G4Media.ro

UPDATE VIDEO Un bărbat în vârstă a fost trântit la pământ și…

UPDATE VIDEO Un bărbat în vârstă a fost trântit la pământ și încătușat de doi jandarmi din București pentru că ar fi refuzat să poarte masca și să se legitimeze/ Ce măsuri a luat Jandarmeria

UPDATE ora 17:35 Ministerul Apărării transmite că bărbatul încătușat de jandarmi din cauză că nu ar fi purtat mască nu figurează ca ofițer de rezervă al MApN, așa cum acesta susținea:

 • ”Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la incidentul din București, de sâmbătă, ora 18.30, din apropierea Palatului Parlamentului, în care un bărbat ce a fost imobilizat de un echipaj al Jandarmeriei ar avea calitatea de ofițer în rezervă al Ministerului Apărării Naționale, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al MApN este împuternicit să facă următoarele precizări: În urma verificărilor efectuate, cetățeanul în cauză nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele MApN”.

știrea inițială 

Un bărbat în vârstă, care susține că ar fi ofițer în rezervă al Armatei Române, a fost imobilizat sâmbătă seară și încătușat de doi jandarmi pentru că nu ar fi purtat mască.

Scenele s-au petrecut în fața Palatului Parlamentului, unde avea loc o manifestație.

”Chiar în fața Parlamentului, un ofițer în rezervă al Armatei Române a fost agresat, trântit la pământ, călcat în picioare și dus la dubă de către câțiva jandarmi care au făcut de râs Jandarmeria Română prin modul abuziv în care s-au comportat”, este descrierea la videoclipul postat de Federația Românilor de Pretutindeni.

Jandarmeria București a declanșat verificări cu privire la intervenția forțelor de ordine, iar bărbatul care a refuzat să poarte masca și să se legitimeze a fost amendat cu o mie de lei.

Comunicatul Jandarmeriei București

„În legătură cu incidentul care a avut loc astăzi, 20 februarie a.c. în jurul orei 18.30, în care jandarmii au imobilizat un bărbat care a refuzat să comunice datele necesare în vederea stabilirii identității și l-au condus la secția de poliție, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

1. Conducerea unității a dispus verificarea modului de acțiune al jandarmilor și respectatea procedurilor.

2. În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării și de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măștii sanitare de protecție pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine și siguranță publică la manifestația respectivă, au condus persoana la secția de poliție, pentru a fi identificată și sancționată contravențional.

3. Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
și Legii 61/1991 *republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.”

Sursa foto: facebook Jandarmeria București

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

70 comentarii

 1. Dar e sprinten bine de tot, se vede ca a jucat table in cazarma pana a iesit la pensie la 45 de ani.

  • 1. Pentru a legitima pe cineva un polițist/jandarm are nevoie de un temei legal (în lipsa acestuia polițistul/jandarmul comite un abuz).

   2. Care a fost temeiul legal? Nepurtarea așa numitei măști de ”protecție”, în privință căreia însăși Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București recunoaște – atenție! – că nu este altceva decât o RECOMANDARE, poate constui un temei legal?! Nicidecum! De ce? (a) Pentru că recomandarea nu este o obligație. (b) Pentru că un cetățean român este LIBER să dea curs recomandări sau să o respingă (fără ca să fie necesar să se justifice în vreun fel în fața ”organului„ de poliție/jandarmerie).

   3. Sunt cei de la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București analfabeți funcționali? Ce este un analfabet funcțional? Unul care știe să citească însă nu are capacitatea să înțeleagă ceea ce citește (se aplica chiar și în cazul în care textul este scris de analfabetul funcțional)!

   Deci tu spui, cu propria ta guriță, că purtarea așa numitei măști de ”protecție” este o recomandare și după aceea – uitând, de la mână până la gură, de ceea ce afirmi chiar tu – te duci și amendezi pe cineva că nu ți-a respectat ”recomandarea”?

   4. De ce s-a schimbat discursul celor de la Jandarmerie? De ce spun că purtatul botniței este de fapt o recomandare? Păi, pentru că intre timp a ajuns și la gâtul lung, ca de girafă, a Jandarmeriei că LEGEA nu este de partea lor. Impunerea purtării obligatorii a așa numitei măști de ”protecție” nu rezistă la o analiză atentă a cadrului legal (în special dacă ne uităm la prevederile constituționale și a tratatelor/convențiilor internaționale ratificate de România).

   Iată, de exemplu, ce spune Convenția de la Oviedo, pe care România la ratificat-o:
   ”CAPITOLUL II: Consimţământul
   Art. 5:Regula generală
   O intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză. Această persoană primeşte în prealabil informaţii adecvate în privinţa scopului şi naturii intervenţiei, precum şi în privinţa consecinţelor şi riscurilor. Persoana vizată poate în orice moment să îşi retragă în mod liber consimţământul.”

   Cum se poate realiza o intervenție în domeniul sănătății (și, da, purtatul așa numitei măști de ”protecție” este, în mod evident, o intervenție în domeniul sănătății)? Doar după ce persoană vizată și-a dat consimțământul LIBER și în CUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ. Nu sub amenințarea amenzilor. Nu sub răcnitul polițiștilor/jandarmilor. Nu sub amenințarea gloanțelor. Ci liber și în cunoștință de cauză. Orice altceva este UN ABUZ.

   România este un STAT DE DREPT, nu un stat nazist în care medicină se practică pe oameni la fel cu se practică pe animale (contrar voinței persoanei vizate). Atunci când o persoană face sex în mod forțat cu o altă persoană se numește viol. Cum însă se numește actul medical IMPUS cu forța? Nu se numește cumva nazism medical?!

   Amintesc, că potrivit Constituției României (vezi art. 20):
   ”(1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.
   (2) Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile.”

   Ce înseamnă acest lucru? Pe scurt, prevederile unor tratate internaționale, precum este Convenția de la Oviedo, au prioritatea față de legile, hotărârile de guvern/minister, etc emise în România.

   Concluzie. Purtarea așa numitei măști de ”protecție” este – și nu poate fi altfel atâta timp cât România nu s-a transformat într-un stat nazist în care medicina se practică sub amenințarea gloanțelor – DOAR O RECOMANDARE.

   Dacă crezi că-ți face bine (de exemplu, pe baza unui efect placebo), atunci nu ai decât să o porți ori de câte ori consideri că-ți este necesar.
   Dacă nu crezi că-ți face bine, atunci ești LIBER SĂ NU O PORȚI.

  • Ai scris mult si prost, purtarea mastii nu e intrventie medicala si e obligatorie.

  • Dacă purtatul așa numitei măști de ”protecție” nu este o intervenție în domeniul medicinii (având deci un scop care vizează sănătatea), atunci care este rolul acesteia? Cumva același rol pe care l-a avut și steaua lui David pusă de naziști pe mână/pieptul evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a-i marca pentru ceea ce li se pregătea mai târziu (lagăre de concentrare/gazare)?!

  • Portul așa numitei ”măști de protecție” este în mod evident o intervenție în domeniul medicinii:
   1. reduce gradul de oxigenare al organismului;
   2. ridică în același timp concentrația de bioxid de carbon în sânge, cu efect negativ asupra
   organismului uman și al sistemului său imunitar, bioxidul de carbon având un efect negativ,
   otrăvitor, asupra corpului uman;
   3. cauzează alergii pe față;
   4. agravarea problemelor dentare și gingivale;
   5. poate cauza infecții bacteriene în gât;
   6. ridarea feții;
   7. creșterea riscului de boli respiratorii;
   8. lezează puternic, prin aspectul de botniță, demnitatea umană;
   9. contribuie la instalarea unui senitiment de panică și frică atât la nivelul individului, cât (mai ales) la nivelul societății (or frica – se știe – este focarul bolii, acționând ca un catalizator extrem de potent în agravarea problemelor medicale).

  • Punct 8 se referă desigur la cei care (mai) și-au păstrat încă simțământul demnității umane. Fricoșii îmbotnițați cu mentalitate de sclavi mioritici nu pot înțelege nici măcar în ruptul capului că este mai DEMN să mori în picioare, cu sabia în mână, decât să trăiești pe genunchi, precum un SCLAV, cu coada între picioare și cu botnița pe față (ca animalele)…

  • Ce abuz neomarxistule.Era o adunare unde nu se purta masca si nu era mentinuta distantarea sociala-acesta este temeiul legal-Romania inca nu-i bar de poponari sau neomarxisti!

  • Seb, te-ai uitat cumva în oglindă?! S-ar putea să observi că neomarxistul are un chip care seamănă leit cu tine.

   Iar în ceea ce mă privește, remarca ta mi se potrivește ca nuca de perete. De ce?

   (1) Neomarxiștii promovează, ca orice alț marxiști, dictatura – în cazul de față dictatura fricii sub pretextul combaterii p(l)andemiei covid-19(84 – vezi Ferma Animalelor). Neomarxiștii nu-ți vor oferi niciodată adevărata libertate. Unica ”libertate” pe care ți-o oferă neomarxiștii este să execuți (fără crâcnire) exact ceea ce îți impun ei.

   Eu dimpotrivă promovez LIBERTATEA (în deplin acord cu prvederile constituționale și tratatele și convențiile la care România este parte). Cine vrea să poarte masca de ”protecție”… să o poarte. Cine nu vrea să poarte masca de ”protecție”… să nu o poarte.

   (2) Sunt ultimul om din această lume care să țină partea perverșilor (de orice fel nu ar fi aceștia: sodomiți, pedofili, zoofili, coprofili, necrofili, etc). Așa că nu pot decât să mă bucur că România încă ”nu-i bar de poponari și neomarxiști”. Și m-ar bucura și mai mult dacă această țară ar rămâne așa (liberă de sodomism și alte perversiuni sexuale) pentru vecii vecilor. Cum însă să nu fie luată România cu asalt de ”poponari și neomarxiști” dacă această țară este populată în lung și-n lat de mioritici fricoși cu mentalitate de sclav?!

   Este mai demn să mori în picioare, cu sabia în mână, decât să trăiești pe genunchi, cu coada între picioare și cu botnița pe față.

 2. De acord cu jandarmii, punct. Iar asociatia asta este de tot rasul.Toate aceste comportamente , inclusiv cel al asociatiei nu fac decit sa dilueze sensul de democratie. Democratie nu inseamna sa-mi bat joc de legi si de oamenii din jur.

  • Nu exista lege care sa te oblige sa mergi cu masca pe bot in aer liber, bai id iot util.
   Astia ca voi sint uneltele principale ale ticalosilor.

  • … iti amintesc ce ti-a zis Caragiale. Se vede de la o posta.
   Ramane cum am stabilit.

 3. Cea mai proastă meserie
  este la Jandarmerie.

  • Nici cu meseria de salahor la HP sau sclav la Mega Image nu mi-e rușine. Adevărul este că meseria de Jandarm este foarte râvnită, idolul (idiotul) vostru Mălin Bot o știe mai bine.

 4. Un alt ghertoi care se crede special si o fana de-ale sosoacei. Nothing to see here, move on citizen!

 5. Sunt de acord cu respectarea măsurilor de protectie sanitară.
  Cine nu vrea sa poarte masca să stea în casă sau sa se ducă pe câmp, la munte ….. unde nu este comunitate.

  • Da, asta e paradoxal, ca ..cica trebuie sa o porți si-n munți! Eu as zice invers, sa stea dracului acasă aia care se tem atât de moarte sau de un loc la ATI cu tuburi, cu 2 respiratii pe minut, ce zici?!

 6. dududia asta cine se crede? cum adica „nu a facut absolut nimic”?
  intr-o tara civilizata, refuzul de a te legitia iti poate aduce un glont in cap…

  • 👍Asa este.

  • Eu stiu ca masurile trebuie sa fie proportionale cu pericolul social. Glont in cap? Om neinarmat? Despre ce tara civilizata vorbesti?

  • Da, extrem de „civilizata” o țară unde refuzul de a te legitima iti poate aduce un glonț in cap! Așa era si-n Rusia lui Stalin si-n Germania nazistă, acum e in SUA si probabil Coreea de Nord!

  • Asa e un glonț și o gaura în cap. Unii au gaura în cap chiar și în lipsa unui glonț. Culmea, scriu și pe G4.

 7. Old lives matters! Pe bune, ce-au avut cu nea Caisa? Si ce comentarii tampite, sa-i traga un glont in cap? A intrat grupa mare de oligofreni online?

  • Ai dreptate, media ii prosteste rau, poatenici nu era nevoia..

   Jandarm= militian prost, scuze pentru pleonasm

 8. Pai ma nene se chinuie cu un amarat de 60+
  Daca era un interlop o incasau astia 2.
  Mai au voie sa retina fara motiv pe cineva 24 de ore?
  Cucoana e super enervanta.

 9. Chestia cu dusul la sectie pentru identificare ramane cea mai abuzatoare masura militieneasca pana in acest moment, iar cazul asta e singular, ca mosu i-a sfidat, etc. De obicei lucrurile nu stau asa.

  De obicei te duc si daca te legitimezi, ideea e sa nu protestezi impotriva actualei puteri sau impotriva Partidului… Asta e Romania libera pe care o avem.

 10. stat polittienesc in care te urmaresc jindarii pe strada sa te amendeze, pt ca nu au avut oo s-o faca la proteste. de cand jindarii se comporta ca securitatea? si precum zice doamna: daca chiar ai nevoie de protectie in fata hotilor, jindarii sunt de negasit. 10 jindari si o duba pt un om in varsta de 60 de ani. Rusine gunoaielor!

  • Comparatia cu securitatea e tampita. Securitatea nu te amenda, te facea disparut cu toata discretia daca era cazul. Si nici cu hotii nu au treaba jandarmii, acolo e domeniul politiei. Stimati comentatori, nu mai folositi spatiul pentru defularea unor complexe proprii, spuneti ceva constructiv daca puteti.

  • Secu nu te amenda, dar urmarea ce ai declarat, ce favcu eyc, asa cum jindarii l au urmarit si incatusat pe un 60+, mega periculos. Du te nanä şi ne lasã. Putea fi tactu in locul lui.

 11. Fix Nea Caisa era problema! Jandarmii sa-si vada de interlopii lor si sa protejeze exportatorii de carne vie impreuna cu clicile…

 12. Nu sunt de acord cu nepurtarea mastii, dar deja statul roman esuat are nevoie de 15 jandarmi, in curand pensionari speciali, sa retina un batran. Doi aresteaza, 2 pun catuse, 4 asigura perimetrul, 1 pozeaza, 1 filmeaza, unul conduce duba, unul negociaza, unul tine statia, 2 sunt martori, 1 scrie procesul verbal. Intentii de reforma = 0. Noua guvernare nu taie nimic. Ne imprumuta in continuare ca sa putem plati salariile a 15 jandarmi pt o retinere. Si peste 5 ani si 15 pensii speciale ale acestor „eroi” care ne vor injura pe facebook ca nu le suntem recunoscatori pt „sacrificiul” lor.

 13. Da! Muschi. Nu purta masca in aer liber.
  Am scapat tara de hoti!?
  Purtatorii de masca la putere! Gata vaccinati!

 14. Mi.ar fi placut sa fie jandarmii la fel de promți si deciși si in cazul … senatoarei!

  • Că să o încătușezi pe Șoșoacă, este nevoie să se unească Jandarmeria cu MApN-ul și cu SRI-ul într-un efort nemaiîntâlnit până acum în România. Și poate îi chemăm și pe angajații de la BGS, Bronec și SSG ca să fim siguri de reușită, cu instituțiile statului nu se știe niciodată, privatul este baza.

 15. Legea trebuie respectata, ca ne convine sau nu. Asa este intr-o democratie normala.

 16. Statul autoritarian in plina actiune. In Cluj deja au lasat-o mai moale cu amenzile pentru nepurtatul mastii pentru ca majoritatea celor sanctionati au obtinut anularea amenzilor in instanta. Deci masurile astea punitive nu au suport legislativ, sunt numai de speriat, intimidat si controlat prostimea.

  • De ce sa iti protejezi viata cand poti sa nu o faci doar ca sa te dai smecher? Cam asta afirmi tu. Masca aia are efect. Nu e la misto. Ca nu e perfecta, e logic dar nici sa o porti nu e mare greutate. Iar instantele au dat ca e obligatorie deci nu stiu ce anulari visezi. Cel putin in bucuresti.

 17. Jandarmii – idiotii satului.
  Nu are nimeni oua sa ii desfiinteze pe cimpanzeii astia?
  Astia sunt tari doar la babe cu leustean si pensionari.
  Cand este ceva pe bune, ori fug, ori te dau in judecata ca „ai atins uniforma” si vor sa ii platesti de noi. Dar astia erau defecti de din fabricatie, ca altfel nu ajungeau jandarmi.

 18. Sa vina vitejii de jandarmi si la Constata sa -l intrebe de sanatate si pe teodosie .De ce aici nu au curaj acesti vitejii jandarmi? Le ste frica sa nu deschida cartile popii?

 19. Nimeni nu-i mai presus de lege!! Mentalitatea asta romaneasca cum ca eu sunt ofiter al Armatei Romane , o spune individu cu aroganta, -ce importanta are ce esti, domnule!!? – si nu trebuie sa ma tratati ca pe altii cetateni chiar daca incalc legea , revolta orice cetatean cuvincios.
  Bravo jandarmilor care au aplicat legea!!!

 20. O să cereți voie să vă kkk@@@i.
  Aplaudacii de pe aici care -au prins anii bolsevismului vă anunt că așa a început diktatura proletariatului.
  Obligativitatea purtarea măstii pe stradă este ilegală.
  Legea 55/2000 nu prevede așa ceva.
  Acum se modifică în Parlament.
  După cum vi s-a mai spus masca nu are legătură cu virusul ci cu sclavia.
  Țineți minte întâi s-a spus că stăm în casă 2 saptamâni și gata.
  Apoi purtăm masca 1 lună și gata.
  Apoi ne vaccinăm și gata cu masca.
  Acum masca va fi purtată forever.
  Noua iordine adică sclavie .
  Mulțumim celor care au votat PNL, USR.

 21. Ex-pretorienii lui Dragnea si ai lui Pian se pregateau sa ii recite veteranului din Eminescu
  In America ar fi avut cel putin protest stradal plus public shaming

 22. 1. Pentru a legitima pe cineva un polițist/jandarm are nevoie de un temei legal (în lipsa acestuia polițistul/jandarmul comite un abuz).

  2. Care a fost temeiul legal? Nepurtarea așa numitei măști de ”protecție”, în privință căreia însăși Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București recunoaște – atenție! – că nu este altceva decât o RECOMANDARE, poate constui un temei legal?! Nicidecum! De ce? (a) Pentru că recomandarea nu este o obligație. (b) Pentru că un cetățean român este LIBER să dea curs recomandări sau să o respingă (fără ca să fie necesar să se justifice în vreun fel în fața ”organului„ de poliție/jandarmerie).

  3. Sunt cei de la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București analfabeți funcționali? Ce este un analfabet funcțional? Unul care știe să citească însă nu are capacitatea să înțeleagă ceea ce citește (se aplica chiar și în cazul în care textul este scris de analfabetul funcțional)!

  Deci tu spui, cu propria ta guriță, că purtarea așa numitei măști de ”protecție” este o recomandare și după aceea – uitând, de la mână până la gură, de ceea ce afirmi chiar tu – te duci și amendezi pe cineva că nu ți-a respectat ”recomandarea”?

  4. De ce s-a schimbat discursul celor de la Jandarmerie? De ce spun că purtatul botniței este de fapt o recomandare? Păi, pentru că intre timp a ajuns și la gâtul lung, ca de girafă, a Jandarmeriei că LEGEA nu este de partea lor. Impunerea purtării obligatorii a așa numitei măști de ”protecție” nu rezistă la o analiză atentă a cadrului legal (în special dacă ne uităm la prevederile constituționale și a tratatelor/convențiilor internaționale ratificate de România).

  • Șoșoaaacăăăăă!
   Nu fibrila cu paste-ul asta…Du-te si te imbolnavește, spera sa scapi ca sa poti elucubra. Altfel da-te cacat si poartă masca aia că nu doare.

  • în afară unui limbaj de îmbotnițat fricos și bădăran mai ai și altceva de spus? Ceva ce privește fondul problemei?! Sau cățeii se pricep doar la înțepat cu colții pe la spate (precum hienele)?!

   În rest, botnița este pentru animale și pentru cei fricoși. S-o poarte ”sănătoși”, dacă le conferă vreun confort cu efect de placebo. Eu însă spun în mod clar Passs…

  • Dacă tot o dai cu explicații in extenso, analfabeții, și la singular , și la plural sunt ”analfabeți funcțional”, iar nu funcționali; confirmându-ne existența acestora!

  • Discutabil și total IRELEVANT (fiind echivalent cu o frecție la piciorul de lemn). Faptul că dumneata sau vreun bărbos de la vreo academie română a hotărât că se spune ”analfabeți funcțional” și nu ”analfabeți funcționali” pe mine mă lasă rece. ”Analfabeți funcțional” sună (cel puțin pentru mine) la fel de ”poetic” ca și ”caii roșu” sau ”cireșele albă”. Îți place dumitale, nu-ți place (este problema dumitale), însă eu chiar nu am de gând să-mi pocesc limba din spirit de turmă.

   Ceea ce-mi aduce aminte de un experiment făcut pe omizile călătoare (călătoresc în șir indian una după cealaltă). Au fost puse să se miște în cerc, iar în mijlocul cercului era mâncarea lor favorită. Omizile au mers și au mers, și au tot mers, una după cealaltă, până când au murit… de foame. Și totuși mâncarea lor era atât de aproape. Tot ce trebuia să facă o omidă pentru a ajunge la mâncare era să rupă rândul. Spiritul de turmă (care le-a împiedicat să rupă rândul) însă a fost mai puternic decât orice instinct de conservare.

   Nu la fel se întâmplă și la oameni?! Toate lumea (99%) se comformează și poartă masca de ”protecție” (botnița) pe față. Dumneata de ce nu te conformezi?! A fost întrebarea polițistului, care mi-a dat amendă. Îi voi oferi răspunsul în câteva săptămâni… în sala de judecată. Sper însă ca judecâtorul să-mi aprobe proba cu interogatoriul… caz în care s-ar putea ca lucrurile să ia o întorsătură deloc veselă pentru polițist…

 23. Iată, de exemplu, ce spune Convenția de la Oviedo, pe care România la ratificat-o:
  ”CAPITOLUL II: Consimţământul
  Art. 5:Regula generală
  O intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză. Această persoană primeşte în prealabil informaţii adecvate în privinţa scopului şi naturii intervenţiei, precum şi în privinţa consecinţelor şi riscurilor. Persoana vizată poate în orice moment să îşi retragă în mod liber consimţământul.”

  Cum se poate realiza o intervenție în domeniul sănătății (și, da, purtatul așa numitei măști de ”protecție” este, în mod evident, o intervenție în domeniul sănătății)? Doar după ce persoană vizată și-a dat consimțământul LIBER și în CUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ. Nu sub amenințarea amenzilor. Nu sub răcnitul polițiștilor/jandarmilor. Nu sub amenințarea gloanțelor. Ci liber și în cunoștință de cauză. Orice altceva este UN ABUZ.

  România este un STAT DE DREPT, nu un stat nazist în care medicină se practică pe oameni la fel cu se practică pe animale (contrar voinței persoanei vizate). Atunci când o persoană face sex în mod forțat cu o altă persoană se numește viol. Cum însă se numește actul medical IMPUS cu forța? Nu se numește cumva nazism medical?!

  Amintesc, că potrivit Constituției României (vezi art. 20):
  ”(1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.
  (2) Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile.”

  Ce înseamnă acest lucru? Pe scurt, prevederile unor tratate internaționale, precum este Convenția de la Oviedo, au prioritatea față de legile, hotărârile de guvern/minister, etc emise în România.

  Concluzie. Purtarea așa numitei măști de ”protecție” este – și nu poate fi altfel atâta timp cât România nu s-a transformat într-un stat nazist în care medicina se practică sub amenințarea gloanțelor – DOAR O RECOMANDARE.

  Dacă crezi că-ți face bine (de exemplu, pe baza unui efect placebo), atunci nu ai decât să o porți ori de câte ori consideri că-ți este necesar.
  Dacă nu crezi că-ți face bine, atunci ești LIBER SĂ NU O PORȚI.

 24. Asa da,
  S-a mai rezolvat o crima sanitara
  Nu vad elicopteru MAI.

 25. Ofiteri in rezerva sunt toti cei licentiati.
  Alea 8 luni de armata pe care le faceai dupa ce erai admis la o facultate se numea scoala de ofiteri in rezerva si pe livret scria sublocotenent in rezerva!

 26. MApN
  Dar evidenta ofiterilor in retragere ati verificat-?

 27. În toată lumea civilizată dacă incalci legea ești legitimat și sancționat. Dacă nu ai acte sau refuzi să le dai mergi la secție de bunăvoie sau silit. Nu e nimic de studiat aici. În democrațiile originale poți lua și o sfântă bătaie.

 28. Batranul era tefelist, de aia si-a luat-o pe spinare. Sa zica mersi ca nu l-au intubat direct cu pųlanul 😂

 29. ABUZ.bataie vecina cu moartea…ca minerii/securistii vs bucuresteni. cunoastem aceasta atitudine militieneasca.

 30. ABUZ???
  Gmedia abuzeaza de bunul meu simt, cand trateaza un incident minor in care jandarmii au reactionat firesc, imobilizand un cetatean care desi incalcase legea, refuza sa se legitimeze si insulta jandarmii, ca pe o mare stire.

  De ce naiba e asta o stire pe Gmedia???Asta e stirea mai degraba!

 31. Dar pe Sosoaca cand o s-o tranteasca odata, ca nici ea nu poarta masca?

 32. Mai nene! Citesti comentarii si nu-ti vine sa crezi.
  Omul si-a cautat-o! A vrut sa iasa-n poza ca erou. Ca se termina mitingul fara sa-i bage nimeni in seama.
  Auzi la el ofiter in rezerva al armatei romane. Rezerva la ce?
  Ca sunt multi papagali care confunda eroismul cu prostia…
  Auzi la unu’ mai infierbantat: prefera sa moara „demn” cu sabia-n mana decat cu masca medicala pe fata.
  Pai o sa mori cu teava-n gat si cacat la cur ca sa vezi, aia demnitate! Si intre timp sa mai fi infectat pe unii ca sa nu zici ca n-ai facut nimic in viata

 33. Nu-mi place cand jandarmeria e abuziva dar daca omul se crede zmeu si mai presus de ceilalti trebuie luat pe sus si amendat. Toate studiile arata ca purtarea mastii reduc cu 50% imbolnavirile si cel mai limpede se vede efectul in cazul gripelor sezoniere care aproape au disparut de la introducerea distantarii si purtatul mastii!

 34. Trebuia legitimata si isterica pentru incitare la dezordine publica si hartuirea autoritatilor.

 35. Câte comentarii! dacă nu era legitimat și sancționat, și vedea că-i merge treaba azi, mâine îți taie mâna cu cosorul si-ti ia sacoșa cu mâncare ! Poimâine urmează gâtul! gândiți,nu fiți legume!

 36. Anti botnita, anti autoritati.
  Tot astia care sunt contra politiei si jandarmerie,i sunt primii care vor urla cand li se intampla ceva pe strada, ca nu sunt protejati.
  Cine v-a prostit ca masca e semnull obedientei?
  Daca iesi pe strada in pielea goala (presupunem ca vremea o permite) esti amendat.
  Totusi, in vara trecuta, nu am vazut antimaskeri in fundul gol pe strada. desi la 35 + grade le-ar fi mai bine.
  Vara, de ce purtati haine pe strada? Sclavilor!

 37. Pretinsul ofiter, catre jandarmi: „Ca sa fie treaba clar, eu sunt ofiter in rezerva al armatei romane. Vreti sa ne batem? Hai sa ne batem!”

  Cucoana care filma (pe felie cu „ofiterul”), catre trecatori: „Nu vreti sa ramaneti putin sa asistati cum il ataca pe acest cetatean gratuit? Nu vreti sa asistati putin?”

  Inregistrarea aici: https://www.facebook.com/112343463875654/videos/793683001579856

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.