G4Media.ro

VIDEO Zelenski a cerut la ONU o „pedeapsă justă” împotriva Rusiei: „Pedeapsă…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

VIDEO Zelenski a cerut la ONU o „pedeapsă justă” împotriva Rusiei: „Pedeapsă pentru că a încercat să fure teritoriul nostru, pedeapsă pentru uciderea a mii de persoane, pedeapsă pentru tortură şi umilirea femeilor şi bărbaţilor”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a pledat, miercuri, cu forţă în faţa Adunării Generale a ONU pentru o „pedeapsă justă” împotriva Rusiei pe care preşedintele american a acuzat-o că a „încălcat într-o manieră neruşinată” principiile Naţiunilor Unite, scrie AFP, citată de News.ro.

„O crimă a fost comisă contra Ucrainei şi noi cerem o pedeapsă justă”, a spus liderul ucrainean într-un mesaj video difuzat la Adunarea Generală a ONU, datorită unei autorizaţii speciale a statelor membre.

„Pedeapsă pentru că a încercat să fure teritoriul nostru, pedeapsă pentru uciderea a mii de persoane, pedeapsă pentru tortură şi umilirea femeilor şi bărbaţilor”, a adăugat el, repetând cuvântul „pedeapsă”.

Îmbrăcat ca de obicei în tricoul său kaki, liderul ucrainean a cerut înfiinţarea unui tribunal special şi a unui fond de compensare pentru victime, şi a cerut ONU să lase Rusia fără dreptul de veto în Consiliul de Securitate.

„Suntem pregătiţi pentru pace. Dar o pace onestă şi dreaptă”, a adăugat el, enumerând ingredientele „reţetei” sale pentru pace, de la „răzbunare” la restabilirea integrităţii teritoriale până la „garanţiile de securitate”.

„Lumea este de partea noastră”, a afirmat el în discursul de mai mult de 20 de minute primit cu aplauzele numeroşilor delegaţi, unii în picioare în sala de la New York.

Câteva ore mai devreme, Joe Biden a atacat şi el Rusia care a anunţat o mobilizare parţială a sute de mii de rezervişti. „Acest război distruge dreptul Ucrainei de a exista, pur şi simplu”, a spus preşedintele american.

Rusia, membru permanent în Consiliul de Securitate, „a încălcat în manieră neruşinată principiile Cartei Naţiunilor Unite” prin sechestrarea unor părţi din teritoriul vecinului său, a acuzat el.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Rusia trebuie izolată pe următorii 100 de ani, ca să avem pace.

  2. Care teritorii…poate teritoriile furate de la noi..unguri..polonezi si rusi…voi ucrainienii sunteti doar ocupanți in aceste teritorii….

    • Federația Rusă nu e o țară adevărată. Rusia ar trebui împărțită între Ucraina, China, Polonia, etc.

  3. Excelent! Eu zic ca celbmai logic și rezonabil e sa o luam cronologic, cu Bush Sr, Clinton, Bush Jr, Bibi Netanyahu, Ariel Sharon, Tony Blair si toti ceilalti care au venit dupa ei. Ii pedepsim intai oe aia si, dupa ce i-am taiat de pe lista si ajungem la anul 2022, ii vine randul si lui Putin. Cr ziceti, va bagati?

  4. Marș înapoi în Siberia mă fake accounts. Nu vedeți ca vă încurajați între voi?