G4Media.ro

VIDEO Primele doze de vaccin Pfizer pentru copiii de 5-11 ani au…

VIDEO Primele doze de vaccin Pfizer pentru copiii de 5-11 ani au sosit în România / Miercuri începe vaccinarea

Primele doze de vaccin Pfizer destinate special copiilor de 5-11 ani au sosit, marți, în România. Campania de vaccinare pentru această categorie de vârstă va începe miercuri.

Prima tranșă din vaccinul pediatric primită de țara noastră constă în 114.000 de doze, iar până luni au fost făcute 3.355 de programări în platforma dedicată.

Programarea se poate efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național. Harta centrelor de vaccinare este disponibilă la https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Amintim că în Europa campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani a început de la jumătatea lunii decembrie 2021, însă autoritățile din România au întârziat vaccinarea copiilor. Ministerul Sănătății a motivat, într-un răspuns transmis G4Media.ro în 4 ianuarie, că până la începutul acestui an nu au fost fonduri pentru a comanda dozele necesare copiilor.

Citește și Rafila susține că nu are nicio reținere să își vaccineze copilul împotriva COVID-19: „E pregătit. Chiar mă întreabă când îl vaccinez”

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. In sfârșit au catadicsit și autoritățile române să aducă vaccinul!

    • Exact. Acum mai trebuie si clienti, nu?

    • Sunt deja cateva mii inscrisi pe platforma, stati dvs linistiti ca nu reusiti sa pacaliti multa lume cu aiurelile dvs.

  2. Datele statistice relevă că, la începutul anului 2020, numărul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani, care aveau domiciliul în România, a fost de 4,138 milioane

  3. Daca din toti acestia numarul copiilor de 5-11 ani este macar de 200.000, avand in vedere ca pe platforma s-au inscris 3400, iata, da, din nou, o reusita rasunatoare

  4. In curand o sa se „descopere” ca vaccinul este bun si pentru animale, hai baieti ca aveti multe doze de folosit