină și ar putea fi ușor să existe în ambele țări guverne cu care Fidesz să formeze o alianță”.

Premierul a mai spus că Europa nu este pregătită pentru ascensiunea noilor actori în politica globală (în primul rând China) și că a văzut cât de eficient a fost capitalismul de stat chinez și că, prin urmare, ar dori să dezvolte un model economic similar în Ungaria.

Demografie, economie

În ceea ce privește Ungaria, acesta a declarat că nu va ceda în niciun caz în privința celor patru obiective strategice. Primul este demografia: trebuie făcut totul pentru a crește populația, astfel că în două săptămâni vor fi anunțate noi măsuri de sprijinire a familiei. Acesta nu a oferit detalii despre acestea.

A doua este menținerea ocupării depline a forței de muncă și protejarea valorii veniturilor, în special a celor 40% din veniturile de la baza scalei: ”Este esențial să creștem veniturile acestor persoane în anii următori”, a spus Orban.

Al treilea este modernizarea continuă a economiei și ultimul este ”unificarea națională”. Aici, potrivit surselor Europa Liberă, premierul s-a gândit în primul rând la maghiarii din afara granițelor, nu la necesitatea de a atenua diviziunile politice din Ungaria.

Fidesz crește o nouă generație și construiește o rețea

În cele din urmă, referindu-se la propria sa tabără politică, premierul a spus că Fidesz a cultivat în mod conștient o nouă generație de lideri guvernamentali ”bine educați și capabili”, care ar trebui să fie capabili să conducă țara între 2030 și 2060. Iar după Sistemul de Cooperare Națională, trebuie creat și Sistemul de Cooperare Internațională, iar Fidesz face acest lucru prin crearea de rețele cu cercuri conservatoare, grupuri de reflecție și factori de influență, a mai spus premierul Ungariei, conform Europa Liberă.

Context

La sfârșitul lunii iulie, premierul Viktor Orbán s-a dezlănțuit împotriva „amestecului” de rase europene și non-europene, într-un discurs care a atras imediat indignarea partidelor de opoziție și a politicienilor europeni. Discursul a fost susținut în Băile Tușnad (România), la un eveniment organizat în localitate și la care a participat inclusiv liderul UDMR, Kelemen Hunor. Acesta nu a taxat în niciun fel declarațiile rasiste ale lui Orban, ba chiar i-a găsit explicații.

În schimb, atât ceilalți lideri politici din România, societatea civilă și cea mai mare parte a comunității de istorici și persoane publice și-au arătat consternarea față de afirmațiile deplasate făcute de premierul de la Budapesta.

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au adoptat, de asemenea, o declaraţie comună prin care au condamnat declaraţiile deschis rasiste ale premierului ungar Viktor Orbán și au subliniat că aceste afirmaţii reprezintă încălcări ale valorilor europene.

La începutul lunii septembrie au avut loc audieri la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din România, în cazul declarațiilor rasiste ale lui Orban.

După episodul de la Băile Tușnad, G4Media a arătat cum premierul Nicolae Ciucă și partenerul de guvernare Marcel Ciolacu au făcut pace cu extremiștii lui Viktor Orban din România și au pus batista pe țambal în relația cu UDMR, aflat la guvernare alături de PNL și PSD.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

55 comentarii

 1. Pana în 2060 Ungaristanul va dispare de pe harta Europei iar mongolii vor fi trimiși înapoi de unde au venit și au ocupat vremelnic Câmpia Panonica.

  • ce ziceai? că Orban e rasist?

  • Și toți românii la furat în vest

  • Până și Lükesenko vede realitatea doar Orban e orb. Normal… 😂😂😂
   QED, bolșevicii trăiesc pe altă planetă, la ei toate sunt de-a-ndoaselea 😂😂😂

  • @trotinrtist, bai crn_tulipan sau cum te mai nickuiesti tu pe aici… mai du-te spre pln de AURolac unguresc.

  • Dacă cineva se mai indoia de cimpanZEUL din pustă , acum are dovada că la întâlnirile cu putin nu se discuta despre PACE. Cum îi aburește pe huni: alții o so ducă rău, noi o so ducem bine , alți pierd teritorii , noi ”unificăm” ( Intâmplătoare declarația președintei din HUNgaria că este și ”peste” maghiarii din RO ? NU !). noi ne întărim, ei slăbesc, ei nu au leader, noi cu polonezi și cehii dam pe afară de leaderii :))))).
   Cred că lui Orban i-ar conveni de minune să fie zburat din UE… ar avea temă de gargară..așa până la ultima suflare și DA Fidesz va rămâne la guvernare ca un partid comunist , că tot doctrina ”iliberală” pare copy-paste după cea a lui MAO. Hunii erau odată revcoluționari, până în 1956 ,când bolșevicii au trecut cu șenilele tacurilor peste vreo 3000 de huni, după ? Gataaa..mielușei de export și dansatori pe melodiiile lui Orban !!

  • @Moromete, e clar ca Orban visează la Ardeal. De asta toată „pregătirea” și investițiile de milioane EUR făcute de ceva ani buni.
   Cu asta l-a fragezit Putin pe hun. Deja vedea ungaria great again cu o noua ordine mondiala.
   Inca se crede pe cai mari.

  • Problema-I ca aveam o formațiune de trădători cu 13% intenție de vot.
   Putem păți ca în vara lui ’40 când guvernul legionar roman condus de Ion Gigurtu a predat Moldova rusiei fără sa clinteasca.

  • N-ai cum să-i mai trimiți înapoi în stepa, dar vor rămâne pe post de coreea de nord a Europei, zidurile și le construiesc chiar pe banii lor, e perfect! Ungaristan ar fi un nume f. potrivit la momentul actual, desi in curand unele dintre Stan-countries s-ar putea să-i depășească.

  • Să mă ierți dacă îți tulbur fengshuiul, dar noi s-ar putea să fim ceva mai mongoli decît ei (nu m-am prins de ce ar fi asta ceva rău), nu si tu, desigur, tu vii de la Roma.

  • Cumanii din care te tragi de unde au venit?

 2. Ăsta, noroc că.i PM Ungariei, daca ar fi fost al Rusiei ar fi fost un Putin la patrat!

  • Si Ceaușescu in 1989 facea planuri cincinale pana in 2010, nu costă nimic, e gratis sa dai din clanță.

 3. Acum cred că știți clar ce vrea Putin și ce speră să obțină Orban în contrapartidă.
  Devine din ce in ce mai evident că aceste obiective naziste nu pot fi tolerate.

  • Putin ca Putin, caz clinic, dar Orban părea să aibă și ceva conținut, pare c-a amestecat rachiul cu ciupercile (alea speciale) și după aia a tras și pe nas.

 4. Unguri, Romani sau alte natii, mai bine ne-am vedea de treaba. Toti vom pierde daca continuam sa alimentam ura intre noi.

  • Cei care alimentează ura sunt dictatorii.
   Altfel nici nu ar putea exista.

  • Insusi Orban alimenteaza ura..

  • @tutu/ Corect! Nu ar trebui sa abordam un subiect care nu trebuia deschis.De ce? Pentru ca in Europa in special toate tarile,absout toate,au diferende istorice teritoriale. O multime de teritorii au fost pe rand ale unei tari sau alteia in decursul timpului.Sa debitam acum pe marginea care-a cui a fost, ar trebui ca toata Europa sa intre in razboaie sau „operatiuni speciale”??????

 5. Auleo Orbane ce curaj,popor de 12 melioane mă rog cu coloanele de tip Seys Inquart împrăștiate printre vecini,bățos rău ăsta,bine noi ce facem dragi moldoromâni?
  Dăm din aripi și facem stilul cocoșului din basme când a găsit punguța ”Cucurigu”?

 6. Au început să-l strangă cercurile,pardon,deciziile UE sau a luat-o pe ulei.Anturaju’bată-l vina.

 7. Copia lui Bolsonaro in Europa (doar ca are o tara minuscula). Si Bolsonaro a disparut din peisaj dupa ce spunea ca doar Dzeu ii poate lua puterea. I-a luat-o Covidul dupa ce nebunul a omorat sute de mii de oameni. Orban a avut noroc cu UE si Pfizer ca altfel era acum prin pribegie.

 8. medicamenteee!

 9. Lache, cand o sa primiti mai putini bani sa vedeti atunci mariri salariale si miscari de strada.

 10. Acum doua zile, UE, adică și Ungaria care nu s-a opus, a prelungit cu șase luni sancțiunile împotriva Rusiei.
  Restul e propaganda pentru fraieri.
  Trebuie să înțelegem că Orban trebuie să vorbească ungurilor așa cum i-a obișnuit.
  Mai vedem săptămâna viitoare cu PNRR pentru Ungaria neaprobat și bugetul multianual redus cu trei sferturi!?

 11. Adevarul nu e rasist, dar sa o zica fara sprijinul Uniunii Europene si mai ales fara banii lor.

 12. E un premier de rahatt cum este el asa și mare parte a popor ca doar îl susțin.

 13. Cred că nu e bine să-ți faci iluzii.
  Unealta lui Putin este un dictator la fel de feroce.

 14. Daca e tot timpul nemultumit de ceea ce face/propune UE, de ce nu iese Ungaria din UE? De ce sa ramai intr-un loc unde nu te simti bine?

  • Banii, banii, banii
   Două locuri în mașină ca miliardarii
   Alte intrebari sarakie?

  • @Tree fitty cat de curand…sarakie o sa primeasca mare mumu de la UE si sa vezi atunci cum ies oamenii in strada impotriva lui. Doua locuri ca miliardarii? Vai rasa ta de sarac =))))

  • Cand te semnezi cu DaciaLogan sa nu ai simtul ironiei e aproape o crima.
   Cei care nu au aparut de ieri pe aici stiu cam ce parere am despre Viktorash.
   Daca scriam serios as fi scris ce ai raspuns deja insa fara sa ma atac personal.

 15. Vasalul lui putin vrea banii UE dar îi critica pe unde ii prinde :-))) adică joaca la doua capete. Nu mai bine ar fi să iasă ungaria din UE? Hai orbane cu referendumul de hunexit:-)))

 16. Am inteles eu bine ca din cauza ca ungurii nu fac suficienti copii, Orban vrea sa mute toti ungurii din tarile vecine in Ungaria pt a-si sustine si moderniza economia cu forta de munca? Asta zic eu e cea mai buna veste din discursul lui. Mama cate probleme ar rezolva o astfel de strategie din partea guvernului maghiar.

 17. Noi avem 8 milioane de unguri în Ungaria mutilata, 3 milioane și jumătate sub dominație valaha,sârbă și ceha , și încă o data 3 milioane și jumătate în America ,Africa,Asia,etc.Datoria noastră este sa luptam pt.unirea tuturor maghiarilor… Nandor Urmanczy „Pesti Hirlap” 23 noiembrie 1932

  • Oho, gresit!
   Mapamondul intreg e de natie maghiara!!!!

  • micsinalsz Rudi? iar o muști vârtos? mă băiatule subiectu’ cu Ardealu’ e non-subiect între ungurii din RPU! umblu prin Ungaria de 30 de ani băiatule, cu volanu’ și treaba. mă-ntrebau de marko bela, de arpad ăla cu pădurile, de hunor ăsta…n-am știut să răspund mă…râdeau cu lacrimi de EI. și de uniunea democratică a mâncătorilor de răhat mă… „ce să facă ungurii cu Ardealu’ mă? ” orban tre’ să-și apere ku.ru …asta e PĂREREA LOR mă băiatule

 18. Sclavii rusilor…

 19. Baietas nu fi prw0st!

 20. Afara cu Ungaria din UE! Locul lor e in Comunitatea statelor independente alaturi de Rusia, Tadjikistan, Kargazstan.

 21. Un singur adevar a spus: cel legat decpolulatia musulmana din franta si suedia

 22. cat tupeu pă fetita lui putler sa deschida gura despre indigenii europeni….😂😂😂😂😂😂…cand triburile tale s au implantat in europa prin terorism dîn strafundurile asiei…😁😁😁😁😁😁hai europa…💪💪💪💪hai cu taierile de la miliardele de euro‼️‼️‼️‼️‼️‼️….😎😎😎😎😎

 23. Dacă tot doriți să-i dați o denumire cu „- stan”,să știți că ea există de pe vremea lui Soliman Magnificul(poate chiar mai demult)- MACARISTAN(așa-i ziceau turcii-poate ii mai zic și azi )

 24. Sclavul lui Putin in Uniunea Europeana

 25. Bravo domnule Orban, sunteti singurul care spune lucrurilor pe nume.

  Bravo vecinilor nostri maghiar, va invidiem pentru conducerea ce o aveti, una ce tine cont de realele probleme ale voastre.

  • Pai sclavul lui Putler aparent nu tine cont de „problemele reale”.
   Ungaria inca e in NATO si UE. De ce nu iese din astea ? Ca astea doua sunt probleme lui majore, cum zice si el. Nu cumva ca sa puna bete-n roate la ordin de impostor ce e ?

  • Șandore ( @Alex)… spune-le pe nume celor peste 3000 de maghiari ucisi de rusi in 1956..,

  • De ce sa iasa Ungaria din UE sau NATO? Cand am facut cereri sa intram in ele voiam sa fim cu englezii si cu francezi, nu cu Kosovo, cu Bosnia, cu Zelenschi sau cu neamul lui de cotropitori din Insula serpilor si Cetatea alba. Cand ti-a facut tie vreun bine un ucrainean? Cand ai semnat ca te aliezi cu aia care dau spaga lui Hunter?

 26. Viktor Orban și-a dat de mult arama pe față și de fapt el se încurajează singur,își expune doar idealurile lui ,nu certitudini,însă în orice caz poziția lui în UE poate fi analizată în contextul modificării tratatelor europene cu privire la adoptarea deciziilor de politică externă(majoritate ,ci nu unanimitate), căci în actualul cadru comunitar știe el ce știe,are șanse să blocheze orice decizie a UE.

 27. FALS…

 28. Orban fara Putin e un 💩 în ploaie.

 29. După cum spuneam, bolșevicii trăiesc pe altă planetă ! 😂
  La voi bolșevicii toate sunt de-a-ndoaselea 😂😂😂

 30. Marea dezordine mondiala. Policefala, desi mai multe capete aveau balaurul, Hidra..

 31. E fascinanta realitatea asta parelela in care traiesti nea Avrame.
  Daca scriai chestiile astea pe 28 februarie as fi zis si atunci ca sunt balarii dar dupa retragerea in debandada a rusilor din toata regiunea Harkov esti deja in categoria Baghdad Bob.
  Andrei Marga are acelasi scaun la cap marca GRU/FSB ca si Orban. Norocul lui ca traieste intr-o tara cu un guvern interesat doar de jaf din banul public si nu de agentii lui Putin in Ro.
  Normal este ca Orban va ramane fara banii UE. Si tot normal isi va schimba retorica ca sa primeasca iar banii aia. Nici atunci nu vei realiza cat esti de fraier sa crezi o vorba din ce zice Orban.

 32. #Avram Iancu: mă băiatule…tu ești Român?