G4Media.ro

VIDEO Zelenski, după ce orașul Lisiceansk, ultimul bastion ucrainean din Lugansk, a…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

VIDEO Zelenski, după ce orașul Lisiceansk, ultimul bastion ucrainean din Lugansk, a căzut în mâinile rușilor: Ucraina nu renunţă la nimic şi se va întoarce

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat după căderea oraşului Lisiciansk, ultimul bastion al Kievului în regiunea estică Lugansk, în mâinile ruşilor, că ţara sa ”nu renunţă la nimic” şi că va reveni în zonele aflate acum sub controlul ruşilor, transmite EFE, citată de Agerpres.

Într-una din recentele înregistrări video postate pe pagina sa de internet, Zelenski se referă la retragerea trupelor Kievului din Lisiciansk după asediul rus care a permis forţelor de invazie să deţină practic controlul asupra întregii regiuni din estul Ucrainei.

”Ucraina nu renunţă la nimic. Şi când cineva acolo la Moscova dă informaţii despre regiunea Lugansk, să-şi amintească relatările şi promisiunile făcute înainte de 24 februarie, în primele zile ale acestei invazii, în primăvară şi acum”, a declarat Zelenski, referindu-se la timpul de care au avut nevoie ruşii pentru a reuşi să controleze această regiune, aproape patru luni. ”Să evalueze în mod real ceea ce au obţinut în tot acest timp şi cât au plătit pentru aceasta. Pentru că rapoartele lor actuale se vor transforma în fum, la fel ca cele de dinainte”, a adăugat preşedintele Zelenski.

Armata ucraineană ”avansează gradual în regiunea Harkov, în regiunea Herson (aflată parţial sub controlul ruşilor) şi pe mare: (insula) Şerpilor este un bun exemplu în acest sens. Va veni ziua când vom spune acelaşi lucru despre Donbas”, a subliniat Zelenski.

Iar ”armata noastră îşi retrage oamenii din anumite puncte de pe front unde duşmanul are o mai mare putere de foc, exact asta s-a întâmplat în Lisiciansk, iar aceasta înseamnă un singur lucru: vom reveni graţie tacticii noastre, graţie livrărilor crescute de arme moderne”, a avertizat el.

După cucerirea Luganskului şi a unei părţi din regiunea vecină Doneţk, care împreună alcătuiesc provincia Donbas, teritoriu ucrainean revendicat de Moscova, ruşii şi-au creat un culoar care uneşte estul cu sudul şi peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal şi controlată de Kremlin încă din 2014, aminteşte EFE.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Frumos spus, dar oricum nu putea spune altceva.
    Mai greu cu îndeplinirea acestor promisiuni. Dar speranța moare ultima, rămâne de văzut cu se va încheia conflictul.

  2. Depinde cd se intoarce, optimismul conteaza. Granitele se muta in urma razboaielor, cele existente nu sunt acceptate de fiecare. Peste noapte din majoritari au devenit minoritari si invers. Minoritarii sunt intodeauna perdantii, soarta lor este dirijata si decisa de majoritarii. Ca este corect asa, asta este intrebarea?

  3. I-au batut ucrainienii de s-au c.ct rusii pe ei. Nu era previzibil deloc dar ce sa ii faci, unii sunt cu negarea realitatii chiar si cand o traiesc.

  4. Un raspuns politic , adica o minciuna ! Ce au cucerit rusii , al lor ramane . Sa nu ne imbatam cu apa rece , chiar daca este vara . Ucraina nu are puterea , cel putin in acest moment , sa recucereasca ceva , ci doar pierde implacabil teren . Mai vorbim si de Donetsk .

  5. Clownule zelenski, nici nu sti cat de mic incepi sa fii !