G4Media.ro

VIDEO Protest cu îmbrânceli la Palatul Cotroceni / Sindicaliștii Publisind și Europol…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Protest cu îmbrânceli la Palatul Cotroceni / Sindicaliștii Publisind și Europol acuză jandarmii că au primit ordin „să creeze busculadă”

UPDATE: Jandarmeria a trasmis un comunicat de presă prin care dezminte „în mod categoric” informația potrivit căreia „Jandarmeria Română a creat busculadă la protestul polițiștilor ”

„Acțiunea jandarmilor a avut drept scop desfășurarea adunării publice în condiții de siguranță și legalitate. Conform prevederilor art. 12, alin 1, lit. j și art. 13, lit.c, din legea 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice republicată, coroborate cu prevederile art. 27, alin 3, lit. c din legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, cu modificările și completările ulterioare, personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase”, precizează Jandarmeria.

Totodată, instituția menționează că protestatarii au obligația „de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare”.

„Până la momentul întocmirii prezentului comunicat nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale, acest lucru urmând a se face de către agenții constatatori de la fața locului în funcție de faptele comise”, mai precizează Jandarmeria.

Știrea inițială: Reprezentanţii bugetarilor afiliați la Federaţia Publisind, inclusiv ai polițiștilor din sindicatul Europol, au protestat miercuri la sediul Administraţiei Prezidenţiale, Palatul Cotroceni, fiind înregistrat și un incident – îmbânceli cu jandarmii -, sindicaliștii acuzând Jandarmeria că a primit ordin „să creeze busculadă”.

Sindicaliștii protestează față de îngheţarea salariilor şi sporurilor şi a neindexării pensiilor cu valoarea inflaţiei. De asemenea, ei solicită și majorarea salariului minim corelată cu creşterea preţurilor.

„Suntem bugetari iar acesta nu trebuie să fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile aşa cum nu putem refuza restricţiile, interdicţiile şi incompatibilităţile impuse de lege. (…) Din anul 2021 îngheaţă din nou şi salariile după doar doi ani de aplicare a legii-cadru, însă îngheaţă exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevăzut de lege şi care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzător până în anul 2022”, precizează un comunicat de presă al Publisind.


Sindicaliștii de la Europol au transmis, la rândul lor, că protestează la Palatul Cotroceni „pentru că furia polițiștilor nu mai poate fi stăvilită”.

„După o campanie parșivă și înșelătoare, după ce guvernanții au jurat că vor respecta Constituția si legile țării, au venit cu o ordonanță de urgență în miez de noapte care îngheța tot ce înseamnă drepturi salariale, fie ele și restante, a urmat o nouă ordonanță prin care au tăiat voucherele de vacanță și cel mai probabil vor veni și cu o a treia ordonanță în care vor anunța noi tăieri. Nici la abator nu se fac atâtea ”tăieri” cum face guvernul Cîțu și nici Pinocchio nu mințea atât de mult, cum au fost mințiți polițiștii de acest Executiv”, susține sindicatul Europol.


Sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

37 comentarii

 1. Iohh a nni SS ieși afară șobolane

 2. Iohh a nni S S ieși afară șob olane Ar mata iese în stradă ă să să-l văm Româ nia noi activi și reze rviști

 3. Io hh a nni S S ieși afară șob olane Ar m ata iese în stradă ă să să-l văm Ro mâ nia noi ac tivi și reze rviști

  • Nu va mai satură Dumnezeu de bani!!!! Nu vă ia nimeni niciun leu,tot la 40 de ani ieșiți la pensie,aveți venituri net superioare angajaților de rând dar vă bucurați de atenția pesedistilor. Va folosesc și acum ca să denigrati Guvernul și Președintele. Din cauza voastră pleacă tinerii la muncă afară si in 5 ani o sa va plătească Ciolacu cu perii din barba aia zoioasă!!!

 4. Io hh a nni S S ieși afară șob olane Ar m ata iese în stradă ă să să-l văm Ro mâ nia noi ac tivi și reze rviști vă rupem în gură SUEDEZILOR

  • Salvați pe naiba, după 15 ani de munca va puneți palma în cu r și ieșiți la o pensie grasa. În majoritatea cazurilor cand ai nevoie de ajutorul politiei mai bine te lași păgubaș.
   Sper sa va anuleze pensionarea la 40 45 de ani, sa va trimit paznici la scoli sau sa faceți și voi ceva, ju sa luați pensii babane și sa va mai angajați, tot la stat, tot pe banii din buget. Între timp la privat ti e frica sa nu te dea afara, sa nu se închidă fabrica, etc etc.. la stat nu ai frica de nimic, doar drepturi, zero obligații.

 5. Io hh a nni S S ieși afară șob olane Ar m ata iese în stradă ă să să-l văm Ro mâ nia noi ac tivi și reze rviști vă rupem în gură SUEDEZILOR vă place demo crasy Free doom pisha aș în cour

 6. Io hh a nni S S ieși afară șob olane Ar m ata iese în stradă ă să să-l văm Ro mâ nia noi ac tivi și reze rviști vă rupem în gură SUEDEZILOR vă place demo crasy Free doom pisha va aaș va în c our by muistilor

  • Macar așa vedem șobolanii pe străzi, in rest sunt in birouri, cu norma de hrana de 900 de lei, in timp ce un om normal ia 330

 7. Punem puak47la pe voi

  • a pus viata prostia pe tine, asa ca nu mai ai ce sa pui.

 8. Salariile nu pot creste nici pe baza inflatiei nici pe baza corelarii cu noile preturi. Eficienta si productivitatea sint criteriile de baza.

 9. Punem puak47la pe voi toată armata la rastel scoat ți muniția de război

 10. Politia si jandarmeria sunt protectorii castei politice… Iar acum ceva se intampla. Catelul isi cauta alt stapan…

  • Macar așa vedem șobolanii pe străzi, in rest sunt in birouri, cu norma de hrana de 900 de lei, in timp ce un om normal ia 330

 11. Pu ne m puak4 7la pe voi toa tă arm ata la ras tel sco at ți muni ția de ră zb oi

  • @PeNaLilor, văd că ești cam agramat așa din fire.sa se tragă oare de la faptul că abia ai prins un post de bugetari și ăla cu pile?
   ..ps: înainte să mănânci căcat, îți sugerez sa verifici codul penal..ai comis câteva infracțiuni graveze, pe lângă faptul că la fiecare postare asasinezi limba română.

  • E militian, ce gramatica sa știe..

 12. Acest website g4media cenzureaza comentariile de bun simt, care sunt documentate si argumentate, dar lasa anumite persoane sa posteze mizerii. Dovada cel care isi spune PeNaLilor. Nu un mesaj ci 6 de la un imputit al ciumei rosii care nu este singurul. Mie nu mi-au fost publicate multe postari. Rusine aveam pretentia ca nu sunteti parte din mafia media.

 13. Aoleu, au ajuns sa se imbranceasca specialii militari intre ei! Bai, faceti de rusine haina militara, purtatori de uniforme ce sunteti!

  Ce nemultumiri mai aveti ? Hai sa vedem ce beneficii aveti:
  – salarii agenti 4-5000 ron net per luna
  – salarii ofiteri 8-peste 10.000 ron net lunar
  – sporuri fara numar
  – 25% din salariu daca aduceti o diploma de licenta, nu conteaza unde si cum ati obtinut-o.
  – plata rata bancara/chirie de catre statul roman;
  – iesire la pensie la 45 de ani
  – pensie mai mare decat salariul, nu e calculata pe contributivitate.
  – tichete de vacanta

  Vi s-a urcat la cap ca sunteti speciali esentiali .. Sunteti fix niste purtatori de uniforme incapabili sa faceti altceva in mediul privat de ex! Sper ca dl Citu sa trimita cateva mii dintre voi acasa, in somaj! Oricum nu avem nici o siguranta si nici o incredere in autoritatile romane!

  V-ati facut de cap in pandemie, v-ati batut joc de omu de rand, de talpa tarii, de ala care va plateste salariile, de copiii aluia in numele carora Catu se imprumuta pentru pensiile si salariile voastre de lux, mult peste puterea ec a romaniei!

  • Toate cele enumerate, si munca ZERO! Beneficii pt cetatean, ZERO! Ce siguranta, ce incredere ? Mai avem un pic si o sa faca romii legea in tara asta! Nu mai e mult pana atunci!

 14. Bataie ca la 10 august, sa simta si ei pulanul de 88!Gaze n-aveti?Sau macar un tun cu apa.

 15. Ioan ardelean eu îl prefer pe moșul meu bătrân pe Arafat, all asad, bashar, și pe unchiul poliția capitalei vă spune ceva? Mi e greu să l amintesc e un bătrân în România post ddecembrista e agent mosad

 16. Soacra-mea a reclamat un furt. Dupa 4 (patru) ani i-au batut la poarta politistii sa intrebe daca mai este valabila plangerea. Iar exemple ca astea, de ne-munca si dispret fata de cetatean am cu zecile.

 17. La muncă, asistaților!!!!
  CUI NU-I CONVINE, LA PRIVAT CU EI!!!!

 18. Abraham e dublu agent mosad salah e bahtalo tov

 19. Ar trebui să primească salariile în funcție de rata criminalității, de rezolvarea dosarelor ( pe care le tergiversează cu anii) și, mai ales, în funcție de părerea cetățeanului, transmisă anual; pentru ca găștile din pooliție să nu se mai acopere între ele. Ca să nu uit, există și mici excepții printre angajații cu uniformă. Mici.

  • Rudele pot fi excluse, iar prioritate vor avea cei care au avut ”de-a face cu organele” în intervalul de timp măsurat. Oricum, prima reacție a fost aceea de a ”șmecheri” situația…

 20. Am ajuns s-o traiesc si pe asta! Se plang militienii ca-s trosniti de jegdarmi! Mie imi suna mai degraba ca o galceava intre doua casnice din aceeasi famiglie, ce de bine ce le e, se cam plictisesc.
  Cateva lucruri de lamurit, daca se poate, in comunicatele de presa viitoare:
  1. Militienii nu stiu sa trosneasca si ei? Sau nu au curaj sa se dea la jegdarmi?
  2. Cine a dat ordinul de a porni aceasta „paruiala”? Eu unul sunt tare curios… Sa fie cineva de sus din MAI? Se zice ceva de un ordin, da’ suntem lasati cu ochii soare. Sau asta e tactica de aia de suspan de movie-star?
  3. Cand or protesta jegdarmii nemultumiti ca li s-or tocit pulanele, militienii vor avea voie sa-i „pazeasca”?
  4. Si-n definitiv, cum bine intreba mai sus cineva, de ce protesteaza militienii? Ca doar nu-s atat de prosti incat sa asculte indicatiile sefului lor de sindicat, actualmente parlamentar PSD! Oh, wait…

 21. In mediul privat, daca nu iti convine salariul, cauti in alta parte. Trantorii astia cu mintea odihnita, care il pupa in fund pe Mache de la malul marii cu infinita evlavie, merita sa afle cum e sa fii de partea cealalta si cam atat. Salariile sunt oricum prea mari, la cata coruptie e in politie. Bode, faci ceva, sau nu ai aflat ca politistii fac blat cu interlopii si cu ips, sau ai obosit de atata inactivitate?

 22. Astia au batut cot la cot pe 10 august:

  https://www.facebook.com/watch/?v=2136664656566603

  Armata a tras in propriul popor in 89!

  Termitelor, la munca cu voi, ce indexare mai vreti cand pensiile voastre sunt duble/triple/infinite fata de cele ale dr/ing/ec/prof etc ? Voi, MI, aia care nu ati intrat pe nicaieri, care erati coada la scoala, vreti sa ajungeti in fata financiar, ca pensie, ca varsta de pensionare etc
  Pai nu va crede nimeni ! In privat cu voi, sa vedeti cum se castiga banul in romania!

 23. Nu va convine la statul degeaba la muncă la privat ,noi cei din privat ne am săturat de bugetari leneși și bine platiti și de tineri pensionati

 24. ROMANIA VINDECATA: MILICEENI NEUROFORMATI…REZERVISTI LA 40ANI, TROSCAITI, MAXIM 100 OAMENI LEGAL LA PROTEST, > 1000 PERSONAJE, 0 DISTANTARE PERSONALA, VS JANDARII LA APELUL BOCANCILOR…

 25. Este ușor să critici, este liber oricine să-și aleagă meseria care îi place. Ce vreți să producă armata? Să adune gunoiul pe care îl aruncăm peste tot, a făcut-o și pe asta, să vă scoată din situații critice-zăpadă, inundații, etc.. (românul are memorie scurtă). Ce vină are militarul că patronul vă plătește prost în comparație cu cei din alte țări, produsul obținut prin munca voastră este vândut la același preț c în ue, dar salariul(România 1400 lei
  net-Germania,Franța 1500-2000euro).Acum judecați voi cine este responsabil de toate aceste inechități salariale.