G4Media.ro

VIDEO Zeci de magistrați au protestat pe treptele Palatului de Justiție din…

VIDEO Zeci de magistrați au protestat pe treptele Palatului de Justiție din București / Pe trotuarul de vizavi, alte zeci de persoane au manifestat în semn de solidaritate

Zeci de judecători și procurori au protestat luni seară pe treptele Palatului de Justiție din București cerând abrogarea ordonanței de urgență prin care au fost modificate legile justiției. Ei au avut coli format A4 cu mesaje precum ”Respectați statul de drept”, ”Stop ordonanțelor date peste noapte”, ”Independent magistrates = Independent Europe”.

Pe trotuarul din fața Curții de Apel, zeci de cetățeni au manisfestat și ei în semn de solidaritate cu magistrații. Aceștia au scandat sloganuri precum ”Cinste lor, cinste magistraților”, ”Vă iubim”, ”Nu vrem să fim conduși de hoți”, ”Magistrați, rezistați!”.

Procurorii și judecătorii au anunțat încă de vineri că vor protesta săptămâna aceasta, nemulțimiți fiind de refuzul Guvernului de a abroga ordonanța de urgență 7/2019 și cerând desființarea Secției speciale de investigare a magistraților.

Într-un mesaj care a circulat intens pe paginile de Facebook ale judecătorilor și procurorilor, se preciza:

  • Magistrații vor protesta luni, 11 martie, atât la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție din București, cât și în cursul zilei la nivel național, față de refuzul Guvernului de a abroga integral OUG 7/2019, adoptată intempestiv, fără consultarea CSM și a corpului de magistrați, respectiv fără existența unei urgențe reale.
  • Sistemul de justiție și cetățenii au nevoie de stabilitate și de cooperare loială între decidenți și beneficiari, nu de măsuri controversate, luate în grabă, improvizat, cu periclitarea independenței justiției și a principiilor esențiale statului de drept.
  • Totodată, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție este o instituție de natură să creeze incertitudine în sistemul judiciar și care a fost înființată fără o consultare reală a magistraților. Din contră, atât un număr de aproximativ 4.000 de magistrați în mod individual, cât și plenul CSM, au emis opinii și avize negative față de legea de înființare a acestei secții, în timp ce organismele internaționale și-au exprimat, de asemenea, în repetate rânduri, dezacordul cu privire la funcționarea acesteia.
  • România este un stat membru al Uniunii Europene, iar crearea unui pachet paralel de investigare a magistraților nu este în acord cu valorile europene de independență și imparțialitate a justiției.

Foto: Attila Biro, Facebook

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Treceti la greva generala in Justitie. Protestele nu-i misca cu nimic pe infractori …

  2. Respect si admiratie.

  3. Si Frans nu a venit la ei sa-i salute?! Si ala e un cacat de politician socialist.

  4. Frumos, scandari, media, pupici de pe un trotuar pe altu’… bifat! Inca un protest despre care Dragnea o sa spuna ca „I do not speak english”…. cu alte cuvinte, ma doare la baschet si poate va ba si la bulau’. Trebuie greva generala in Justitie, cum sugereaza cineva mai sus. pe termen nelimitat!

  5. Greva generala , pe termen nedefinit ! Sa nu mai poata spune sobolanul ala de dragnea ca vezi -doamne, ei ne vor binele, dar UE ne pune numai piedici…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.