G4Media.ro

VIDEO Sute de sticle de coniac Benedictine au fost recuperate de pe…

VIDEO Sute de sticle de coniac Benedictine au fost recuperate de pe epava unei nave scufundate în Primul Război Mondial

Sute de sticle de coniac şi de lichior Benedictine au fost recuperate la sfârşitul lunii octombrie de pe epava unei nave scufundate în Marea Baltică de marina germană în timpul Primului Război Mondial, informează joi AFP, citată de Agerpres.ro.

Pe 22 octombrie, Ocean X, o companie suedeză specializată în căutarea băuturilor alcoolice pierdute în trecut pe mare, a salvat de pe epava Kyros 600 de sticle de coniac şi 300 de Benedictine, un digestiv distilat pe bază de mirodenii şi plante.

Kyros a fost scufundat de un submarin german în 1917, în drum spre Finlanda, încărcat cu mărfuri destinate Rusiei ţariste. Echipajul a fost salvat şi transferat la bordul unei nave cu destinaţia Suedia.

Coniacul, produs de casa De Haartman, azi dispărută, şi lichiorul sunt în prezent analizate într-un laborator pentru a vedea dacă mai pot fi consumate.

„Marea Baltică oferă condiţii favorabile pentru conservarea acestor băuturi”, deoarece este „întunecată şi foarte rece”, a declarat pentru AFP Peter Lindberg, responsabilul expediţiei.

După localizarea epavei la 77 de metri adâncime, echipa lui Peter Lindberg a fost nevoită să degajeze plasele de pescuit din jurul său. În condiţiile în care explorarea sa de către scafandri se dovedeşte încă periculoasă, expediţia a fost nevoită să apeleze la o companie care dispune de un mic vehicul subacvatic teleghidat.

Cu ochiul liber, starea de conservare a băuturilor pare încurajatoare, nefiind detectată nicio scurgere.

„Valoarea acestor sticle rămâne să fie determinată, deoarece marca de coniac nu mai există”, a explicat Peter Lindberg.

El speră să vândă lotul la un preţ bun la licitaţii internaţionale. „Nu sunt sigur că îmi voi permite să păstrez o sticlă”, a glumit el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Votați Viorica Dăncilă!
    Votați bunăstarea și echilibrul!

    • Nu inteleg ce legatura are comentariul asta cu articolul de fata, dar uite aici cum il citesc eu:
      Votati Viorica Dancila ! Votati minciuna si hotia ! Votati autostrazi si spitale regionale promise si doar atat ! Votati moartea timpurie a 2000 de romani pe an in accidente de mansina, multe din ele putand fi evitate daca faceau autostrazi ! Votati moartea timpurie a altor romani din lipsa spitalelor regionale si a serviciilor medicale adecvate ! Nu uitati ca acesti romani care mor prematur pot fi cei dragi voua: sot, sotie, parinti, copii ! Votati coruptia ! Votati saracia ! Votati o justitie nedreapta, controlata politic ! Ar mai fi multe de adaugat, dar ma opresc aici.

  2. Bine ca mai auzim si vesti bune!

  3. Pentru Băse e o veste proastă. A trecut prin zonă de zeci de ori și n-a mirosit nimic,nimic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.