G4Media.ro

VIDEO UPDATE Tone de deșeuri printre care organe de animale sunt aruncate…

sursa foto: G4Media

VIDEO UPDATE Tone de deșeuri printre care organe de animale sunt aruncate și arse în Ialomița/ Poliţiştii şi comisarii de mediu din Ialomiţa au declanşat o anchetă, după ce Octavian Berceanu a semnalat situația

Tone de deșeuri, printre care organe de animale, sunt aruncate și arse în Ialomița vineri după-amiază. Este a doua zi când se întâmplă acest lucru, deși fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, semnalase situația cu o zi înainte.

UPDATE 20:05 Poliţiştii şi comisarii de mediu din Ialomiţa au declanşat o anchetă, după ce fostul comisar general al Gărzii de Mediu a sesizat că o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi în apropierea Bucureştiului este acoperită de piei şi de intestine de animale. Din zona afectată s-au prelevat probe pentru identificarea autorilor, transmite News.ro.

 • ”La data de 21 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe un câmp din apropierea localităţii Borăneşti s-ar afla resturi de animale aflate în descompunere. Politiştii împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că aspectele sesizate se confirmă”, a transmis, vineri seară, IPJ Ialomiţa.

știrea inițială

Acesta făcuse un apel public pe Facebook, în care atrăsese atenția inclusiv premierului Nicolae Ciucă referitor la gunoaiele aruncate ilegal în comuna Borănești.

O zi mai târziu după mesajul fostului șef de la Mediu nu numai că situația nu s-a schimbat, dar și mai multe gunoaie au fost aruncate, iar la altele li s-a dat foc, după cum se observă în imaginile de mai jos.

Mesajul de joi al lui Octavian Berceanu

”Mii de metri pătrați acoperiți cu organe de animale, in soare!
Domnule prim ministru Nicolae Ionel Ciucă , statul nu funcționează deloc! Ce guvern conduceți? Autoritățile române tocmai au fost acuzate de ecocid de specialiștii Comisiei Europene!
Daca tot acoperiți 7 din 10 postări ale Ministerul Mediului – România cel puțin faceți ceva, orice!
Ialomița! Sute de animale moarte sau piei de ovine sunt aruncate pe camp alaturi de deșeuri. Am chemat Poliția Română! Nu a fost reținut niciun autovehicul care descarcă deșeuri, chiar în fața organelor de control.
Faptele sunt infracțiuni, coordonate chiar de conducerea comunei.
Dubele stau la rand sa descarce organele animalelor.
@curatamromania ?
Peste 5000 mp acoperiți cu organe de animale, in plin soare. Miroase ca pe front, poate și mai rău. Suntem în Europa?
Împreună cu senatorul Dragoş Popescu membru al Comisiei de Mediu din Senat”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Romanika evului mediu.

  • Miniștri – nu avem, în țara asta? ..De trebuie repetate, articole în presă, unul după altul, fără să se ia nicio măsură drastică??
   Unde sunt cei ce conduc țara?
   Sau se vrea musai să ajungem și noi, un fel de Wuhan-2 ?!

 2. E focar de infectie prietene

 3. Cand moare o veverita, sau o caprioara, sau un maidanez, sufletul li se inalta la ceruri, iar carnea le este inmormantata la Bellu.

  • Alea mor în pădure, nu în maldăre la soare, dar ce-i explic eu votantului PNL…

  • Maidanezii traiesc mai ales in padurile de ses si de podis. \s

   Cand ai fost ultima data intr-o padure?

  • In padure este un intreg ecosistem care se ocupa foarte repede de corpul animalului salbatic mort si, din fericire, nu mor zeci de animale si cad in gramada organizata. Pe camp, in gramada, in soare … asta nu e ecosistem care sa rezolve prin mecanisme proprii problema. Asta e problema noastra, creata de noi, noi trebuie s-o rezolvam. Dupa cum vezi, e mai complicat.

 4. Și ce dacă a semnalat ieri, pe român nu el educi decât cu parul!

 5. Biserici, gunoaie, mașini scumpe, câini vagabonzi, malluri, noroaie, vile, polițiști cu burta, dive, moaște, mei, fotbaliști, căruțe, termopane, popi, hipsteri, babe, nenorociți, parlamentari, cabluri, balcoane, antene, binecuvântări…

 6. Ministerul Mediului este cel mai prost organizat și coordonat.Rusine domnilor de la UDMR am avut mari speranțe în seriozitatea care a-ți manifestato în anumite situații, de data aceasta sunteți o decepție.