G4Media.ro

Viktor Orban susține că războiul din Ucraina este „îngrijorător şi periculos” pentru…

Sursa foto: Facebook / Viktor Orban

Viktor Orban susține că războiul din Ucraina este „îngrijorător şi periculos” pentru Ungaria, iar „ameninţarea unui război mondial nu este o exagerare”

Războiul din Ucraina este „îngrijorător şi periculos” pentru Ungaria şi „ameninţarea unui război mondial nu este o exagerare”, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, în interviul săptămânal radiodifuzat, relatează MTI, citată de Agerpres.

Orban a amintit că „se iau din ce în ce mai multe decizii vizând folosirea de arme din ce în ce mai noi şi puternice” şi că „Occidentul furnizează Ucrainei din ce în ce mai multe echipamente moderne”.

Deşi „poate părea extrem de exagerat când unii liderii europeni şi americani spun că dacă totul continuă aşa am putea ajunge la al treilea război mondial, este un pericol realist în acest moment”, a notat premierul ungar.

El a insistat că „războiul devine din ce în ce mai brutal şi totuşi numărul ţărilor şi liderilor europeni care susţin pacea nu creşte deloc”, apreciind însă că în acelaşi timp „oamenii din Europa au început să se orienteze către un armistiţiu şi negocieri de pace, în condiţiile în care numărul victimelor creşte”.

Viktor Orban a menţionat că parlamentul ungar pregăteşte o rezoluţie prin care îşi reafirmă poziţia în favoarea păcii şi a unui armistiţiu, precizând că „poziţia Ungariei nu este de a stabili ce fel de tratat de pace să se semneze, ci de a cere un armistiţiu”.

Potrivit premierului ungar, trebuie să se ajungă la un armistiţiu, pentru a împiedica noi decese, iar după aceea sunt şanse să se poată pregăti cadrul pentru negocieri de pace.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „Viktor Orban susține că războiul din Ucraina este „îngrijorător şi periculos” pentru Ungaria, iar „ameninţarea unui război mondial nu este o exagerare”. De fapt Viktor Orban este o exagerare fiind „îngrijorător şi periculos” pentru Ungaria.

  2. Comentariul meu: „Viktor Orban susține că războiul din Ucraina este „îngrijorător şi periculos” pentru Ungaria, iar „ameninţarea unui război mondial nu este o exagerare”. De fapt Viktor Orban este o exagerare fiind „îngrijorător şi periculos” pentru Ungaria.” aşteaptă moderarea. Cel care îi urmeaza a trecut de „filtru”. (îl rog pe „sceptic” sa nu mi-o ia în nume de rau, sunt 100% pt. libertatea de exprimare (si de altfel de acord cu postarea Dsale). Incerc doar sa pricep cu mintea mea putzina si oastenita care sunt „criteriile filtrului”).

    • NOAPTEA MINTII: Comentariul meu care asteapta moderarea a fost publicat implicit, fiind continut în textul de mai sus, deci trecând de „filtru”. Se sparie mintea!!!!!

  3. 🤢🤢🤮