G4Media.ro

VIDEO Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara: ”În vestul țării am reușit…

Sursa foto: Facebook Raul Pătrașcu

VIDEO Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara: ”În vestul țării am reușit să ne coalizăm și să colaborăm. Am lăsat deoparte orgoliile profesionale, a apărut o solidaritate fără precedent”

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, a declarat într-o dezbatere organizată de G4Media.ro că în orașul de pe Bega există o colaborare continuă între unitățile sanitare, ceea ce face ca tratarea pacienților cu Covid să fie mai eficientă.

”Noi, în vestul țării, am reușit să ne coalizăm și să colaborăm. Am lăsat deoparte orgoliile profesionale, a apărut o solidaritate fără precedent. Este o obișnuință să lucrăm în echipe multidisciplinare”, a spus Rul Pătrașcu.

Managerul tmișorean a mai spus că în sistemul sanitar problemele sunt sistemice.




Raul Pătrașcu (manager, Spitalul Județean Timișoara)

  • Noi, în vestul țării, am reușit să ne coalizăm și să colaborăm. Am lăsat deoparte orgoliile profesionale, a apărut o solidaritate fără precedent. Este o obișnuință să lucrăm în echipe multidisciplinare
  • Problemele sunt sistemice în sistemul sanitar, un sistem care nu doar că a stagnat, ci a și involuat. Pandemia ne-a arătat că nu poți opri o epidemie doar cu ajutorul spitalelor, acolo doar tratăm oamenii
  • De doi ani vedem drame uriașe, de aceea le cerem oamenilor să se vaccineze
  • Am încercat să aprovizionez spitalul cu materiale de protecție încă din decembrie 2019, când am văzut primele reportaje despre acest virus, dar a fost extrem de dificil din cauza bugetului
  • A trebuit să fim foarte creativi ca să creăm noi circuite pentru angajați și pacienți. Am folosit rigips, de exemplu – foarte ieftin și bun izolator, ca să creăm noi spații, circuite verzi, roșii și galbene
  • Am reușit să păstrăm o colaborare foarte bună cu autoritățile locale, județene sau naționale. Nu ați văzut cozi de ambulanțe la noi, de exemplu
  • Noi am încercat să vedem această criză ca o oportunitate. Am reușit să atragem o sumă mare de bani din fonduri europene. Am implementat soluții de telemedicină pentru bolnavii de diabet.

Context. LIVE Video și principalele declarații, pe G4Media.ro https://bit.ly/ImpactulPandemiei_LIVE2021

Facebook event page: https://www.facebook.com/events/597807358329257

Impactul pandemiei asupra sistemului românesc de sănătate și modificări în politicile europene – un eveniment LIVE organizat pe 21 octombrie 2021 de G4Media.ro, în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Acțiune co-finanțată de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication)

Sectiunea dedicată proiectului pe G4Media.ro – Parlamentul UE https://www.g4media.ro/parlamentul-ue

G4Media.ro și Edupedu.ro implementează în cursul acestui an proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” finanțat de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication).

Proiectul se concentrează pe trei sectoare principale în care se așteaptă ca acțiunile Parlamentului European să ofere ajutor, îndrumare și soluții pentru cetățeni, companii și instituții puternic afectate de pandemie: economia, sistemul medical și educația. În timp ce România are probleme sistemice în toate aceste trei sectoare, pandemia provoacă mai multe daune și este evidentă nevoia de soluții și reforme. Acesta este motivul pentru care este crucial să abordăm aceste trei fenomene în proiectul nostru.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Ăsta e ăla care ne zicea că gazele jandarmilor modifică ADN-ul 😂😂😂

  2. Asta e baiatul ala fara scoala, un zero barat. Un impostor neverificat la actele de studii.

    • Zau asa? Pai de unde stii ca nu are scoala? Eu altceva vad online, inclusiv licenta la Universitatea Yale, recunoscuta de Ministerul Educatiei, ca sa nu mai zic de facultatea de medicina absolvita in Romania. Eu cred ca tu probabil nu ai absolvit nimic si esti platit – poate ma insel, dar vezi ce usor e sa te etichetez aiurea?

  3. Bravo vestul tarii !
    Bravo Timisoara !

  4. In 2017, in timp ce era medicinist si doctorand acolo, el a plecat ca sa nu supere lumea, secretar de stat la Bucuresti. Colegii lui au lasat orgoliile deoparte si au mers la cursuri si pentru el.

  5. Spaga e liantul ce uneste si pe dracul.

  6. astia de la timisoara vorbesc despre colaborari, circuite, investitii.
    cei de la craiova, isteti peste masura cum sint toti sudistii, au colaborat foarte bine pt a face o hora mare.

    2 lumi diferite, pur si simplu.

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/gest-controversat-hora-incinsa-de-medici-si-asistente-in-curtea-unui-spital-din-craiova-video-1289445

  7. Pai si cu antibioticele din spital cum facem domnu? Ca n avem … facem o cerere?

  8. Povesti domnule manager, povesti… Ați colaborat poate dvs. medicii, dar cu partea umană ,chiar psihologică între medici si pacienți, intre medici și apartinatori cum rămâne? Va spun eu: un mare zero. Null. Da!, si asta in spitalul „dvs.”. Ar trebui sa mai lucrați si sa mai prelucrat puțin (mai mult chiar) dvs.si personalul medical la latura umană, nu doar la cea medicală. Din păcate, in spitalul dvs.pacienții (mai ales cei cu covid) sunt tratați ca niște „mărfuri” (nici macar perisabile). Ar fi multe, multe….de spus, dar ….!?!?!?