G4Media.ro

VIDEO Vulcanul Lewotolo de pe Insula indoneziană Pulau Lembata intră în erupţie…

VIDEO Vulcanul Lewotolo de pe Insula indoneziană Pulau Lembata intră în erupţie şi conduce la închiderea temporară a unui aeroport local

Vulcanul Lewotolo, situat pe Insula Pulau Lembata în Indonezia, a intrat duminică în erupţie şi a proiectat în atmosferă o coloană de fum şi cenuşă de patru kilometri înălţime, antrenând emiterea unui avertisment aerian şi închiderea unui aeroport local, însă erupţia nu s-a soldat cu răniţi sau pagube în această parte izolată a acestui arhipelag din Asia de Sud-Est.

Autorităţile au ridicat însă starea de alertă la al doilea cel mai important nivel şi au avertizat cu privire la eventuale scurgeri de lavă.

O zonă de interdicţie pe o rază de doi kilometri în jurul craterului a fost extinsă la patru kilometri, iar avioanele au fost îndemnate să se îndepărteze de zonă, din cauza ploii de cenuşă vulcanică pe aeroportul local, care a fost închis temporar.

În Indonezia există 130 de vulcani activi, în contextul în care ţara se află pe Centura de Foc, una dintre cele trei zone cu cea mai intensă activitate seismică din lume.

La sfârşitul lui 2018, un vulcan situat între insulele Java şi Sumatra a intrat în erupţie şi a cauzat o alunecare de teren submarină care a declanşat un tsunami, soldat cu peste 400 de morţi.

sursa: News.ro, sursa foto: Twitter via News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.