G4Media.ro

VIDEO Trupele mascaților înarmați încearcă să oprească protestele din Belarus. Tactica prin…

sursa foto: News.ro

VIDEO Trupele mascaților înarmați încearcă să oprească protestele din Belarus. Tactica prin care manifestanții îi surprind pe militarii loiali lui Lukașenko

Zeci de membri ai trupelor speciale de securitate loiali președintelui Aleksandr Lukașenko, mascați și înarmați cu arme de asalt, încearcă să oprească protestele cetățenilor din Minsk, capitala Belarus, potrivit imaginilor video postate pe Facebook de activistul Franak Viačorka.

Forțele loiale președintelui sunt dezorientate de protestele ”fluide” din Minsk, unde grupuri diferite încep manifestările simultan în locuri diferite. Răspunsul forțelor de ordine este deseori unul panicat, fapt ce duce la sute de arestări din rândul manifestanților.

Zeci de mii de bieloruși protestează astăzi împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko în Minsk și alte orașe din țară. Mai multe coloane de manifestanţi au mărşăluit prin cartiere din Minsk, scandând ‘Trăiască Belarus!’ şi purtând drapele roşu-alb, culorile opoziţiei.

Lukaşenko este contestat în stradă încă din august, când a fost reales în urma unui scrutin la care opoziţia a acuzat fraude. În unele duminici, la Minsk au protestat public peste 100.000 de oameni, un record în Belarus. În ultimele săptămâni, însă, participarea a început să scadă.

 • Citește și:

Noi proteste în Belarus împotriva președintelui Aleksandr Lukaşenko

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Si Biden este tot un fel de Lukasenko, dar unul american.

  • Haoleu Praleo cum ai gasit-o pe asta. Ati stat la satra si ati fatat minunea? Ca doar Biden a fost , ca si Lukasenko, presedinte pana acum, el a organizat alegerile si tot el le-a fraudat. Mergeti mai bine la ciordit ca va pricepeti mai bine!

 2. Si Patraulea este tot un fel de Lukasenko, dar unul roman.

  • Oamenii ăștia protestează de atata timp 🙁 asa rau imi pare de ei… Faza e ca Belarus nu vrea sa renunțe la Rusia, vrea sa renunțe la Lukasenko… UE nu poate sa faca NIMIC… Aiurea… 🙁

 3. Foarte bine peste tot în lume forțele de ordine să și facă datoria, să bată bine la derbedei

 4. Foarte bine peste tot în lume mafia PSD sa fie distrusa, să bată bine la mafia PSD.

 5. Mai avem mult pana la linia A-A(Archangelsk-Astrakhan). Pas cu pas ii facem. Dupa ce pleaca Putin, Rusia se va prabusi definitiv inapoi in Asia.

 6. Nu-ți face iluzii!
  Un alt tovarăș din FSB îi va lua locul.
  Rusia = Mafie

 7. Oamenii ăștia protestează de atata timp 🙁 asa rau imi pare de ei… Faza e ca Belarus nu vrea sa renunțe la Rusia, vrea sa renunțe la Lukasenko… UE nu poate sa faca NIMIC… Aiurea… 🙁