G4Media.ro

VIDEO Primarul din comuna Prăjești, județul Bacău, vehement după ce un bărbat…

Sursa foto: captură video

VIDEO Primarul din comuna Prăjești, județul Bacău, vehement după ce un bărbat care ar fi infectat cu HIV a venit în ședința consiliului local: „Omul ăsta are o boală transmisibilă (…) Se ia” / Poliția a deschis o anchetă

Damian Jicu, primarul din comuna Prăjești, județul Bacău, are o reacție vehementă după ce un bărbat care ar fi infectat cu HIV a venit în ședința consiliului local. Un filmuleț în care este surprinsă atitudinea acestuia a fost publicat pe Facebook de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), care cere autorităților că combată acest tip de comportament. Poliția a fost sesizată de bărbatul respectiv și a dechis o anchetă pentru purtare abuzivă, potrivit surselor G4Media.ro.

„O faptă gravă a unui primar din România anului 2023 care jigneste, stigmatizează și discriminează o persoană seropozitivă. Cerem autorităților în drept să intervină și să combată acest tip de comportament al unui primar la adresa unui cetățean în primul rând. A se ignora comentariile politice din film, UNOPA nu face politică și a folosit acest film doar ca dovadă a comportamentului semnalat”, afirmă uniunea.

Conform surselor G4Media.ro, n bărbat, de 37 de ani, din comuna Prăjești a depus plângere cu privire la faptul că, în timp unei ședințe din cadrul unei instituții, un funcționar public i-ar fi adresat injurii și ar fi făcut referire la starea de sănătate a acestuia.

Polițiștii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

 1. De pe ultimele locuri ale tuturor clasamentelor relevante din UE nu putem spune ca nu ne-am astepta la asemnea comportament si in parlament sau la guvern, apai la CL Prajesti.

  Daca printesa Diana dadea mana in 1987 cu un un purtator al virusului, posibil in 2037 sa reuseasca si primarul din Prajesti sa stea in aceeasi incapere cu unul. Desi, probabil va fi tot el, asadar sansele sunt mici.

  • Am fost de fata cand s-au intamplat toate. Au sters ieri filmarea sedintei de pe facebook. Baiatul plangea de la umilinta suferita. Si batut si umilit. A fost chemata si politia ca sa-l dea afara pe baiat. A fost groaznic 🙁

 2. Oare ce activitati fac ei daca le e frica de un om cu HIV :))

 3. Nu toată lumea știe că sida e o boală cu transmitere sexuală.
  Nu știe omul cum se transmite și se teme.
  Nu am aflat din articol și cu ce treabă era infectatul la respectiva ședință.
  Dacă nu cumva a mers doar ca să provoace

  • Ca primarul e un om cu putine cunostiinte nu mira.
   Ca cetateanul mergea sa sparga seminte la sedinta si tot nu conta, sunt publice.

  • @Argonaut – Argumentele tale sunt de nivelul primarului prajit, pardon, primarului din Prajesti.

  • Cu gandul sa provoace? Si ce a zis primarul: uite unul care ma provoaca. Hai sa-l spun lumii ca are SIDA. Hai sa-l umilesc public. Hai sa-l bruschez fizic de frica 😉 Tu ai vazut ca primarul este ditamai muntele de om? Iar baiatul ala are 40 kg?

 4. Groaznic de umilitor!
  Susțin demiterea acestui individ, ignorant și discriminator. Deși lipsit de cunoștințe minime despre boală, face scandal și umilește public un seamăn, persoana în cauză fiind modestă, fără să răspundă atacurilor primarului. Cineva, mai sus, spunea că persoana bolnavă provoca. Am văzut înregistrarea și nu am sesizat nicio provocare, ci doar umilința la care a fost supus. Atunci, doar simpla lui prezență însemna provocare?!? Deci, existența lui reprezintă o provocare pentru unii semeni, ceea ce este oribil. Urât!

 5. Până la demitere propun mai întâi invitarea primarului la școală, la clasa a VII-a se fac acum bolile cu transmitere sexuală. Ar putea sta măcar un modul două de acum pentru a participa și la orele de consiliere în care să învețe cum să se poarte față de semeni. Ce este abuzul fizic, emoțional, verbal. Mai poate învăța și în ce situații se sună la 112 și când nu. O amendă aspră de la acest serviciu pentru apelare abuzivă, chiar dacă din neștiință, ne-ar fi arătat că instituțiile românești funcționează.

  • Primarul are si alte motive de a merge la scoala. Un om care a abuzat de functia si puterea lui!

 6. Infectarea cu HIV este diferită de boala în sine. Poți avea virusul, dar nu și să fi bolnav, adică să ai SIDA. Sunt două chestiuni diferite. Apoi, transmiterea virusului nu se face doar prin contact sexual, ci prin schimb de fluide. Adică, sânge, salivă și prin fluide secretate de organele genitale.
  Spre știință!

  • Corect! Oricum problema e alta: violenta fizica, impiedicarea unui om sa participe la o sedinta publica, umilirea si defaimarea publica a unei persoane, divulgarea de informatii confidentiale despre sanatatea unui om si mai sunt care nu se vad in video scurt pe care l-am facut.