G4Media.ro

Viktor Orban, convorbire cu Boris Johnson despre situația îngrijorătoare din Ucraina

sursa foto: Facebook

Viktor Orban, convorbire cu Boris Johnson despre situația îngrijorătoare din Ucraina

Premierul ungar Viktor Orban a discutat la telefon cu omologul său britanic Boris Johnson despre situaţia „îngrijorătoare” din Ucraina, a anunţat vineri seara şeful biroului de presă al prim-ministrului ungar,  relatează Agerprs, conform MTI.

Viktor Orban a afirmat în cursul convorbirii că Ungaria este gata ca întotdeauna să ia parte la eforturile antirăzboi al UE, dar nu îşi va risca securitatea energetică, a notat Bertalan Havasi.

Înainte de a discuta despre sancţiuni de orice fel, trebuie luate în considerare preocupările statelor membre ale UE, a adăugat el.

Cei doi lideri au convenit să menţină contactul, a mai spus şeful biroului de presă al premierului ungar.

Potrivit unui comunicat al guvernului de la Londra citat de EFE, Boris Johnson a subliniat în cursul convorbirii că trebuie continuate „presiunile economice maxime ale comunităţii internaţionale pentru a opri maşina de război (a preşedintelui rus Vladimir Putin)” şi şi-a exprimat încrederea că UE va putea merge înainte cu sancţiunile, „dată fiind prioritatea de a pune capăt războiului din Ucraina cât mai curând posibil”.

Premierul britanic a abordat de asemenea problema „circumstanţelor dificile cu care se confruntă unele ţări pentru a-şi asigura furnizarea de energie”, se adaugă în comunicatul guvernului de la Londra.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Trebuie sa admitem ca este un presedinte raional si interesat de soarta economiei si a vointei poporului.

 2. Panica mare in UE, cum fac sa scape de Gogoasa si sa faca pace dupa ce l-au umflat pana acum.

  • Stim cu totii ca trollii putinisti nu exceleaza la IQ,dar UK ne este in UE, UK vrea sa reziste Ucraina cat mai mult si de aia ii alimenteaza impreuna cu SUA cu bani si arme. UE e adevarat e doar o cwurva care face pe virgina,dar nu prea are ce face SUA e 90% din Nato,iar ei au nevoie de Nato pentru a fi protejati de dilii care se viseaza Hitleri de genul țarului deranjat la mansarda.

  • Zecile de mii de ucraineni acum in rai sau purgatoriu dupa pacate ca sa fim si bisericosi ti se pare ca au fost protejati? Daca sa vrei sa fie pace arata iq mic si bombe atomice iq mare ce sa zic ai iq mare.

  • Gicu, sa faci pauza intre cuvinte ca poate asa intelegi: Ucaraina. Nu. Este. In. NATO. De-aia nu au fost protejati. Da, hai inca o data, poate se aseaza informatia. Ucraina. Nu. Este. In. NATO.

 3. UE culege ce a semanat. In primul rand l-au alimentat pe nebunul de Putin cu bani si cel mai important au ars-o boem lasandu-i singuri pe britanici si americani sa se ocupe de securitatea tuturor tarilor Nato. Acum UE nu are nici energie(Sua si Uk au),nu are nici armata(Sua si Uk au) ,si ar cam vrea sa se incheie pacea in Ucraina in orice conditii(Sua si Uk vor sa se incheie pacea cu armata putinista decimata).

 4. boris demisioneaza curind

 5. Orban are dreptate ,bate cu pumnul în masă și la Bruxelles pentru interesul național spre deosebire de ai
  ” noștri ” care acompaniază in cor cu cușma în mînă sclerozicile ur-Sulei, iar de interesul lui nebunica zbirlit i se filfie

 6. Orban e ofticat la maxim că prințul Charles a respectat bunele maniere, s-a comportat ca un adevărat șef de stat pe când duduia lui a sfidat nu numai protocolul normal dar și cele mai elementare noțiuni ale bunei cuviințe…

 7. Să sperăm că Boris își va aminti de regina Maria, a cărei statuie ar fi trebuit să fie în mijlocul cetății Alba-Iulia in locul celei a lui Gabor…
  Succesele lui Gabor au fost datorate sultanului imperiului Otoman care l-au cu armată în primul rând…