G4Media.ro

VIDEO Şeful Gărzii de Mediu Bihor: Fumul toxic rezultat în incendiul de…

VIDEO Şeful Gărzii de Mediu Bihor: Fumul toxic rezultat în incendiul de la Salonta se îndreaptă spre Ungaria

Fumul toxic rezultat din incendiul izbucnit la depozitul de deşeuri plastice de la Salonta este îndreptat de vânt către Ungaria, respectiv localitatea Gest, a declarat vineri, pentru Agerpres, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

„Fumul merge exact către localitatea Gest din Ungaria. Direcţia fumului este pe nord, nord-vest, aşa ziceau colegii de la Poliţia de frontieră. Din ce s-a discutat la faţa locului, poliţia de frontieră a anunţat autorităţile maghiare, în baza protocolului, despre această poluare transfrontalieră”, a declarat Sever Şerbănescu.

Potrivit comisarului şef, reprezentanţii firmei SC Granuplast Direct SRL au precizat că pe suprafaţa depozitului se găsesc 1.300 de tone de deşeuri de material plastic şi granule, rezultate în urma mărunţirii deşeurilor. Ei colectează deşeurile din plastic, le toacă cu utilaje speciale şi apoi le distribuie unor firme.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Bihor vor demara luni un control la această firmă, după ce au lăsat vineri o invitaţie administratorului societăţii de a se prezenta la începutul săptămânii viitoare la sediul instituţiei.

„Vrem să vedem modul de gestionare a acestor deşeuri, într-un control complex”, a precizat Şerbănescu.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a declarat, prin purtătorul de cuvânt Laura Bondar, că incendiul a fost localizat, nu există pericolul propagării acestuia la alte localităţi din zonă, în continuare acţionându-se în vederea stingerii incendiului în totalitate.

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în municipiul Salonta, la periferia acestuia, la un depozit de colectare şi reciclare deşeuri de plastic, aparţinând de SC Granuplast Direct SRL, de pe strada Ghestului nr. 4, în apropierea Staţiei CFR Salonta, unde îşi are sediul Punctul de Trecere a Frontierei Salonta feroviar.

Conform Laurei Bondar, în jurul orei 6,30 incendiul a fost localizat, neexistând pericolul propagării focului şi la alte localităţi din zonă.

Echipajele de intervenţie de la ISU Bihor acţionează, prin cei aproximativ 50 de pompieri militari, în continuare pentru lichidarea incendiului, fiind implicate şi alte focare locale din partea administraţiei locale. Focul emană în atmosferă un fum toxic, negru şi dens, care nu merge spre oraş, ci spre frontiera cu ţara vecină.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Asta e bine, că nu vine la noi

  2. aici e mana ongistilor lbgt…au vazut ei cum bate vantul si au pus-o de un incendiu…sa il pedepsim pe Viktor Orban

  3. Folosim orice arma de servicii primitive si tradatoare.

    Gunoi importat, asta e romania, gunoiul europei!

    Tara mafiota isi loveste si vecinii. Asa e cand suntem vecinii tigani ai europei, aia needucatii, ultimii de pe strada, vecinii pb dar cu aere de intelectuali.

  4. Se duce spre Ungaria….Și acolo e desert? Nu sunt tot oameni?