G4Media.ro

Viktor Orban are puteri depline, va guverna Ungaria prin ordonanțe de urgență

Viktor Orban are puteri depline, va guverna Ungaria prin ordonanțe de urgență

Parlamentul de la Budapesta a votat luni un proiect care dă guvernului Viktor Orban puteri depline pe durata stării de urgență, potrivit Index.hu. Odată cu votul Parlamentului, Viktor Orban va putea guverna exclusiv prin ordonanțe de urgență și să suspende anumite legi prin decret.

Proiectul de lege permite guvernului să prelungească pe termen nedefinit starea de urgenţă, intrată în vigoare în 11 martie, fără a mai cere avizul parlamentului. Sub acest regim al stării de urgenţă, guvernul ar putea „să suspende utilizarea anumitor legi prin decret, să se distanţeze de dispoziţii statutare şi să introducă alte măsuri extraordinare, cu scopul de a garanta stabilitatea vieţii, a sănătăţii, securitatea personală şi materială a cetăţenilor, precum şi economia”, scrie în proiectul premierului Viktor Orban, citat de Agerpres.

Textul mai prevede de asemenea instituirea pedepselor cu închisoarea pentru difuzarea de „ştiri false”, ceea ce a dus la protestul Opoziției și al puținelor instituții independente de presă din țară.

O altă clauză a proiectului evocă posibilitatea unei „pauze parlamentare forţate”, care ridică temerea de o eventuală suspendare a sesiunii parlamentului.

Proiectul propune de asemenea modificări ale Codului Penal pentru a impune pedepse cu închisoarea severe pentru încălcarea măsurilor de carantină sau pentru difuzarea a ceea ce Budapesta numeşte „fake news” privind coronavirusul şi măsurile luate pentru a încerca să-i împiedice propagarea.

Atât Opoziția internă, cât și o parte a societății civile internaționale au criticat inițiativa guvernului Orban, amintind în context filosofia ”iliberală” a acestuia și controlul cu mână de fier exercitat asupra întrgii societăți.

Foto: Viktor Orban / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Si bineinteles ala care stabileste care stire e falsa si care nu este tocmai Orban Viktor pe principiul :
  „dai in mine ?
  dai in fabrici si uzine.
  Dai mai tare?
  Dai in clasa muncitoare.”
  Hai sa vedem ce iese.Sunt foarte curios. Multe se vor mai schimba in UE dupa ce trece criza asta.

 2. Bravo lui, si-a condus bine tara , ungurii nu sunt sclavi in propria tara ca romanii.

  • Numai tu şi familia ta sunteţi sclavi, la PSD.

  • Cred ca doar putorile se simt sclavi, voi de spatgeti seminte sau ati ‘lucrat ‘ pe vrea lu’ nea nicu

  • Stirea este falsa.
   Guvernul ungar are puteri depline doar in cea ce priveste masurile luate impotriva stoparii pandemiei, iar Constitutia limiteaza aceasta perioada pana la trecerea starii de urgenta, adica pana oprirea pandemiei.
   Guvernul va putea guverna, o perioada limitata, prin decrete.
   La noi, guvernele, spre deosebire de Ungaria, guverneaza de zeci de ani si prin HG-uri, mai nou si prin ordonante militare, sau chiar s-a suspendat Conventia privind drepturile omului.
   Evident, toate astea nu au ars siguranta in cercurile stangisto liberale din UE si nici in mass media dominanta aservita acestora.
   Dubla masura.
   Chestia e ca V. Orban inca din ianuarie isi face super bine treaba, are sprijinul a 3/4 din populatie, motiv pt care opozitia interna si externa ii caroteaza din rasputeri eforturile.
   Degeaba.

  • @Aveti ce votati
   Ma-ta-i sclava falusului meu 😉 Stii cum ma alinta? Bigus Dikus…data naibii ma-ta aia !

  • no, ce nu intelege acest postac psd ,, este faptul ca e chiar pe dos, din pacate ungurii sunt scalvi la ei in tara, sclavii unui regimi totalitar … no, voua nu va iesit borfasilor pesedisti, fiindca romanii nu se lasa sclavi unui grup infractional la ei in tara …

  • Daca omul are drept obiectiv si scop primordial interesele țării sale, care este problema? Noi nu avem asa ceva. Nu cunoastem asa ceva. La noi sau interes personal, sau clientelar, de multe ori al strainilor.
   Nu degeaba ungurii îl votează pe Orban, oamenii îl simt si au incredere.
   Asta in conditiile in care el l-a deranjat extrem de tare pe Soros si i-a inchis facultățile!!! Deci, implicit împotriva lui se duce o luptă media foarte puternica.

  • Cu siguranță ”omul are drept obiectiv si scop primordial” numai și numai ”interesele țării sale” , se vede, nimic ”clientelar”, nimic ”personal”. Doar cotețul vopsit în roșu-alb-verde contează pentru viktator. De când a plecat mafia PRO-PSD de la guvern ”noi nu avem asa ceva. Nu cunoastem asa ceva”
   ”Nu degeaba ungurii îl votează pe Orban” și ”oamenii îl simt” când grohăie ”si au incredere”
   ”Asta in conditiile in care el l-a deranjat extrem de tare pe Soros” când îi mânca din palmă și-l slugărea, ca să se facă și el băiat mare și uite, s-a făcut: 120 kg. În viiu,
   ”Deci, implicit se duce o luptă media foarte puternica”, doar porcul a pus râtul pe toată ”media” ungurească pe care și-a aservit-o.

  • Deocamdata noi mergem prost, iar Ungaria lui Orban merge bine, iar Ungaria face efectiv politica la nivelul UE.

  • Asta e adevărat ”noi cei din mafia PRO-PSD mergem prost”, ”iar Ungaria lui Orban” îi ”merge bine” doar lui și interlopilor combinatori pe care ăi reprezintă, ”iar Ungaria face efectiv politica la nivelul” de veceu al UE.

 3. da dom’le, asa se face. Clasic.
  Si in prima faza o sa dea niste ordonante faine care o sa placa tuturor iar mai pe sestache o sa dea altele de care fraierii nu se prind. Si uite asa, in cateva luni latul se strange ferm in jurul grumazului si unguru n-o sa mai poata respira. Dar probabil il va aplauda la comanda pe comandantul suprem.

 4. Wow…..stai asa…..e la fel ca in romania…..

 5. Micul putin din campia Panonica.

  • Campie @Paranoica.

 6. Toate dictaturile s-au instaurat prin lege. Vad ca Ungaria nu face nota discordanta. Trist…

 7. La fel ca Orban Ludivic ,25 ordonante noaptea ca hotii.

  • BPS=Black Pigeon Speaks – după care s-a inspirat trolul ăsta sandilău care scrie pe g4media – e o trompetă neo-nazistă care plagiază, minte și inventează, un nebun care zice că luptă pentru drepturile pinguinilor care mor din cauza oamenilor motiv pentru care anumiți oameni trebuie pedepsiți. Distrusul indică și care: imigranții, femeile, cei de culoare, în general, homosexualii, bâncile, în fine, toată narațiunea prihopaților.

 8. Asta nu-i nimic… Orbanu nostru guvernează prin Ordonanțe Militare, mancati-as pwla ta… Ieși din casă numa’ cu declarație…

  • daaaa, ”asta nu-i nimic”, șovinismul, rasismul, antisemitismul nu sunt în ”Ordonanțe Militare”, înseamnă că sunt bune, mai ales pentru distrușii care habar n-au ce-i aia ”ordonanță militară”. Bine că pot să ”iasă din casă” trolii mafiei PRO-PSD, cu lesa de gât și sunt fericiți așa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.